Bila i Europa – tips på ställen att stanna!

(Uppdaterat inlägg 190830) Vårt tema om bila i Europa går vidare och här tipsar flera av våra resesäljare på ställen att stanna vid.

Eva Aramburo (fd anställd) på Resia i Lerum har bilat till Schweiz flera gånger. De brukar ta färjan Göteborg-Kiel för att komma så långt som möjligt redan första ”bildagen”. GPS:en finns alltid med men en även en Europa-karta från Motormännen. Vid ett vägarbete där de blev visade in på var de helt plötsligt utan lotsning då GPS:en ville tillbaka till Autobahn. Då var de glada att de kunde ta fram kartan för att hitta rätt. Det kan också vara trevligt att få se resvägen i ett större perspektiv för att göra avstickare längs vägen.

Rudersheim
Gör en avstickare till Rüdesheim och vandra genom den mysiga gågatan Drosselgasse. Bild lånad från Wikipedia.

Ett ställe de brukar göra en avstickare till på vägen mellan Kiel och Schweiz är den lilla staden Rüdesheim i Rhendalen i södra Tyskland. Väldigt mysig by med shoppinggatan Drosselgasse som bara är 3 meter bred samt linbana upp till toppen av byn. Rüdesheim är väl värt en omväg menar Eva.

Tomas Feurst på Resia i Värnamo har bilat flera gånger. Han tipsar om att övernatta i Celle strax norr om Hannover som är en väldigt trevlig stad att övernatta i. Tomas berättar också att de mindre vägarna kan locka men det kan ta lång tid med många hastighetsnedsättningar.

Celle
Celle är en trevlig stad att övernatta i på väg ner i Europa. Bild lånad från Wikipedia.

Christine Lindström Blomqvist (fd anställd) på Resia i Stockholm har tidigare arbetat på Stena Line och kan massor om att bila i Europa.

Här tipsar hon om en ”ny väg” med färjan Trelleborg – Sassnitz där det bara är två timmar från Berlin som kan bli ett trevligt stopp med alla sevärdheter. Om man ska vidare till Österrike så tycker Christine att Leipzig är lagom resväg där det också finns bra hotell precis vid motorvägen.

Att åka på bilsemester är att göra olika variationer på resvägarna tycker Christine. Åk t ex hemvägen via Paris och kanske även ett besök på Disneyland. En annan väldigt vacker väg är att ta vindistrikten i Moseldalen i södra Tyskland.

Mosel
Stanna vid någon av alla vackra byar längs Moseldalen.

Har du några bra förslag på ställen att stanna som du vill tipsa om så hör av dig med en kommentar!

2 Responses to Bila i Europa – tips på ställen att stanna!
  1. [...] Igår berättade vi om några tips på ställen att stanna vid när man är på väg i bil ut i Europa. ... blogg.resia.se/2013/05/23/bila-i-europa-stanna-i-wurzberg
  2. […] Lindström Blomqvist som tidigare arbetat på Stena Line och kan massor om att bila i Europa.  Här... stenaline.welcomdev.com/uncategorized/roadtrip

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.