Mera boktips

Det var roligt att se att mitt inlägg om boktips som utspelar sig i andra länder engagerar.

Jag fick många kommentarer med fler boktips som jag nu tänkte dela med mig av så ni inte missar!

Rolf N tipsar:

flyga-drake

Flyga Drake av Khaled Hosseini
Flyga Drake handlar om Amir och Hassan, två unga pojkar som växer upp i en lugn miljö i Kabul, som är huvudstaden i Afghanistan. Amirs far är en av de rikaste i staden, medan Hassan och hans far är deras trogna tjänare. Hassan spenderar dagarna med sin far i Amirs hus där de sköter det mesta hushållsarbetet. Hassan skulle vilja vara i skolan och lära sig att läsa och skriva med sin bästa vän Amir. Hassan är Amir trogen och försvarar honom alltid, men när Hassan råkar illa ut så reagerar inte Amir. Efter denna händelse så lever Amir med dåligt samvete och förakt mot Hassan.

Krig bryter ut i Afghanistan, Amir tvingas fly ifrån landet, och de två pojkarna skiljs åt. Amir kommer till Kalifornien. Amir ser detta som en ny start och han försöker lämna sitt förflutna, men hans barndom förföljer honom. Till sist återvänder Amir till Afghanistan för att reda ut det som han har gjort fel. Det Afghanistan som han kommer till är sig inte lik. Landet styrs av terrorister och det är en mycket farlig plats.

Boken var mycket läsvärd, jag fick lära mig mycket om ett land och en kultur som jag visste inte om.

Kommentar: Den här boken var ju enormt hyllad när den kom och den är även filmatiserad. Har du inte läst den ännu så håller jag med Rolf om att detta är en mycket läsvärd bok!

Freedomtravel tipsar:

mitt-liv-som-förrädare

Mitt liv som förrädare, av Zarah Ghahramani
Om den då 20-åriga Zarahs tid i Iranskt fängelse. Hemskt kan tyckas, och det är det ju. Men mest intressant är det faktiskt att läsa om resan dit: uppväxten i en iransk medelklassfamilj, universitetsstudierna och tonårslivet med helt vanligt tjejsnack om killar och kärlek och kläder, med den enda skillnaden att mullornas religiösa regler finns som en skugga överallt skriver Helena i bloggen.

Harem

Harem – En sann historia av Jillian Lauren
Jillian är en vilsen amerikansk 18-åring som studerar teater och försörjer sig genom att arbeta som strippa. Rotlöshet och ständig jakt efter kickar leder till att hon hoppar på det minst sagt spektakulära erbjudandet om att, som lyxprostituerad, ingå i prins Jefris harem i saltanatet Brunei.

Det som är tänkt att bli två veckor blir två år. Champagnen och ädelstenarna flödar i Brunei och Jillian dras in i en smutsig maktkamp om prinsens uppmärksamhet. Det här är en intressant resa in i en värld som man annars inte har någon inblick i. En värld som känns medeltida och högteknologisk på samma gång, och som faktiskt existerar i vår tid, bara lite längre österut skriver Helena i sin recension på bloggen.

Nina tipsar:

vindens-skugga

Vinden skugga av Carlos Ruiz Zafon

Jag slukade den på under några få timmar. Har man sedan också varit i Barcelonas gamla gator och gränder…

Daniel Sempere är 10 år när hans pappa tar honom med till De bortglömda böckernas gravkammare i Barcelonas gamla stad. Där finner han romanen “Vindens skugga” av den bortglömde författaren Julián Carax, läser den under en natt och blir fullkomligt besatt av den och av dess mystiske författare. Sökandet efter svaren på alla gåtor som omger boken och dess författare kommer att prägla Daniels liv för all framtid. Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels eget liv alltmer påminna om Julián Carax? När Daniel till slut finner både kärleken och svaren på alla gåtor har läsaren fått ta del av en totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull, romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad.

Marie tipsar:

innan-floden-tar-oss

Innan floden tar oss av Helena Thorfinn
Har just läst ut “Innan floden tar oss” och tyckte den var väldigt bra. Handlar om tre systrar i Bangladesh och svenska Sofia som åker dit och jobbar och tar med sig sin familj. Känns väldigt aktuell när man ser nyheterna från Bangladesh och hur många arbetare som lever under svåra förhållanden.

Själv har jag läst både Flyga Drake, Vindens skugga och Innan floden tar oss och alla tre böckerna är fantastiskt bra.
Tipsa mig gärna om fler böcker som utspelar sig i andra länder!

Betygsätt inlägget:
Mera boktips
Kategori: Boktips
Taggar:

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.