Tävla och vinn filmen Upp

I samband med att vi har tema ”Bila i Europa” i bloggen så har du nu möjlighet att vinna dvd-filmen Upp. Vi har 10 filmer i potten!

Upp-tavling

Upp är en av Disney Pixars bästa filmer och har fått mycket bra recensioner.

För att tävla vill vi att du delar med dig av ditt bästa tips för att hålla barnen sysselsatta i bilen under längre turer.
Skriv ditt svar som en kommentar senast 20 maj. Vinnarna presenteras här i bloggen samt med ett mail senast 23 maj.

Tävlingen avslutad!

 

 

 

29 Responses to Tävla och vinn filmen Upp
 1. Inger Svara

  Idag finns ju både dator, iPad och dvd att hålla sig sysselsatt med. Men en mycket enkel sysselsättning är Gul bil. Bli den föRsta att se en gul bil, förSt till 5, få bestämma något, få något att äta. Reglerna bestämmer mAn tillsammans.

 2. Yvonne Nilsson Svara

  Med dvd och IPad samt talböcker får vi vår bilresa att bli angenäm, ser även till att det finns nyttigt snacks samt dryck lättillgänglig!

 3. Ingela Sjögren Svara

  idag finns ju dvd och minidator, men vi räknar bilmärken vi möter, det går alltid hem.

 4. Marie Svara

  Vill gärna dela med mig ett minne när jag körde själv med min tvååring i baksätet (bakåtvänt, i mitten)
  .
  Vi reste dryga 100 mil tillsammans på fyra dagar! Mat- och rörelsestopp ca var 90:e minut var lagom. Lade in körpass när det var sovtid för sonen. Bredvid mig på passagerarsätet hade jag ett gäng prylar, några nya, några gamla favoriter. När sonen tjoade var det bara att räcka honom en ny leksak.

 5. Jessica Svara

  Dvd i bilen är ett måste och fungerar i alla länder. Ipad eller likande går bra inom Sverige, men utomlands kan det bli ett dyrt nöje om man ska betala mobilsurf till paddan.
  Pauser med jämna mellanrum är också ett måste, även om man som vuxen ofta vill köra på – man får se det som Karin Boye: ”Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd”

 6. Madeleine Bergström Sundelin Svara

  Frågesport, finns ett spel (franskt ursprung) med kort där man tävlar med varandra vem som först hittar tex en röd bil, en ko, ett tåg, en ko etc. Pysselböcker, historie tidningar (så att man har mycket att prata om och diskutera/lära barnen).

 7. Susann Björnström Svara

  Mina tvillingar på 6 år ser ibland på varsin film. Men som oftast tränar vi på bokstäverna och ord på bilarna vi möter, det vill säga bokstäverna på regestreringsplåten ska bli ett ord. De tävlar om vem som kommer på flest ord.

 8. Dan Johansson Svara

  Jag för traditionen vidare efter min pappa. När jag var liten och åkte bil tävlade vi om bilmärken. Jag fick ett poäng för varje rätt märke. Vid resans slut fick vinnaren äran och några kronor att köpa godis för, som ju var mycket pengar på den tiden! Detta är en lek som mina barn nu får utstå i bilen 😀

 9. Michael Svara

  Vi brukar räkan bilar. Alla väljer en färg. Och silver brukar vinna…

 10. CHRISTER ROOS Svara

  När barnbarnen åker med oss har vi alltid CD-skivor att lyssna på, sjunga med o. röra sig till tex. Mora Träsk,, Bamseskivor m. fl. BLANDAT MED ATT RITBLOCK O. KRITOR OM DE VILL TA DET LUGNARE !

 11. Åsa H Svara

  En film på DVD tar lätt bort en timme eller två.
  Dessutom har vi inspelade sagor/böcker i mängder.
  Sedan vinkar vi till andra bilar, framför eller bakom. Seger om de vinkar tillbaka !

 12. Victor Svara

  Vi brukar tävla genom att en person tänker på ett föremål, t.ex. en stoppskylt, när denne ser en stoppskylt säger den pip. De andras uppgift är då att lista ut vilket föremål personen tänker på. 1 poäng för varje rätt svar och man går i turordning vem som ska tänka på föremålet. Först till 10 vinner, priset brukar vara en glass. Detta kan göras svårare genom att ingen deltagare får säga vissa ord, t.ex. ja eller nej. Säger personen något förbjudet ord blir det minuspoäng. På så vis blir det inte ett massa onödigt gapande från ungarna vilket brukar kunna vara ett problem.

 13. Marcel Svara

  Bilbingo, gissa-vem-jag-tänker-på-leken, böcker, bärbar spelkonsol, resespel.

 14. Annika Norrby Svara

  När jag och mina syskon var små och bilade i Europa hade vi fullt upp i bilen med färgbingo (bilar såklart) eller sifferbingo; dvs första/sista siffran på bilarnas reg.plåt. Man kan sätta målsiffran hur hög som helst! Ett gratis spel som håller igång alla.

 15. Elin Svara

  Vet från när jag själv var en liten knatte att bli-lekar uppskattades mycket! Olika gissningslekar med ja- och nej-frågor, där hela familjen gissar järnet! Bilbingo, räkna röda bilar, räkna så långt som möjligt med registreringsskyltar osv. Fördelen med sådana typer av underhållning i bilen är att de inte blir lika lätt illamående som om de sitter med näsan i en smartphone eller dator. En bonus är också lite extra härlig familjetid!

 16. Susanne Svara

  När vi bilade i USA var dottern 11 år gammal. Vi lät henne sitta mycket i framsätet, på första parkett, för att hon skulle intressera sig för landskapet utanför fönstret.
  Efteråt har hon tackar oss för detta, för denna ”utbildning” på plats och inte vid skolbänken.

 17. Spacegirl Svara

  Nya pysselböcker, böcker, ljudböcker, bärbara DVD-spelare med nya filmer.

 18. Örjan Larsson Svara

  Våga vara lite gammaldags, vi har varit stenhårda att hålla ifrån ipad o DVD spelare, och istället rita, pyssla, sjunga till musik o läsa.

  Fungerar fortfarande finfint när vår dotter blivit äldre. Är oerhört kreativ o hittar på saker även på bilresor.

  Ingen patentlösning, alla barn är olika, men för oss gick det. Det svåra är att verkligen vara hård i början, och inte ge upp för fort, första bilresorna var tuffa. Samt inte själv vara lat, o räcka över iphone bara för att få koppla av själv.

 19. Emma Svara

  Hej!

  Det bästa sättet för vår dotter är att titta på olika filmer i ipaden och sen att vi sjunger hela familjen tillsammans i bilen. Då håller hon sig glad och tycker resan är kul!

  MVH Emma

 20. Sus Svara

  Ordleken- på engelska för lite större barn. Man säger ett ord inom en kategori tex frukter. Då ska näste person säga ett nytt ord som börjar på förra ordets sista bokstav , tex först banaN , sen Nektarin osv

 21. Karin Norberg Svara

  Vi börjar med att köra så långt det håller… blir någon gnällig har vi små påsar med överraskningar i att dela ut. Det kan vara litet ritblock med pennor, barnens Nintendo-spel eller varför inte vindruvor eller ostbågar. Nu är barnen större och resan kan plötsligt vara behaglig igen. Då funkar bilteven perfekt. Plötsligt har man tagit sig 1,5 h längre bort och barnen är fortfarande glada! 🙂

 22. Mikael Rehn Svara

  Naturens och omgivningarnas lärande – kort och gott. Var uppmärksam på vad som händer i omgivningarna, berätta vad det är och uppmuntra till frågeställningar. Det är lärorikt, inte bara för barnen utan även för oss vuxna, vi får höra deras syn på saker och ting och kan sedan reflektera över detta och inte ta så mycket för givet.

 23. Ana Kokol Svara

  Vi brukar hålla koll på bensinmackar och priser. För att det gör att man håller koll på sin ekonomi och sysselsätter alla i bilen oavsett ålder.

 24. Ingemar Berglund Svara

  Kör husbil! Då har man lite grand av ”fullständiga rättigheter” med sig! Jämför med personbil är husbil överlägset! Att ha husvagn är ingen hit, för den får man ju inte vara i under körning. Nä gott folk; Husbil ska det vara!!!

 25. Emelie Langer Svara

  – DVD:spelare i bilen se film
  – Ipad med film och spel
  – Bilbingo med olika saker som en ko eller röd bil att kryssa i.
  – ordlekar

 26. Marie Svara

  Vi pratar!! Pratar om sådant vi gjort och upplevt, vad mamma och pappa gjorde när de var små etc. Barnen älskar det!

 27. Kerstin Svara

  Om vi ska köra en längre sträcka kör vi gärna nattetid eller tidig morgon. Barnen kan sova och vi vuxna byter av varandra med att köra medan den andre vilar.
  Mer fördelar är att det oftast är mindre trafik och inte så varmt!

 28. Peter B Svara

  Vi gissar på mötande bilar, den som har rätt färg/modell får poäng. Först till 10 vinner.

 29. Nanna Englund Svara

  Bilbingo, dvs man skriver ut en bricka (finns på nätet) med olika bilder på, tex ambulans, boll, kanot osv.
  Sen kryssar man för vartefter man ser grejorna.
  Mycket uppskattat hos våra barn.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.