Spanska solkusten

Jag har precis bokat en resa till spanska solkusten. Vi ska resa tillsammans med våra föräldrar och sökte ett resmål som vi hoppas ska passa alla åldrar. Spanska solkusten har länge varit ett mycket populärt resmål för oss svenskar. Många är de som ”övervintrar” och byter ut de kalla vintrarna mot en varmare i södra Spanien där temperaturen sällan går under 18 grader.

sevilla
Vacker gammal stadskärna i Sevilla.

Den här gången ska vi tyvärr inte övervintra men vi ska stanna i 10 dagar och hoppas få tid för både avkoppling, sol, bad och utflykter.

Har länge varit nyfiken på området och dess utflykter så det här ser jag verkligen fram emot. På önskelistan står Grenada, Gibraltar och Sevilla. Blev därför glad när en liten tidning från Spanska turistrådet damp ner på skrivbordet med massor av tips från Sevilla.

Tänkte dela med mig av dessa tips:
Så här beskriver Spanka turistrådet Sevilla; Sevilla förför varje år miljoner besökare med sina färgsprakande fester, solfjäderförsedda flamencodansare och röda tjurfäktningscaper. En passionerad stad där tradition möter innovation.

Oj, det låter sannerligen intressant!

Sevilla har mer än 2000 år på nacken och har varit under flera olika styren. Staden byggdes av romarna för att på 700-talet belägras av morerna. Fram till 1248 var staden i muslimskt välde då Kung Fernando konverterade den till katolicismen. Efter att Columbus besökt staden 1492 växte den i sin storlek. Idag har staden 700.000 invånare och man tror att mångfalden beror på de olika styren som härskat.

Det är den gamla stadsdelen Santa Cruz med sina smala gränder som är mest intressant. Här ligger sevärdheterna tätt. Missa inte:
Alcázar, det kungliga palatset med den vackra innergården, Patio de las Doncellas, vattentankarna Los Baños de Doña Maria de Padilla samt guldkupolen i taket i Ambassadors Room.

La Giralda och katedralen Santa Maria där hela området är väldigt vackert. Gå upp i La Giralda, klocktornet, 104.5 meter, och njut av utsikten.

Santa Maria
Katedralen Santa Maria.

la-giralda
Gå upp i det 104.5 meter höga klocktornet och få en fin utsikt över Sevilla.

Plaza de España som byggdes 1929 till utställningen Exposición Ibero-Americana med art deco.

La Maestranza, Sevillas äldsta tjurfäktningsarena från slutet av 1700-talet. Intill ligger ett museum som berättar historien om tjurfäktningarna.

La-maestranza
La Meatranza – den vackra tjurfäktingsarenan. Besök muséet och lär dig mer om den spanska traditionen. 

Patio de los Naranjos, apelsintoget. Se brunnen där muslimerna tvättade sin händer och fötter innan bönestunden.

I Sevilla bör man se ett flamencouppvisning. Spanska turistrådet rekommenderar två stycken restauranger.
Tablao el Arenal – Här får du se en klassisk flamencoshow på det bästa stället i stan! Läs mer här.

La Carboneria – här är det ingen  tarditionell show utan dansarna och gitarristerna hoppar spontant upp på scenen under kvällen. På Calle Levies 18.

Till sist berättar man om tapasbarer. Här i Sevilla sägs de smaka bäst i hela landet. Några tips är;
Boreas – ett av Sevillas mest populära tapasbar. På Puerta Real 6.

Sol  y Sombra – en mysig och genuin tapasbar nära floden som serverar de bästa räkorna. På Calle Castilla 151.

Det är en bit att köra så eventuellt stannar vi en natt för att verkligen uppleva den här staden! Vill du flyga så har Iberia flyg dit.

Har du varit där? Kanske har du några tips till mig?

8 Responses to Spanska solkusten
 1. Ö Svara

  Ser riktigt spännande ut! Vilken härlig semester det skall bli 😉

 2. Jens Svara

  Sevilla är vackert och spännande! Jag har också rest dit över dagen, under en semester på Costa del Sol. Vi hann se ungefär det du skriver om och insåg att vi borde haft mer tid. Dessutom är det några timmar att köra så att sova över låter klokt.

  Det finns andra fantastiska platser på dagsutflyktsavstånd också. Bergsstaden Ronda med sitt eget ”helvetesgap”, Granada med fantastiska slottsruinen Alhambra, hamnstaden Cadiz som lär vara Europas äldsta ännu bebodda stad och Gibraltar, kolonialismens sista utpost i Europa. Välj och njut!

  • Hallin Svara

   Jens: TACK för att du delar med dig. Ser fram emot att se Sevilla. Och tusen tack för dina andra tips. Vi ser fram emot resan och jag kommer säkert dela med mig i bloggen!

 3. Daniela Svara

  Vi bilade i höstas från Murcia, genom Andalusien och hela vägen in till Portugal. Här är mina inlägg om Sevilla och Grenada.

  http://www.discoveringtheplanet.com/blogg/andalusiens-huvudort-sevilla/

  http://www.discoveringtheplanet.com/blogg/granada-amp-alhambra/

  Mitt bästa tips är dock Cartagena, som vi tyckte var en fantastisk stad.

  http://www.discoveringtheplanet.com/blogg/cartagena-underbara-overraskning/

  • Hallin Svara

   Daniela: TACK för dina tips! Kanske du vill gästblogga om något av detta också : )

 4. Daniela Svara

  Självklart :)…
  Någon specifik stad, eller om att bila i Spanien?

  Varma hälsningar
  Daniela

 5. Lindah Svara

  Det finns massor av lediga jobb i Barcelona, Telemarketingföretagen skriker efter folk. Om någon vill komma hit så hjälper jag er gärna med både jobb och boende.
  Det erbjuds betald utbildning, fast anställning, heltid, lön enligt spanskt kollektivavtal+provision

  För mer info maila mig på libecatering@gmail.com

 6. [...] tackar Daniela för denna fantastiska reseskildring. Jag har tidigare skrivit om min resa i september ti... blogg.resia.se/2013/05/27/roadtrip-genom-valencia-murcia-andalusien-och-portugal-del-2

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.