Lindos på Rhodos

Ofta får jag tips från våra säljare på resmål eller hotell som de vill rekommendera. Den här gången är det Katarina Athanasiou från vår butik i Göteborg som vill tipsa om ett hotell!

Till Lindos på Rhodos är det ingen av charterarrangörerna som har hotell inne i gamla stan berättar Katarina. Hon tipsar därför om att antingen köpa enbart en charterflygstol eller reguljärt flyg med Norwegian till Rhodos och kombinera det med mysiga hotellet Xenones Lindos. Hotellet består av 17 mindre lägenheter med perfekt läge nära stranden i traditionell grekisk stil. På rummen finns luftkonditionering och gratis wi-fi.

Lindos_xenoes_1
Mysigt boende på Xenones Lindos tipsar Katarina om. 

Lindos är en väldigt mysig by cirka fem mil från Rhodos stad. Du kan antingen ta bussen eller hyra bil från flygplatsen. Inne i gamla stan med anor från 1600-talet är det vindlande gränder som likt en labyrint tar dig runt staden. Mycket butiker som samsas med restauranger och barer. Inne i staden är det förbjudet med biltrafik. Däremot ser man åsnor lite här och där som tar sig fram i gränderna!

Lindos_1

Lindos_apollo

Lindos har en 4000-årig historia. Det vittnar Akropolisklippan om där det på toppen finns tempelruiner som genom åren har förvandlats till bostäder åt olika folkslag. Upp till toppen är det  115 meter. Du kan promenera dit via en gångväg från gamla stan. Eller varför inte låta en åsna ta dig uppför?! Ett tips är att besöka Akropolis tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Dels för att undvika hettan men också för att det brukar vara mindre folk här då.

Lindos-apollo

Lindos strand ligger precis nedanför gamla stan vid den antika hamnen. I nästa vik, Pallas Beach, brukar det vara lite mindre folk. Vill du åka på badutflykt så ligger Vlycha fem kilometer norr om Lindos med en härligt långgrund strand och några tavernor. En av de finaste stränderna i området är Agiou Agathi. Hit får du åka ytterligare fem kilometer norr ut. Stranden är en av de finaste på Rhodos med mjuk fin strand och några tavernor.

Vill du åka charter till Lindos så har Apollo en handfull hotell som ligger cirka 4 kilometer utanför centrum. Samtliga håller hög en hög standard.

One Response to Lindos på Rhodos
  1. [...] hand. Det är lätt att ta sig runt på ön och det finns många fina pärlor att upptäcka, t.ex Lindos... blogg.resia.se/2013/06/19/ixia-pa-rhodos

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.