Vingårdar på Gran Canaria

Att besöka en vingård är kanske inte det första man tänker på när man pratar om Gran Canaria.

Men Gran Canaria har en lång tradition av vinproduktion i det gynnsamma klimatet. På 1500- och 1600-talet producerade man mycket vin som framförallt exporterades till England. Traditionen dog ut men på senare år har allt fler av de gamla vingårdarna återupptagit produktionen och tar emot besökare. Druvorna sägs vara av extra bra kvalité då man har lyckats få liv i över 100 år gamla rankor av spännande sorter; Tintilla, Negramoll, Vijariego, Forastera och Listán.

Det lär finnas upp till 50 vingårdar i varierande storlek som är aktiva. De flesta av dessa ligger i området Santa Brigida ovanför Las Palmas. Du tar dig enkelt dit med hyrbil eller följ med Rocky Adventure på en tur där det ingår både middag och vinprovning.

la-casa-del-vino
Besök ”vinmuséet, La Casa del Vino.

För att lära dig mer kan du börja med att besöka ”vinmuseet”, La Casa del Vino på Calvo Sotelo 26 . Här visar man hur vinproduktionen har sett ut i generationer och du har också möjlighet att provsmaka viner från flera av vingårdarna i trakten. De har även försäljning av viner på museet. De har öppet tisdag-söndag 10-14 och det är fri entré. Här kan du även få tips vilka vingårdar du kan besöka i området.

En vingård att besöka är Bodegón Vandama som ligger i området. Förutom rundvisning och provsmakning har de även en restaurang där du kan njuta av din middag samt det egna vinet. Här kan du läsa mer. 

Vandama_2

vandama_3

Vandama_1
Bilder från Bodégon Vandama som har anor från 1500-talet.

Om du vill vara med om vinskörden så sker den i slutet av september-början av oktober beroende på hur väderleken har varit.

Boka resa till Kanarieöarna

5 Responses to Vingårdar på Gran Canaria
 1. Kurt Eriksson Svara

  Intressant. Skall planera in ett besök på någon vingård i samband med semester på Gran Canaria nästa februari.

  • Hallin Svara

   Kurt Eriksson: Det tycker jag absolut att ni ska göra. Det finns mycket att se uppe i bergen när man lämnar kusterna på Gran Canaria!

 2. Marie på Gran Canaria Svara

  Underbar artikel och vilka bilder! Tack för en läsvärd blogg 🙂

  • Hallin Svara

   Marie på Gran Canaria: TACK så kul att du hittat hit!

 3. Klara Svara

  Vad kostade det ungefär för en rundtur och provsmakning på bodegon vandama?:)

  Funderar på att besöka dem!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.