Damien gästbloggar: Restips från Kalifornien

Vingårdar i Kalifornien
Vingård i Stags Leap Vineyard
Jag har tillbringat många härliga veckor under de senaste 10 åren kringresandes i Kaliforniens vindistrikt som en del av min karriär i den globala vinindustrin. Det var dessa resor som cementerade min kärlek till Kaliforniska viner och fick mig att starta California Wine Club i Sverige.
Vi älskar att dela framstående kaliforniska viner med er via vår vinklubb, och med den här bloggposten vill jag dela våra favoritställen för mat och vin i Napa Valley med er. Enjoy!

Damien Jackman – California Wine Club

Napa Valley
Ja, det är svårt att veta vart man börja… det finns så mycket att göra och se i Napa Valley, men här kommer några av mina utvalda favoriter:

Att besöka:
När jag kör norrut från San Francisco tar jag alltid väg 101 över Golden Gate-bron och kör mot södra delen av Napa Valley, kring Carneros. Där hittar du Fremont Diner. Stanna där för att fylla på med kaffe eller lite att käka, de har endast frukost och lunch.
Deras Fried Chicken and Waffles kan särskilt rekommenderas.

Den vanligaste vägen när du reser genom Napa Valley är Highway 29, som förbinder städerna Napa, Yountville, St Helena och Calistoga. Men mitt råd är att åka mellan 29:an och den mycket mer pittoreska Silverado Trail som löper parallellt med 29:an, bara några mil mot Öst. Det finns många underbara vingårdar längs vägen, inklusive en av mina favoriter, Stags Leap Winery.

Vinprovningar:

Beringer – En av de äldsta och kontinuerligt producerande vingårdarna i Napa. Ett besök här är ett måste för vinälskare. Det här är Napa Valley som sitt mest historiska och gästvänliga. Upptäck vart detta välkända vin hade sin början.

Stags Leap – en historiskt och vacker egendom utanför Silverado Trail som producerar några av våra favoritviner i Napa. De har en $55 provsmakningsavgift per person på Stags Leap, men den är väl värd sin investering eftersom du kommer att få en fantastisk provning av ett flertal viner och en privat guidning genom den vackra egendomen.

Corison – Vad Cathy Corison inte kan göra med Cabernet Sauvignon är inte värt att göras! Underbart balanserade viner som älskas av alla som verkligen vet hur de bästa vinerna från Napa bör vara. Besök och upptäck själv!

Att äta:
Press (nära St Helena)
Maträtt på restaurang Press Kalifornienmatgäster på Press Restaurangen i Kalifornien
Jag gillar verkligen den här restaurangen, särskilt när man börjar kvällen med en drink vid eldstaden utanför restaurangen, med vetskapen om att den bästa steaken i Napa Valley väntar på dig där inne. Press har självklart många andra läckerheter att fresta dig med, men jag går dit för deras ribeye steak , tryffel mac ’n cheese tillsammans med Napa´s bästa Cabernet Sauvignon viner. Press har också den bästa sommeliern i dalen (min egna ödmjuka åsikt!), Kelli White. Deras omfattande vinlista har enbart viner från Napa Valley så det är ett bra sätt att genom en middag låta Kelli guida dig och hitta några okända pärlor.

Ad Hoc (Yountville) – Är Thomas Kellers avslappnade ställe som endast har en meny så du behöver inte fundera på några svåra menyval. I bästa fall är deras berömda Buttermilk fried Chicken på menyn för kvällen!

Buster’s BBQ (Calistoga)
Busters bbq grillning, Kalifornien Busters BBQ tallrik, Kalifornien
Fundera inte ens på det… hit bara måste du gå! Det är en opretentiös, rolig och äkta Southern BBQ! Det här hittar du inte i Europa så passa på när du är i USA!

Gott’s Roadside – (St Helena)
Gotts roadside restaurang, Kalifornien Gotts Roadside hamburgare
På den här berömda vägkrogen i södra hörnet av St Helena hittar du, på klassiskt kaliforniskt manér fantastiska cheeseburgers och mycket mer. Slå dig ner i deras vackra trädgård på baksidan av krogen. Jag beställer alltid cheesburger och chokladshake, och som grädde på moset, chili cheese fries!

Dean & Deluca (St Helena) –
Kaffe, vin och husgeråd precis bredvid restaurangen Press.
Du kanske känner till dem från deras butiker i New York.

Ritual Coffee (downtown Napa) – Det bästa kaffet i Napa enligt mig! Du hittar dem i Oxbow Market Building.

Bo:
Napa Valley Lodge (Yountville)
Napa Valley Lodge kalifornien Napa Valley Lodge kväll
Det finns många bra ställen att bo på i Napa Valley (inkluderat själva staden Napa) men jag föredrar att bo i den vackra lilla staden Yountville på Napa Valley Lodge.
Läget är perfekt, det ligger i norra änden av Washington St och ligger på en avkopplande promenads avstånd från restauranger som Ad Hoc, Bouchon och French Laundry.
Yountville ligger också mellan staden Napa och St Helena så du är ganska precis i mitten av Napa Valley, väldigt bekvämt för besök på vinerier.

Mitt bästa ”hemliga” tips:
Hästsar på Panchos Bar
Om du vill ta en drink en sen kväll på en klassisk sylta, då ska du besöka Panchas i Yountville. Det är där en hel del av personalen från de finare restaurangerna i Yountville beger sig för en drink och biljard efter avslutade arbetspass. För en stund kan du också låta de finare vinerna vara och drick istället en iskall PBRs (Pabst Blue Ribbon Beers) eller Anchor Steam från San Francisco.
Se också till att du kollar in frukt- och grönsakslandet som tillhör restaurangen The French Laundry. Det ligger över vägen från restaurangen på Washington St.

Boka en annorlunda och fantastisk resa till Kalifornien!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.