Mästarnas mästare i Kalamata

Kanske följer du Mästarnas mästare på SVT på söndagar och fascineras av det vackra landskapet i omgivningarna.

SVT_mastarnas-mastare
2013 års upplaga av Mästarnas mästare spelas in i Kalamata. Bild lånad från SVT.

2013 års upplaga spelas in i Kalamata som ligger på den södra delen av gröna och frodiga Peloponnesos-halvön. På motorväg 7 från Aten är det cirka 30 mil att köra med bil.

Kalamataoliver och vackra stränder
Kalamata är den näst största staden på  Peloponnesos-halvön med cirka 70.000 invånare. Staden är mest känd för sin produktion av kalamata-oliver. Och det märks i det gröna landskapet där olivträden växer tätt. Men här finns också ett aktivt hamnliv och inte minst oerhört vackra stränder. Staden är väldigt mysig med trånga gränder med restauranger och butiker. Även vid strandpromenaden ligger barer och restauranger tätt.

Finikounda-beach_Kalamata
Finikounda Beach i Kalamata

Kalamata_2
Frodigt och grönt landskap i Kalamata

Lång säsong
Säsongen här är lång. Redan i mars är medeltemperaturen 17 grader. Mitt på sommaren blir här varmt, ofta upp emot 35 grader. Maj och september är nog de bästa månaderna då klimatet är behagligt och det brukar finnas gott om plats på stränderna.

Hyrbil är ett måste!
Att ha hyrbil är verkligen ett tips då det finns mycket att se i området. I Messina ligger ett mindre utgrävningsområde och till Olympia är det cirka 20 mil. Olympia var Zeus festplats och det var här man startade de olympiska spelen! I området runt Kalamata finns flera mindre byar som är väl värda en dagsutflykt för mysigt strandhäng och goda luncher på mindre restauranger.

Kalamata_3

Greklands bästa golfbana
Spelar du golf så har du kommit rätt. Med Airtours kan du resa direkt till Costa Navarino. Här finns en handfull lyxigare hotell men även Greklands bästa golfbana. I Costa Navarino äter man på hotellen. Vill man ha en genuin grekisk känsla åker man till grannbyn, Pylos, som ligger 16 km från Costa Navarino. Kalamata ligger 52 kilometer bort.

Vill du resa hit så kan du antingen åka med Airtours till Costa Navarino eller så hjälper vi dig på Resia att sätta samman ett paket med flyg, hyrbil och boende.

One Response to Mästarnas mästare i Kalamata
  1. [...] dig som följer bloggen så såg du kanske att jag skrev om Kalamata då Mästarnas Mästare i SVT spela... blogg.resia.se/2014/01/15/nyheter-i-grekland

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.