Mäktiga Iguacufallen

Redan på långt håll hör du det enorma dånet där Iguaçufloden störtar ner 70-80 meter ned i djupet av en 4 km lång hästskoformad båge. Iguaçufallen som ligger på gränsen mellan Brasilien, Argentina och Paraguay är världens mest mäktiga vattenfall.

Iguacu_1

Iguaçufallen är inte ett fall utan består av 21 större och 250 mindre. Från vattnet stiger enorma slöjor av ånga i regnbågens alla färger. När man pratar om världens största fall så nämns ofta Niagarafallen. Iguaçufallen är tre gånger större och här forsar inte mindre än 420 miljoner liter vatten varje minut. Tack vare den fuktiga luften är omgivningarna gröna och frodiga. Runt fallen finns det gott om djur och fåglar som man vil skydda. Man ar därför bevarat området som ett naturreservat.

Iguasu_3

 

Iguasu_2

Fallen kan besökas från Iguaçu nationalpark i Brasilien och från Iguazú nationalpark i Argentina.

Jambo Tours har två rundresor i sitt program där man besöker Iguaçufallen. GyllenTrippeln där du också besöker Buenos Aires och Rio de Janeiro och Iguassufallen och Rio.

2 Responses to Mäktiga Iguacufallen
 1. Berit Görndt Svara

  Jag hade förmånen att besöka Iguassufallen och Brasilien år 2004 i tre underbara veckor, Hittills
  mitt livs resa. Kan rekommendera alla reslystna
  ett besök!

  • Hallin Svara

   Berit Görndt: Det kan jag tänka mig. Har varit i Brasilien men tyvärr inte vid de mäktiga fallen. Men drömma kan man : )

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.