London – tips att göra!

I detta inlägg har jag samlat mina bästa London tips! Just nu verkar det som ”alla” ska resa till London och det har naturligtvis mycket med det låga pundet att göra. Pundet kostar idag strax över 10:- vilket gör det till en trivsam kostnadsnivå!

Afternoon tea
Vi börjar med ett ”hemligt” tips från Cecilie Krohnstad från Resia i Göteborg. På Soho’s Secret Tea Room blir du förflyttad bak i tiden till 40-talet. Här ovanpå den välkända puben Coach & Horses på 29 Greek St. i West End serveras hembakta scones och kakor och inte mindre än 16 sorters te. Njut din afternoon tea med skön jazz och swing som spelas på gamla och lite repiga grammonfonskivor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Allt andas 40-tal på Soho’s Secret Tea Room. Bild lånad här. 

Marknad
Är du i London en söndag ska du inte missa Londons hippaste marknad, Brick Lane. Det är en härlig marknad som varje söndag fylls av nya designers som visar upp sina kläder blandat med allt man kan tänka sig och mycket mer! I området hittar du även caféer och restauranger. Ta tunnelbanan till Aldgate East. Brick Lane är öppen 9-17.

Brick-lane

Billigaste pinten
Att gå på pub i London är ett måste. Det är Londonbornas ”vardagsrum” och man tar gärna en sväng om puben innan man går hem. En av de billigaste pubarna i London är Princess Louise som ligger mitt emot tunnelbanestation Holborn. En pint kostar cirka £3.50. På köpet får du njuta av den vackra viktorianska inredningen!

pint

Gå på museum
Jag har skrivit om det förut men måste göra det igen. London är en fantastisk muséestad. Är du i London för första gången så ska du inte missa det enormt välfyllda British Museum. Här hittar du historiska föremål från i stort sett hela världen. Mumierna brukar vara populära. Andra museum att besöka är Tate Modern med nästan 70.000 verk och Victoria & Albert Museum som alltid har aktuella och intressanta utställningar. Mellan 23 mars -11 augusti pågår bl a en utställning om David Bowie. Det bästa av allt. Att gå på museum är gratis i London. Dock kan man lämna en liten donation om man önskar. Till sist måste jag tipsa om att besöka muséeshoparna. De brukar ofta finnas roliga och annorlunda saker!

david_bowie

Flyg till London

Hotell i London

Flyg och hotell i London

Weekend till London

Biljetter till alla evenemang i London

 

 

2 Responses to London – tips att göra!
  1. Åse Svara

    Kul att du skriver om London just nu! Åker dit om två veckor så det passade toppenbra med lite tips 🙂
    Tack för det!

    • Hallin Svara

      se: Men så kul! Hoppas du får en härlig resa!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.