Oasis of the Seas – världens största kryssningsfartyg kommer till Europa!

Har du varit nyfiken på att resa med världens största kryssningsfartyg Oasis of the Seas så erbjuds nu en unik möjlighet. Med säljstart den 11 april så kan du boka tre olika kryssningar i september som avgår från Barcelona.

Anders Gäskeby på Resia i Borås har varit ombord (här kan du läsa mer) och berättar att det är en enastående upplevelse att vara ombord på detta fartyg som tar 8.400 passagerare, 6.296 gäster och 2.165 besättningsmän.

T

Fartyget är hela 360 meter långt, lika långt som 3.5 fotbollsplaner. Med sina 73 meter i höjd är fartyget mer än dubbelt såhögt som Stockholms Slott. När fartyget lämnade varvet i Finland 2009 och skulle passera Stora bält-bron mellan Sverige och Danmark behövde man demontera skorstenen så att fartyget kunde passera.

T

T

På fartyget som har 16 däck finns olika ”kvarter”. Bl a Central Park, en 100 meter lång och 19 meter bred utomhuspark, Royal Promenade, shoppingatan och Boardwalk som är inspirerad av den engelska kusten och nöjesparker. Ombord kan du även surfa, spela basket, träna, klättra, gå på bio, besöka biblioteket eller spa-avdelningen, se en isshow eller vattenshow. För barnen finns aktivitetsklubbar för alla åldrar. Naturligtvis är utbudet av mat och dryck enormt!

T

T

Oasis of the Seas hemmamhamn är Fort Lauderdale där kryssningarna går till Karibien. Men under september så gör alltså fartyget ett ”gästspel” här i Europa.

Priserna kommer att ligga i det övre prissegmentet men trots det så förväntar sig Royal Caribbean Cruise Line att intresset är stort och att biljetterna kommer säljas fort. Så vill du resa med världens största kryssningsfartyg. Var beredd den 11 april!

4 Responses to Oasis of the Seas – världens största kryssningsfartyg kommer till Europa!
 1. Ah Svara

  Det skulle vara en annan dröm som skulle gå i upp-fyllelse, men jag behöver vinna mer pengar för att
  kunna åka med maken.
  Det är tur att drömmar inte kostar något.

  • Hallin Svara

   Ah: Drömma är härligt och en dag kan de faktiskt slå in : ) Men jag håller med dig. Det är underbart att få resa i drömmen!

 2. Grethe Wiberg Svara

  Hej
  Har åkt denna båt från Florida och runt i Karibien. En helt fantastisk resa och vilken båt! Det är en resa alla borde få uppleva. 8 nätter var vi ombord.
  Hade utsides hytt där vi varje morgon intog vår frukost. Det var så mycket att se och uppleva och jag tror inte vi hann med allt

  • Hallins reseblogg Svara

   Grethe Wiberg: Åh, så underbart det låter. Förstår att ni trivdes!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.