Vinnare Zalando-tävling

Oj, vad vi har haft roligt när ni har delat med er av era härliga mode-minnen. Det var verkligen inte enkelt att utse två vinnare av alla underbara berättelser. Men till slut föll juryn för Håkans röda skor och Dagnys berättelse om den gröna dressen. Båda våra vinnare får varsitt presentkort på 500:- att handla för på zalando.se.

Zalando-tavling

Håkan NIlsson
När det gäller minnesvärda inköp kommer jag främst att tänka på det par tjusigt röda Bally-skor som jag i augusti månad 1973 köpte på realisation för bara fem pund i en butik på Oxford Street i London. Fem pund motsvarade väl då ungefär femtio kronor, så det var verkligen ett bra kap, tycker jag. Jag har fortfarande 40 år senare de där skorna kvar, och de passar fortfarande perfekt. Jag brukar trots att skorna är röda använda dem när jag av någon anledning vill vara riktigt fin.

Dagny Eriksson
Köpte en DYR grön dress i London. Maken skämdes över mina vita ben. Första dagen kom grupper och äldre par, och frågade om allt! Det var helt säkra på att jag var en guide i min knallgröna dress. Vi var inte så kära den dan! Dressen hamnade i klädhimlen och fick aldrig se Sverige!!

Eftersom vi hade så svårt att välja så vill vi skicka några ”tröstpriser” i form av ett Resia-badlakan till ytterligare några bidrag som vi vill dela med oss av! Läs om modet i Ukraina, borttappad resväska på kryssning samt om hur det är att bära ett plagg på resan som man inte skulle burit hemma.

Helena Bergström
Mitt bästa mode-minne är från Yalta vid Svarta havet, i Ukraina. Vi var där på solsemester och bodde på ett enormt betonghotell med 1000 rum, från Sovjettiden. När man kom ner till frukostbuffén på morgonen var det inte shorts och foppatofflor som gällde. Nej, istället klev man rakt in i en värld av färgstarka klänningar, höga klackar och bredbrättade hattar. Då och då i sällskap med en liten knähund i matchande halsband. Och showen fortsatte på stranden! Det var som att befinna sig i Paris på 50-talet. I alla fall så som jag föreställer mig Paris på 50-talet. Jag reste hem med åtta nya klänningar. Och sedan har vi återvänt till Ukraina två gånger – bara för att shoppa!

Ida
Mitt modeminne är rätt kul! Vi skulle på en fancy kryssning i Karibien. Med i packningen fanns både aftonklänning och lite ledigare kläder men allt var ändå lite finare. Jag hade fått veta av vänner att kryssningar var rätt snobbiga… När vi kom till rummet hade dock inte min resväska levererats! Som ersättning fick jag två t-shirtar i storlek xxl som det stod royal caribbian på! Jag har storlek s… Som tur var kom väskan dagen efter! Men jag har fortfarande kvar tröjorna och använder dem när jag ska måla eller tapetsera. Jag ler åt minnet varje gång jag tar fram dem!

Sarah
Förra året var jag i Paris och jag tror jag aldrig kommer glömma den dagen jag tog på mig en tunika full med glitter och en stor rosett på magen! Den är så otroligt fin men ja visste att jag aldrig skulle ha på mig den om jag var i Sverige! Är för feg för det. Men i Paris kände jag mig sååå snygg i den! En underbar känsla!

Vi tackar SAMTLIGA tävlande för att ni delade mer av era mode-minnen!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.