Se upp för aporna!

På Monkey Beach utanför Loh Dalum Bay på ön Koh Phi Phi är det aporna som har tagit över. Att åka och mata aporna har blivit ett populärt utflyktsmål och det anordnas turer från flera ställen på Phi Phi. Man kan också hyra en egen kajak och paddla från Loh Dalum Bay. Vill du mata aporna så äter de gärna bananer och andra frukter. Men se upp med dina värdesaker, de är snabba som bara den och knycker gärna det de kommer över.

monkey island

139550190

Men, de söta aporna kan vara väldigt luriga. De kan bli riktigt aggressiva i sin jakt på mat. Så aggressiva att Thailändska myndigheter nu utfärdat en varning. Det senaste året så har inte mindre än 600 personer blivit bitna av de hungriga aporna.

90401275

Skulle du själv bli biten av aporna så ska du genast uppsöka läkare för att få en stelkrampsspruta och se över bettet.

Har du varit där och matat aporna? Berätta gärna om din upplevelse!

6 Responses to Se upp för aporna!
 1. Sofie Persson Svara

  Jag har varit Aonang och fotat aporna men lät bli att mata dem eftersom risken finns att de blir ivriga eller arga.

 2. Sandra Svara

  Såg aporna på Phranang cave beach men matade dem aldrig. De var mest inne bland träden men det var under året 2006 så det har väl förändrats kanske.

 3. Coconuts & Skylines (Sofia) Svara

  Var på Koh Phi Phi för så länge sedan som år 2000 och redan då var aporna ”tillvanda”. Vid ett tillfälle tog de över grannens handduk när de lämnade den utan tillsyn en liten stund på stranden. De satte sig tillrätta, tog vattenflaskan och började dricka. De var fascinerande att se hur de lärt sig men obehagligt när folk fortfarande tyckte att det var ”gulligt”. Nu är jag förstås lite ”aprädd” men visst är det väl ändå i längden lite sundare för alla att hålla distans till vilda djur ;).

  • Hallin Svara

   Sofia: Usch ja, apskräck är det nog många som har : ) Kan hålla med om att det nästan är lite sorgligt med aporna som lever av turister. Det blir nästan obehagligt mänskligt!

 4. Maja Svara

  Jag var där 2008 och blev oprovocerat anfallen av två apor som hoppade upp på mig och bet tag i mina ben. Det är ett riktigt obehagligt minne, med 5 st rabiessprutor till följd. Inte heller kul att bada med såriga ben. Åk ej dit.

  • Hallin Svara

   Maja: Usch da. Ja, jag gillar inte heller apor och hade nog hållit mig därifrån!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.