Glad påsk!

Här i bloggen har vi lite längre mellanrum mellan inläggen då vi har påsklov!

Det är intressant att se hur man i andra länder firar påsk. Är det någon mer än vi som pyntar med kycklingar? Påskharen har vi inte alls här i Sverige medan man i många andra länder väntar på att han ska komma med godis till barnen. Brukar ni gömma påskägg? Det gör man även i andra länder men då gärna utomhus och under lite mer raffinerade former utomhus. Här i Sverige klär barnen ut sig till påskkärringar och påskgubbar, tar med sig kvasten och flyger till Blåkulla. I andra länder klär man istället ut sig i fint dekorerade hattar.

Hos spanska turistbyrån hittade jag ett recept på Torrijas som är vanligt att man äter i påsk.

torrijas

Torrijas
1 l mjölk
1 stor baguette, gärna ca ett dygn gammalt, i tjocka skivor.
2 vispade ägg
Olivolja
2 st kanelstång
2 dl socker
kanel
1 st citronskal
honung blandat med varmt vatten.

Värm upp mjölken till ca 36º med kanelstångarna, citronskalet och 1 dl socker i. Doppa brödskivorna i mjölken och sedan i de vispade äggen. Stek brödskivorna i olivoljan. Ta upp brödskivorna och strö över med kanel, socker och honung.

Med det önskar jag er alla en riktigt härlig påsk!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.