Air France – Hallin testar

I slutet på förra veckan var jag i Paris med Air France. En dag ägnades åt nyrenoverade Charles de Gaulle (läs mer här) som man verkligen lagt ner mycket pengar och energi för att förbättra och förenkla för passagerare. Håll utkik längre fram i bloggen så berättar jag mer!

air-france-flight

Air France som har sin bas på en av världens största flygplatser, Charles de Gaulle, startade 1933. Redan 1946 startade man rutten Paris-New York och 1947 gick första flygning till Ön Martinique i Karibien. Det var många förväntansfulla som tog emot ”en stor båt” som kom flygande! Resan, som gjordes med en DC3 hade tagit 30 timmar. Air France har alltid varit ett flygbolag som har varit innovativt. I början av 60-talet började man i samarbete med Storbritannien och British Airways med utvecklingen av Concorden som blev färdig och togs i trafik 1976. Air France var också ett av de första flygbolagen som använde sig av nya superjumbon, A380, som tar 538 passagerare i två plan.

PowerPoint Presentation
Air France A380 med plats för 538 passagerare i två plan.

Flyget mellan Göteborg och Paris tar knappt två timmar. Det är cirka två-tre avgångar varje dag till Paris från Landvetter samt Arlanda och Kastrup. I ekonomiklass bjuds du på lättare tilltugg under resan.

IMG_4735
På eftermiddags- och kvällsflygningar kan du få vin till din smörgås. Men även kaffe eller te. 

När du reser med handbagage så kan det ofta bli stökigt i kabinen när alla ska upp med sina stora väskor på hyllan ovanför sätena. En väldigt bra service var att du kunde lämna din väska innan du steg ombord planet och när du gick av lämnade du in din biljett och fick väskan tillbaka. Väldigt smidigt och bra service!

IMG_4629
Praktiskt att få lämna sitt handbagage innan man steg ombord på planet.

FAKTA Air France
Grundat: 1933
Antal plan i flottan: 280
Destinationer: 195
Bas: Charles de Gaulle, Paris

FAKTA Resor i Europa:
Incheckning: via internet 30 timmar före avresa, boardingkort får du antingen som sms, e-mail eller printar ut direkt. Det går också bra att checka in på automater på flygplatsen.
Bagagevikt Ekonomi: 1 bagage (23 kg)
Bagagevikt Business: 2 bagage (2×23 kg)
Handbagage: Ekonomi, 1×12 kg, business 2×12 kg samt handväska/kamera.
Mat: smörgås, kaffe, dricka, vatten, vin, beroende på tidpunkt.

Air France fusionerades med KLM 2004. Man har också flerad otterbolag, bl a Régional som flyger på Göteborg. Man ingår i Sky Alliance team.

När man flyger med Air France till Paris från Stockholm och Köpenhamn landar du i avgångshall F. Där är det väldigt bra skyltat och smidigt att ta sig vidare till andra avgångshallar för dig som ska vidare med annat flyg. Ska du in till Paris så går RER-tåget, B-linje in till city nära F-hallen. Tåget stannar på flera stationer och det är smidigt att ta sig vidare med Metron. Flyger du från Landvetter så görs flygningen av dotterbolaget Régional. Planen är mindre och landar och startar därför i hall G. Denna hallen ligger en liten bit ifrån och du måste ta bussen, vare sig du ska åka vidare med annat flyg eller stanna i Paris. Det är väldigt bra skyltat och du tar dig vidare med terminalbuss N2 som tar dig till avgångshall F. Bussen tar cirka 10 minuter och avgår varannan minut.

IMG_4733
Följ alla tydliga skyltar så kommer du inte fel! Till G-hallen, där flyg till/från Landvetter går tar du bussen N2.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

One Response to Air France – Hallin testar
  1. [...] har säkert läst om min resa till Paris i förra veckan. Här har jag skrivit om Air France och här ä... blogg.resia.se/2013/03/25/paris-en-shoppingdag

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.