Vinterns nyheter 2013/2014!

Funderar du på att boka en resa nästa vinter för att slippa kylan och rusket här hemma i Sverige? Vill du slå slag i saken bjuder vintern 2013/2014 på några nya heta charterresmål: Tobago, Jamaica och Burma.

”Liming” i Tobago
Den första nyheten för vintern är paradisön Tobago i Karibien! Prova på ”liming” som i Tobago betyder att bara hänga och umgås. Tobago är som ett vykort med sina vita sandstränder, turkosa vatten och palmer. Tobago är till skillnad från den stora grannön Trinidad mycket lugnare. Här kan du verkligen koppla av! Det blir dessutom aldrig ont om platser på stränderna då Tobago (ännu) har klarat sig undan massturismen. Stränderna hittar du främst längsmed öns västra sida för både lata och aktiva dagar. För dig som gillar surfing och dykning är den i toppklass. Vågar du dig kanske på ett hajdyk?

Charter till Tobago erbjuds av Apollo.

Tobago strand
Pigeon Point i Tobago

Rasta på Jamaica
Andra nyheten i Karibien är Jamaica med sin tillbakalutade atmosfär! Vad tänker du på när du hör Jamaica? Rastafaris och rom? Ja det är inte långt från verkligheten, men här finns mycket mer att hämta. Precis som Tobago är stränderna här vita med palmer som vaggar i brisen. Till Jamaica tar det ca 12 timmar från Stockholm, Arlanda. Alltså har du tillräckligt med tid för att redan på flygplatsen börja koppla av och komma in i den jamaicanska stämningen.

Bland de badorter som finns på ön finner vi bland annat Negril. I Negril finner du Jamaicas längsta och finaste strand, Seven Mile Beach, som räknas som en av världens (!) tio bästa. Här bor endast 3000 invånare. I Montego Bay får du en riktig karibisk semester med stränder, reggae och karibisk puls. Ocho Rios, den näst största turistorten, är inte sämre! Till den gamla fiskebyn kommer fortfarande kryssningsfartygen in omgivna har regnskogsbeklädda berg.

Charter till Jamaica erbjuds av Fritidsresor och Ving.

Ocho Rios i Jamaica
Ocho Rios i Jamaica

Upplev x-faktorn i Burma
Den tredje stora nyheten i år är Burma, Myanmar, ”Det nya Thailand”… Vad du än vill kalla det har landet satt sig rejält på kartan den senaste tiden. 2012 utsåg Lonely Planet Burma till ett av världens hetaste länder som har ”den där speciella x-faktorn”. Se den vackra solnedgången och vandra bland gamla myllrande gator och buddistiska tempel. Här är det nästan som att tiden har stått still i många många år.

Landet är tyvärr ett av världens fattigaste, men nu när landet nyligen har öppnat upp för turism finns det goda möjligheter att vända den trenden. I Burma bor 60 miljoner människor, däribland hela 135 olika folkslag. Tänk vilken kultur som vilar här! Just november till februari är den bästa tiden att resa hit. Ett perfekt vinterresmål med andra ord!

Charter till Burma erbjuds av Fritidsresor.

Burma, Myanmar tempel
Buddistiska tempel i Burma

De flesta resorna för vintern 2013/2014 är bokningsbara nu i mars. Var vill du åka i vinter?

Gästbloggare Camilla Blomster

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.