Segla gület i Turkiet

Vill du uppleva Turkiet från mer än bara torra land kan du åka på en veckokryssning med en så kallad gület – en turkisk segelbåt som tar dig längsmed Turkiska sydkusten. Tänk dig att du vaknar i en lugn pittoresk bukt med en härlig frukost som väntar. Under dagen seglar du bland vackra miljöer, riktig avkoppling för själen. Båten tar dig runt till olika öar och hamnar och lägger stundtals till för bad, snorkling eller upptäcktsfärder på land.

Guletbåt i Turkiet
Njut av Turkiet bland blått vatten och vackra vyer

Segelbåtarna rymmer ca 16 personer och utgår från bland annat Marmaris, Bodrum och Antalya. Då Turkiet ligger så pass nära Grekland går även vissa turer över landgränsen till de grekiska öarna. På båten kan du välja att bara koppla av eller umgås med de andra passagerarna om du åker i grupp.

Åker du på en gületkryssning kan du packa lätt. Båtlivet kräver inte väldigt mycket mer än badkläder, handduk och en snorkel. Vill du kombinera en gületkryssning med en vecka på land går detta utmärkt. Då får du det bästa av två världar! Däremot kan det då behövas lite mer i bagaget…


I vilken gület hamnar du?

 

Gästbloggare Camilla Blomster

 

2 Responses to Segla gület i Turkiet
  1. Philip Groves Svara

    Turkiet? – ALDRIG, tills landet kan respektera de mänskliga rättigheter och kan godtas av EU för medlemskap.
    Personligen skulle jag se att alla resebolag bojkotter Turkiet tills ovanstående villkor uppnås.

    • Hallin Svara

      Philip Groves: Visst kan man ha åsikter om det är rätt eller fel att åka till ett visst land. Där respekterar vi på Resia varje resenärs eget ställningstagande. Vi lägger dock ingen värdering i vart våra kunder vill eller inte vill resa. Det som känns helt rätt och riktigt för en resenär kan av olika skäl kännas fel för någon annan.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.