Bra resmål i mars

Jippie! Första mars idag och visst är det en vårmånad…?! Jag vet att termometern fortfarande kan krypa under nollan men ljuset ger en viss förhoppning om vad som är i antågande.

Tills vi har värmen på plats så tipsar vi om resmål som passar bra när man ska resa i mars.

Kanarieöarna och Egypten börjar gå mot slutet av sin högsäsong. Kanarieöarna kan man visserligen resa till året runt då många uppskattar den behagliga temperaturen på sommaren men högsäsongen börjar gå mot sitt slut. Även populära Dubai, som allt fler upptäcker med den behagliga flygsträckan för att få värme och sol vintertid, har fortfarande säsongen igång innan värmen kommer igång till temperaturer som vi oftast tycker är i högsta laget.

Dubai
Härliga kontraster i Dubai.

Generellt är en mars en bra månad vare sig man reser väster- eller österut rent vädermässigt. Thailand och övriga Asien är mitt i högsäsong med undantag för Mauritius och Seychellerna där det fortfarande kan regna. Karibien har bra väder och små risker för regn. Även Florida och Mexico är bra resmål under mars med medeltemperatur på 28 grader. Sydafrika går mot höst men är fortfarande ett bra resmål att åka till under den här perioden.

ft.-lauderdale
Ta en tur på kanalerna i Ft. Lauderdale, Florida och se på lyxiga hus!

Vill du åka på storstadsemester i Europa och vill möta våren så kan du med fördel välja Rom eller Florens i Italien. Där är medeltemperaturen i mars 16-17 grader. Även Barcelona och Aten ligger på samma behagliga temperaturer. I New York kommer våren senare, för att nå samma temperatur så får man vänta till april. I mars ligger medeltemperaturen på 11 grader.

florence
Har du varit Rom? Välj vackra Florens!

Är du sugen på en skidresa så är mars en härlig månad att resa i, både till alperna och fjällen. Gå upp tidigt och åk hela dagen, På eftermiddagarna kan det bli lite ”sörjigt” för att sedan frysa på till nästa dag med perfekt snö. Ta en långlunch och koppla av i solstolen. Sitt länge och bara njut av solens strålar på näsan!

I
I mars finns det stora chanser att få sol på näsan i både fjällen och alperna.

Tillhör du en av de lyckliga som ska resa bort i mars? Vart går resan?

Boka resa med Resia

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

3 Responses to Bra resmål i mars
  1. Kerstin Busch Svara

    Går ej att öppna sidan då adressen är ogiltig?

  2. Jenny Svensson Svara

    Jag ska till Budapest, imorgon för att vara exakt. Hoppas ni alla har det bra på marknad!
    Kram Jenny

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.