Månadens resmål är Turkiets sydkust

Det har väl inte missats av någon att Turkiet toppar lista efter lista som det mest populära resmålet. Trots att många av er har varit där så är jag säker på att det fortfarande finns många frågor om vilken ort man ska välja. Hur är det egentligen i Side? Vilka utflykter kan man åka från Alanya? Hur är stränderna i Marmaris? Ligger Bodrum långt från flygplasten? osv osv

Alanaya
Alanya är en favorit för många!

bodrum
Medan andra föredra mindre orter som Bodrum.

Har man varit i Alanya vid Medelhavskusten så kanske man är nyfiken på ett resmål vid det Egeiska Havet som ligger mer västerut men som vi under den här månaden låter tillhöra sydkusten. Låt våra inlägg inspirera dig!

Som vanligt vill vi ha din hjälp.
– Vad är det som gör Turkiet så populärt?
– Vilken är din favorit?
– Har du något tips du vill dela med dig av?

Skriv en kommentar och dela med dig. Vi hoppas att ni är många som väljer att följa oss på den turkiska sydkusten!

5 Responses to Månadens resmål är Turkiets sydkust
 1. Siw Svara

  Jag har besökt Turkiet två gånger, första i Alanya sedan Side. Vilka stränder i Side och maten går inte av för hackor sedan tycker jag folket är trevliga, så det blir nog Side i år igen.

  • Hallin Svara

   Siw: Ja, det finns många bra resmål i Turkiet och maten är verkligen god. Håller med om att Side är ett toppenresmål!

 2. Andreas Svara

  Jag gillar Alanya bäst just eftersom det finns så mycket att se och göra bara i själva staden om man har tröttnat på att sola och bada. Hamam, marknader, butiker, sevärdheter som det röda tornet osv.

 3. CHRISTINA MH Svara

  Min favorit är Side!
  Vi började resa till Side redan 1997 & 1998 med hela familjen, det var billigt man fick mycket för pengarna. Några år senare blev det all inclusive hotell som var mycket prisvärt för en familj. Efter några års uppehåll började jag och min man återigen resa till Turkiet på ”off seson” dvs mars-april och oktober-november. Det är nog då som Turkiet är som bäst, Bra väder året runt, bra shopping och mycket god mat. Bo gärna lite lyxigt till hyfsade priser, då får man en perfekt semester.

  • Hallin Svara

   Christina: Åh, låter härligt. Det är ofta så när man reser. Den bästa tiden är oftast före och efter högsäsongen när allt lugnat ner sig. Side är ett riktigt topenresmål!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.