Tävla och vinn boken – Stockholm gata för gata

tavling-sto-gata-for-gata

Nu är det tävlingsdags igen och vi har vi fem böcker i potten. Boken heter Stockholm Gata för gata och är en nyutgiven bok av Ordalaget Bokförlag. Det är en fantastisk guide, både för turister men även för dig som bor i Stockholm och som vill veta mer om vad som döljer sig bakom alla adresser. Besök bl a brottsplatser, kända film­inspelningsplatser, författarhem – allt utmärkt på kartor. Gatorna är ordnade i bokstavsordning, stadsdel för stadsdel, så att du enkelt kan hitta rätt. Här har vi skrivit mer om boken.

Vi har fem böcker att lotta ut och för att vara med och tävla så vill vi att du berättar om ett ställe i Stockholm som du är nyfiken på att besöka. Skriv ditt svar som en kommentar senast torsdag 7 mars. Vinnarna meddelas kort efter tävlingens slut via mail samt med ett inlägg här i bloggen.

Tävlingen avslutad! 

Betygsätt inlägget:
Tävla och vinn boken – Stockholm gata för gata
Kategori: Tävlingar
Taggar:

111 Responses to Tävla och vinn boken – Stockholm gata för gata
 1. Ann-Charlotte Svara

  Mosebackes terass och Sandhamn!

 2. Margaretha B Svara

  Hej, jag är infödd Stockholmare, i flera generationer, men har tyvärr ändå alltför många gator och platser i Stockhom som jag inte vet något alls om!
  Jag ångrar att jag inte har gått genom Stockhoim, tillsammans med mina föräldrar och mor- far-föräldrar. Har funderat mycket på att göra det nu, kanske redan den här våren och sommaren.
  Tänk vilken ”sightseeing” och bra motion!
  Därför vore det helt fantastiskt klockrent att vinna boken ”Stockholm Gata för gata”!

 3. Sten E Svara

  Jag vill titta närmare på Stefansparken och omgivningar i Vasastan eftersom jag som liten var där många gånger.

 4. SUSANNE SVENSSON Svara

  Som skåning besöker man ju inte huvudstan så ofta, men när jag väl är där hade det ju varit kanon att ha lite hjälp att utforska allt spännande som döljer sig bakom gatuadresserna. Det blir nog en tur i vår så hoppas, hoppas….

 5. Britt Svara

  Stigbergets Borgarrum på Fjällgatan 34 på Söders höjder skulle jag vilja besöka. Har försökt flera ggr men tyvärr har man inte haft ngn visning just då. Sedan skulle jag vilja ta ett bad i gamla anrika Storkyrkobadet på Svartmangatan.

 6. Sanja Svara

  Skeppsholmen…

 7. Robin Larsson Svara

  Söder Torn

 8. Barbro Petersson Svara

  Tänk att sakta få vandra på Norr Mälarstrand en solig sommar dag, när solen gassar och reflekterar i vattnet. Många människor är ute och flanerar, många glada båtresenärer och härliga glasställen. En liten paus också för mat och dryck. På denna gata kan man vara nästan en hel dag.

 9. Madeleine Bergström Sundelin Svara

  Skeppsholmen. Vet inget om Skeppsholmen, skulle gärna vilja få en historie vandring där en solig vår eller sommar dag.

 10. Rolf N Svara

  Som liten fick jag följa med min far på promenader genom gamla staden, där han då berättade fängslande historier om Stockholms historia. Det vore intressant att läsa boken och kanske kunna minnas till baka min fars berättelser.

 11. Conny Dagland Svara

  Har i alla tider tillbringat många och långa promenader genom staden men den del av Stockholm som jag inte utforskat men skulle vilja veta mer om är är de malmgårdar som finns kvar i innerstaden, bl.a. Groens malmgård i Vitabergsparken och Cederdals malmgård i Vanadislunden

 12. Ulrika Söderberg Svara

  Räknas Solna dit ska svågern flytta? I så fall vill jag kunna tillföra spännande information på kommande promenader!
  Annars är jag nyfiken på södra Söder.

 13. ingela Svara

  Skulle vilja bli guidad genom gamla stan en solig vår dag och höra dess historia

 14. Andreas Svara

  skinnarviksberget har jag alltid velat besöka

 15. Jörgen Svara

  Perfekt guide inför kommande Stockholmsbesök.

 16. Michael Svara

  Jag skulle vilja gå en guidad tur på söder: Det är ju så vackert där på sommaren. Och varför inte avsluta den med något gott att äta och dricka på Fåfängan och den vackra utsikten där.

 17. Malin Svara

  Jag är nyfiken på Gamla stan, bortom det stora turiststråket. Vad finns att berätta om de gamla gränderna o de sneda kåkarna……. Tänk om väggarna kunde tala…..

 18. Sus Svara

  Är född i Stockholm och har ett minne över att jag lärde mig cykla i i Rålambshovparken…. Vid 7 års ålder lämmade vi Stockholm För norrland. Men minnen Finns kvar och Denna stadsdel är jag mycket nyfiken att läsa mer om!!!

 19. Jacqueline Dovblom Svara

  Jag vill besöka Vitabergsparken. Har velat göra det sedan jag var tonåring på sjuttiotalet och läste Ulf Lubdells bok, Jack, som till viss del utspelade sig där. Konstigt att det aldrig blivit av!

 20. Ingela Sjögren Svara

  Skulle vilja besöka ”SÖDER” i Stockholm alla säger att det är så mysigt där. Vi har åkt bussressor och bara gått runt slottet , gamla stan, ochsergelstorg.

 21. Siv Viberg Svara

  Jag vill vandra uppåt, uppåt på söders höjder och upptäcka vackra vyer och fina små gator med gamla hus.

 22. Ingela Johansson Svara

  Bor inte i Stockholm men har hört talas om att det skall finnas ett Strindbergmuseum, där den kände författaren skall ha bott och suttit och skrivit även
  Millesgården på Lidingö skulle jag vilja se.

 23. Susanne Svara

  Jag vill se allt i Stockholm!

 24. Tomas Svara

  Ny muskimuseumet på Djurgården. Längtar tills det öppnar…..

 25. Anja L Svara

  Vi ska på semester till Stockholm i sommar och vill genom boken få tips på roliga ställen som passar vår familj. Gamla stan och dess gator kommer det definitivt att bli.

 26. MF Svara

  Hej,
  Jag skulle välja besöka Hallwylska palatset/museet.
  Det ligger mitt i Stockholm, men lite anonymt, jag har gått förbi hur många gånger som helst utan att reflektera över att det är ett palats som ligger där.
  Öppetiderna är också lite speciella så än har jag inte lyckats, men har något att se fram emot !

  • Heli Haapasalo Svara

   Hej,

   Jag kan hålla med om att Hallwylska museet har lite otillgängliga öppettider för den som arbetar vanliga kontorstider och därför har vi börjat med kvällsöppet onsdagar då vi har öppet till kl 19 och givetvis under helgerna är det öppet 12-16. Välkommen!

 27. Marita Johansson Svara

  Tanto-lunden har man hört talas om, men vet inte riktigt vad det är.

 28. Sylvia Svara

  Skogskyrkogården ser så rofylld och naturlig ut på alla bilder. Dit skulle jag vilja komma och lägga ner en blomma.Vet inte ens om den ligger i Stockholm, men det får jag väl reda på i boken?

 29. Annika Gran Svara

  Margaretaparken är så genuin och fin. undrar varför den heter så. Vilken Margareta handlar det om ?

 30. Helena B Svara

  Rosendals trädgård och Djurgården!

 31. Bertil Arvidsson Svara

  Jag vill besöka det som en gång var Långholmens centralfängelse och höra dess historia. Säkert blir man tacksam för att man slapp vara där på den tiden.

 32. marianne karlsson Svara

  Det finns bergrum på Skeppsholmen som någon av museerna har hand om, de vore kul att få utforska dem, jag har bara varit inne en gång och vänt.

 33. Britt Svara

  En tur genom Gamla Stan med en entusiastisk guide som kan berätta dess historia, skulle jag se fram emot och likaså en vandrin på Söder.

 34. Irene Svara

  Läste i min ungdom Per Anders Fogelströms Stockholms-skildringar och fascinerades av personerna som arbetade och bodde på söder. De kvarteren vill jag lära känna.

 35. Heléne Hultgren Svara

  Söders höjder vore kul att få veta lite mer om!

 36. AC Stille Svara

  Skulle vilja besöka Gamla Stans antikbodar och söka ”stockholmiana”. Är så nyfiken!

 37. Bosse Johansson Svara

  Jag vill se Pressbyråns museum, plus gå på fynd/skivjakt på olika skivbutiker!

 38. Yvonne Lindh Svara

  Jag skulle vilja se Östermalms saluhall och sen gå en stadsvandring eller spökvandring

 39. Jens Svara

  Jag skulle vilja besöka Junibacken med mina barnbarn (3, 3 och 5). Astrid Lindgren har vi läst hur mycket som helst men när Junibacken invigdes var de egna barnen för gamla. Men nu är barnbarnen i precis rätt ålder 🙂

 40. Bibi Wallén Svara

  Söder är en stadsdel som jag inte besökt särskilt ofta. Skulle gärna gå där med en guide!

 41. Bibi Wallén Svara

  Skulle gärna gå på promenad på Söderns höjder, med en kunnig guide

 42. Kristina Lööv Svara

  Tänk så enkelt att turista i Sverige med en perfekt turist-guide. Guiden ställer upp är man vill och hur länge man villa. Perfekt när man har barn.

  • Arne Nordfeldt Svara

   Jag är nyfiken på allt om Fåfängan

 43. berg gunilla Svara

  Så fort vi kommer till Stockholm från Malmö känner vi oss ganska vilsna,hjälp oss! Framför allt hjälp oss från familjegräl om vart den och den platsen finns.

 44. Kerstin Forssén Svara

  Jag läste för länge sedan Per-Anders Fogelströms Stockholmsskildringar; vi bodde i Nacka på den tiden. Jag skulle vilja återuppleva det Söder han beskriver, men som det ser ut nu; t.ex. Sista Styverns trappor, Fåfängan, Skinnarviksbergen.

 45. Carl-Wilhelm Söderberg Svara

  Att en solig sommardag få beskåda stockholm från kaknästornet vore en höjdarupplevelse..

 46. Martina Nilsson Svara

  Ja, vart ska man börja, Stockholm som har SÅ mycket att erbjuda…. Men gamla skrönor om tjyvar och banditer i Gamla Stan skulle stå högt upp på listan! Och där finns nog många bra ställen med mycket gott att stoppa i strupen, för att få mer energi innan nästa äventyr bland gatorna!

 47. AnnBritt Wikström Svara

  Stockholm är en underbar sommarstad som har så många smultronställen bl.a.Gamla stan,Söder, Djurgården,Hagaparken och den fantastiska skärgården.Med en bra guidebok kan man planera dagen bättre och upptäcker nog nya pärlor.

 48. Elisabet A. Svara

  Det fantastiska och 416 meter långa promenadstråket som löper på branten högt över Söder Mälarstrand.
  1997 färdigställdes denna nya strandpromenad.
  Mera romantiskt promenadstråk finns inte!

 49. Elisabet A. Svara

  Och promenadstråket ifråga heter Monteliusvägen
  🙂

 50. Anna Svara

  Waldermars udde!

 51. Ingemar Berglund Svara

  Jag vill återse Storgatan! En ovanligt liten storgata, där jag bodde då jag pluggade i Stockholm. Den går mellan Östermalmstorg och Gärdet, och är ett perfekt promenadstråk om man vill spana på olika små ”knähundsraser” och kändisar!

 52. Betty Svensson Svara

  Vill göra gamla stan, gata upp och gata ner, och sedan övernatta på RICA Hotel, som jag hört så mycket underbart om..!

 53. Sten E Svara

  Med Stefansparken avses naturligtvis Vanadis lunden.

 54. Marja-Liisa Ojala Svara

  Jag väntar ofta treans buss vid St Eriksplan men har inte så mkt av erfarenhet av området. Vissa gånger när man får gäster förväntas det att man är som levade guidebok av staden men Stockholm är stort! Kommer ihåg att för väldigt länge sedan en taxichaufför i New York berömde Stockholm extra mycket!

 55. Maria Pettersson Svara

  Jag reste ofta som yngre från Finland till Stockholm och besökte alltid Gamla Stan.Nu bor jag i Stockholm och skulle gärna bli guidad genom Gamla Stan och dess historia.

 56. Gun lindgren Svara

  Fjärilshuset på Haga har jag hört talas om en hel del. Låter intressant och som om det vore något speciellt.

 57. Irene Svara

  Slottet med när om rådet skulle vara kul

 58. Michael Svara

  Haga parken

 59. Torbjörn Gustafsson Svara

  Jag vill titta på SvenHarrys guld hus

 60. Anita Svara

  Jag har en dotter med familj i Stockholm, som har visat mej en hel del. Men jag tycker det skulle vara kul att själ kunna föreslå något av allt vad Stockholm har att erbjuda inom kultur, nöje och vackra platser.

 61. Yvonne Svara

  En takvandring vore fantastiskt. Då kunde man blicka ner över Stockholms alla mysiga gator.

 62. Moa Svara

  Jag är född och uppvuxen i Stockholm, flyttade härifrån
  1961 och är nu tillbaka igen.
  Hallwylska palatset har alltid lockat mig och platser på Djurgården, den gamla bebyggelsen.

 63. Jürgen Svara

  Hej på Er! Jag skulle vilja se lille ”Järnpojken” på innergården vid Finska kyrkan!

 64. Åsa Svara

  Fotografiska museet & om Fåfängan sommartid.

 65. Irene Mokricki Svara

  Söders höjder!

 66. Lisbeth Björkander Svara

  Att besöka Cosmonova och uppleva alla olika föreställningar Arktis, Världshaven, Solsystemet, Havets storstäder.

 67. Mikael Lindblad Svara

  Spökvandring i Gamla stan !

 68. Anna Svara

  Bergianska trädgården och Edvard Andersons växthus skulle jag vilja besöka!

 69. noomi Svara

  jag besöker gärna Djurgården

 70. Siv Svara

  Skulle gärna få en guidning bland alla gator i gamla stan

 71. Elisabeth Svara

  1967, examensarbete i historia, ogifta pigors barn i Hedvig Eleonoras församling. Vad hände med dem?
  Adresserna har jag kvar, jag vill besöka de platser där de bodde. Vandra på dessa gator på Östermalm, där jag vet en hel del om vad som hände i husen då.

 72. Emma Svara

  Hej!

  Jag skulle vilja veta mer om Atlasbergen och området kring St Eriksplan 🙂

  MVH Emma

 73. Jane Karlsson Svara

  Vore kul att veta mer om Djurgården kan den stadsdelen dåligt, kul med en inspirations bok

 74. Barbro Svara

  Stockholm min bästa stad !! Har bott där i tio år,men kan inte något om söders höjder och Mosebacke, skulle vilja bli gaidad där.

 75. Katrin Strand Svara

  jag flyttade hit som 18-åring från Piteå och hade bara tänkt stanna 6 månader – men jag träffade en söderkis och på den vägen är det.
  Jag stannade och nu har vi två söner den yngst fyller 21 på onsdag.
  Stockholm är världens vackraste stad så skulle vara kul att då veta mer om våran huvudstad

 76. Margaretha Svara

  Rosendals slott skulle jag vilja se.

 77. Kent Tyby Svara

  Ett ställe som inrymmer så mycket av dramatik av mänsklig historia och industriell historia är Liljeholmen.Denna stadsdel av stockholm skulle man vilja höras dess vingslag och viskningar berättas för en på plats.

 78. Camilla Svara

  Att få se Stockholm från taken vore häftigt

 79. Monica Höglund Svara

  Sedan flera år tillbaka har jag önskat besöka den vackra och fridfulla Skogskyrkogården. Det skulle kanske bli av med inspiration av boken.

 80. Gun-Britt Fredriksson Svara

  Det skulle vara trevligt att uppleva Stockholm genom boken och kanske också minnas hur det var. Jag bodde i Stockholm 1970-76 och minns framför allt somrarna, då blev det många och långa promenader.

 81. Maja Svara

  Har aldrig varit i Stockholm.. Så vill se allt som är värt att se! Tycker att en bok- guide är det bästa man kan ha när man ska upptäcka en stad för första gången.

 82. Clara L Svara

  Utsikten från Kaknästornet är något jag skulle vilja se igen! Var där senast när jag gick på dagis så det var ett bra tag sen. Har hört att de har en fin restaurang där också!:)

 83. Maria carlsson Svara

  Jag vill besöka Bastugatan 48! Sedan jag var riktigt liten, och mina farföräldrar dessförinnan, umgås flitigt med sommargrannarna, men vi har aldrig besökt dom i hemmet i Stockholm, på Bastugatan. Det skulle jag vilja göra innan det är för sent.

 84. Julia Svara

  Jag har länge drömt om att besöka Fotografiska museet.

 85. Gun Brockman Svara

  Jag älskar Per Anders Fogelströms böcker om Stockholm; Mina drömmars stad osv. Jag skulle gärna vilja veta mer om de platser, ffa på söder som beskrivs i dessa.

 86. Ingegerd Svara

  Skogskyrkogården har jag velat besöka i många år men har inte lyckats hitta dit!? Kanske kan Stockholm gata för gata inspirera mig till en ’upptäkt’ av detta, som jag förstår, fantastiska världsarv.

 87. Alexander Weibust Svara

  I lördags var jag för första gången trots mina 40 år fyllda och Stockholmare uppe på Skinnarviksberget (som var så isigt att man knappt kunde stå på benen, ett äventyr i sig ;-)) samt gick Montelispromenaden, fantastiska upplevelser bägge två. Ovädret gjorde dock att vi avbröt promenaden men jag är sugen på att utforska staden mer och en sån här bok hade varit perfekt att få nya tips ifrån, bl a hade jag som entrepenör velat läsa mer om Tändstickspalatset och göra ett besök där, det ligger helt nära turiststråken i Gamla stan, men missas nog av många.

 88. Hans-Åke Strand Svara

  Jag bodde i Sockholm på 70-talet och besökte ofta mosebacke med vispråmen storken och vita bergen med carl-Anton.Jag var dock aldrig i Skogskyrkogården, kanske finns det tips i boken

 89. Monica T Svara

  Skansen o Vasamuseet men även en rundtur med båt vore trevligt

 90. Stig-Ove Svara

  Till globen för att där har jag aldrig varit

 91. Elin Daufeldt Svara

  Jag vill besöka Riksdagen och Skogskyrkogården!

 92. CHRISTER ROOS Svara

  ”Kungsan” är intressant för en lantortsbo men även nya Friends Arena vore önskvärt att se !

 93. monica.r.andersson Svara

  ”Fåfängan” med kafe….på Ö.Folkungagatan har syns i mänga filmer och i tv…ingen närstående har haft lust att gå med mig dit,så nästagång jag besöker Sthlm går jag dit själv…

 94. Karolina Svara

  Djurgården är så vackert i solsken omgivet av skimrande vatten.

 95. Bima Svara

  Observatorium, vid Sickla udde, Hammarby Sjöstad skulle jag vilja besöka, utröna skulpturen som är ett landmärke, för att få harmoni med picknick tillsammans med maken, uppleva ljuset från solen och ljusslingorna framåt natten. Tänk att få vara turist i sin egen stad,” underbart” !
  Vore toppen att äga, ”Stockholm, gata för gata”

 96. Ingeborg Svara

  Som trogen Stockholmsbesökare vore det trevligt med nya besöksmål inför kommande resor till denna vackra huvudstad.

 97. KeMia Svara

  Vill besöka Stockholms ytterstad där man är så sällan. Farsta och Vällingby.
  Äppelviken och Enskede.
  Rinkeby och Bagarmossen.
  Allt detta är också Stockholm

 98. Ingrid W Svara

  Det första jag vill se är Hallwylska muséet som jag länge drömt om att få besöka. Grevinnan von Hallwyl verkar ha varit en mycket intressant person och hon var nog många, många år för sin tid när hon byggde sitt palats. Som raka motsatsen till detta skulle jag vilja övernatta på Långholmen!

 99. Dojson Svara

  Att vandra uppe på Söders höjder, i området som Per-Anders Fogelströms böcker utspelar sig i.
  Fin utsikt över Stockholm och en nostalgitripp.
  Jag bodde själv och jobbaade i Stockholm 1980 och var då ofta här och njöt av vår vackra huvudstad.

 100. Berna Lindahl Svara

  Jag är mest intresserad av Gamla Stan, tycker det är underbart att promenera runt där. Har tittat in i lokalerna på Västerlånggatan och beundrat tak-mosaiken som finns på många ställen.

 101. Gunborg Svara

  Åker gärna till Stockholm bor på hotell, går gärna på museer bra med kartor

 102. Pauline Svara

  Utrymmen under gatorna. Tex Vasagatan som är uppreglad med en träkonstruktion vid Centralstationen.

 103. Rolf Berglund Svara

  Kan tänka mig besöka Långholmen och höra dess historia Även Gamla stan är intressant

 104. Lena Johansson Svara

  Har alltid haft en längtan ut till Sandhamn med sol och salta havsstänk……

 105. Sag Lundqvist Svara

  Söders höjder vore en höjdare.Samt en båttur i Stockholms skärgård.

 106. Mats Pettersson Svara

  Östermalm, det var i Stockholms barndom tydligen sämsta stället att bo på! Lite annorlunda i dag 😉

 107. sylvia Svara

  Söder, skulle va jätte kul att få besöka. Finns det några gamla hus kvar?

 108. Christel Svara

  Att visa mina barnbarn fängelset på Långholmen och göra en spännande övernattning där.

  En bok skulle vara bra när dotter, hennes man och mina barnbarn från Italien är på besök här.

  En Stockholms bok är det vi behöver vinna, då skulle vi i sommar helt andra smultron ställen kunna finna.

 109. glamour magazine Svara

  I wish I could give you an award for this content. Your article rates a blue ribbon in my opinion. This is great quality content.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.