Kalifornien – San Diego

Nu närmar vi oss slutet på februari med tema Kalifornien. Det har varit en härlig resa igenom ett fantastiskt landskap. Efter att ha skrivit om Kalifornien så måste mitt tips bli att verkligen ta sig tid när man reser runt. Missa inte heller det vackra landskapet i norr som skiljer sig mycket från det i söder.

Det sista resmålet vi besöker är San Diego. Det är Maria på Resia marknadsavdelning som än en gång tipsat oss. Här kan du läsa hennes 10-topplista i San Diego:

10 bästa sevärdheterna i San Diego
1. Beacherna!
San Diego är en beachstad. Här finns flera långa härliga sandstränder där lokalborna träffas för att ha picknick, spela beachvolleyboll, surfa, segla, sola, bada och umgås. Beachen är ett sätt att leva. Några stränder att besöka är Mission Beach, Pacific Beach, Ocean Beach och La Jolla Beach i det lyxiga området med samma namn.

sd-mission-beach
Mssion Beach är en av de populära stränderna.

2. Sea World
Marin temapark där man hittar späckhuggare, sjölejon, delfiner och många fler arter. Det finns flera shower, mest populär är showen med späckhuggaren Shamu. Det finns några åkattraktioner och souvenirbutik. I parken finns också restauranger och enklare matställen. Läs mer här.

3. San Diego Zoo
Ett världsberömt zoo som har över 4,000 djur och en botanisk växtsamling med mer än 700,000 plantor. Här finns guidade rundturer och man kan åka linbana med utsikt över parken. Några shower med inriktning för barn. Det finns flera restauranger och caféer samt souvernirbutiker. Läs mer här. 

4. Båttur i hamnen – speciellt för den militärintresserade
San Diego är hem för Stilla Havsflottan och en stor del av hamnen är militärt område. Man kan åka flera olika båtturer på en till två timmar i hamnen, och se allt från stora hangarfartyg till ubåtar, jaktplan och helikoptrar.

battur-hamnen
En båttur i hamnen.

battur-hamnen-plan

Och har man inte fått nog av militära sevärdheter efter en båttur så väntar en liten promenad bort en annan stor sevärdhet – USS Midway. Detta fartyg har nu blivit museum och här kan man se hur denna flytande stad har varit i tjänst hos amerikanska flottan i nästan 50 år.

uss-midway
USS-Midway

5. Old Town
Här började San Diego. Detta historiska och kulturella område har 27 historiska byggnader eller platser, nio hotell, ett tjugotal restauranger – många med mexikansk inriktning, 12 konstgallerier och över 100 affärer. Här kan du läsa mer

Old-Town
Old Town i San Diego.

6. Hotel Del Coronado – Coronado Bridge
Ett klassiskt beachhotell som varit med i flera filmer, bl. a. ”Some Like it Hot” med Marilyn Monroe, Jack Lemmon och Tony Curtis. Det är ett av de äldsta träbyggnaderna i Kalifornien och ett historiskt landmärke. Här har många presidenter, kungligheter och kändisar bott. Turen ut till hotellet går över den vackra Coronado Bridge. Hotellet hittar du på 1500 Orange Ave.

hotel-del-coronado
Hotel Del Coronado

7. Balboa Park and Museums
Balbo park är en fantastisk park med 15 museum, flera musikscener, vackra trädgårdar och inte minst San Diego Zoo (se nr 3 ovan).

8. Gaslamp Quarter
Renoverade ”Gaslamp Quarter” vid 614 5th Ave. är San Diego’s centrala nöjesområde med restauranger, nattklubbar och shoppingcenter.

Gaslamp-Quarter
Gaslamp Quarter.

9. Seaport Village
Med ett vackert läge precis vid vattnet är Seaport Village ett mysig område med över 50 affärer och fyra restauranger samt ett tiotal enklare matställen. Här skall man definitivt prova en av fiskrestaurangerna.

seaport-village

10. Legoland
Legoland i Danmark har en systerpark här. För familjer med unga barn. Här kan du läsa mer. 

Vi säger hejdå till Kalifornien och jag hoppas ni haft en trevlig ”resa”! Under mars har vi ett nytt resmål som vi tittar lite extra på. Häng med!

Boka flyg och hotell till San Diego

Boka flyg till San Diego

Boka hotell i San Diego

Boka paketresa till San Diego

6 Responses to Kalifornien – San Diego
 1. Nina Svara

  San Diego……för tredje gången ska jag besöka staden….men denna gången är mina 2 barn med!
  Ska bli roligt att få ta dom med till Sea World, Wild Animal Park, beacherna o massa annat….efter 8
  dagar bilar vi upp till LA o ALLT som den staden vill visa oss! !
  Vi längtar! /Nina

  • Hallin Svara

   Nina: Åh, vad härligt med en tur till Kalifornien och San Diego. Förstår att du längtar!

 2. Coconuts & Skylines (Sofia) Svara

  Vad kul att läsa om San Diego där jag tillbringade förra vintern och våren :).
  Måste bara tipsa om att San Diegos skyline är som allra vackrast efter mörkrets inbrott med båten mellan ”Coronado Ferry Landing” och Broadway Pier. Blir inte så mycket bättre än så och det är inte ett så fasligt dyrt nöje heller :)!

  Suck… längtar dit igen!

  • Hallin Svara

   Coconuts & Skylines: Ja, just det! Så härligt. Bra tips! Och de billiga gillar vi ju extra mycket : )

 3. Mikaela Svanberg Åkesson Svara

  Visste du att Vårt San Diego (www.vartsandiego.com) är en “San Diego guide”, gjord speciellt för dig som är svensktalande, boende i eller besökande i San Diego?
  Mikaela Svanberg Åkesson
  http://vartsandiego.com/

 4. […] och mycket annat att se. San Diego ligger allra längst söderut i Kalifornien och du kan klicka h... blogg.resia.se/2017/02/09/tips-for-dig-som-ska-resa-till-kalifornien

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.