10 måsten i Miami

(Uppdaterad 191105) Är det första gången i Miami? Vad måste du bara se och vad går lika bra att skippa? Vi vet!
Miami South Beach

Miami är en helt underbar stad där turkost vatten möter mjuk sand och där det kitschiga är en regel mer än ett undantag. Miami är liksom många städer uppdelat i olika områden och det mest populära bland solsugna turister är South beach. Här hittar du förutom den långa stranden, Ocean drive, pastellfärgade livvaktstorn, trendiga butiker och hur många restauranger och barer som helst. Häng med på resan där vi plockar russina ur kakan. Ja ni, fattar. Här är Miamis godbitar.

Missa inte!

1. Doraku sushi
Doraku Sushi Miami

Testa sushion på Dorakus (helst under happy hour)

Adress: 1104 Lincoln road
Är du ett fan av sushi och japansk mat överlag får du inte missa Doraku som ligger en bra bit ner på Lincoln road. Vällagad sushi, fantastisk lax carpaccio, krispig tempura och perfekt yakisoba. Men det allra bästa är priset under restaurangens happy hour som pågår mellan 17-19. För några dollar kan du beställa in 8-bitars spicy tuna rolls och ångkokta edamebönor med havssalt. Vin, öl och drinkar ingår såklart också i de glada timmarna och kostar upp till sex dollar styck.

2. Art deco-distriktet
Adress: Runt 832 Collins Avenue
Vackra byggnader i härliga pastellfärger, absolut men viktigast av allt: alla roliga butiker! Strosa längs Collins Avenue och gör stopp i butiker som Barney’s New York Co-op, Sephora, Victoria Secret’s. Zara, Tommy Hilfiger, Adidas och Urban outfitters. Gå sedan ner en gata sätt dig på Johnny rockets och avnjut en supergod milkshake i sann, amerikans 50-tals miljö. Johnny Rocktes: 728 Ocean drive

3. Juice & java
Juice & Java MiamiAdress: 1346 Washington Avenue
Gillar du att äta (och dricka) hälsosamt får du inte missa Juice & java. Restaurangen eller caféet som man bättre kallar det serverar fräscha sallader, nyttiga pizzor, smörgåsar och diverse goda frukosträtter utan krångliga tillsatser. Det mesta är ekologiskt och hälsotänket är tydligt! Börja måltiden med en färskpressad vetegrässhot, fortsätt med en matig sallad och runda av måltiden med en god smoothie gjord på dina favoritfrukter (och grönsaker). Här kan du också handla ”nyttiga” chips, nötter, raw food snacks och såklart, en kopp java to go.

4. South point

Den sydligaste delen av South beach kallas South point och här finns en jättefin stenpir där turister fotar både utsikten och varandra. Här är det lite lugnare än på övriga South beach och turisterna ligger inte lika tätt som nedanför de stora hotellen. Passa på att spana över till Fisher island som kan beskrivas som Miamis gräddhylla. Här ligger lägenhetskomplex som lockar till sig en kundkrets med en ekonomi i stil med Operah Winfreys. Fisher island når du med en färja där vakterna kontrollerar att du har tillträde till ön. Eller med helikopter förstås.

5. Delanos hotellbar
Adress: 1685 Collins Avenue
Längs Collins avenue hittar du de flesta hotellen och många av de lyxiga byggnaderna har barer där både hotellgäster och andra intresserade kan ta sig en drink eller ett glas kall champagne. Delano är ett välkänt hotell och här kan du spana på vackra människor och ofta en och annan celebritet. Hotellets strand är också ett känt tillhåll för bland annat Kardashian-systrarna och även systrarna Hilton när de festar loss i Miami. Håll ögonen öppna helt enkelt.

6. Espanola Way
Oh Mexico Miami
Ät middag på Espanola way.

Adress: Espanola Way/Washington Avenue
På en gata som kallas Espanola way kan du testa på allt från olika tacos och enchilladas till tapas och grillade köttbitar med argentinska influenser. Miamis kanske mysigaste gata är alltid fylld av folk. Kalla Coronas, margeritas och caprinas ihop med varma nachos och guacamole utgör en perfekt fördrink under de sköna Miami-kvällarna. Vi rekommnderar speciellt ”Oh Mexico” på hörnet.

7. Kvällarna på Lincoln Road Mall
Adress: Lincoln road/Collins Avenue
Det är något visst med att sitta ute i 20 graders skön värme och inta kvällens middag och speciellt när du gör det på Lincoln road. Här händer det alltid något och det är ständigt folk mycket i rörelse. Efter maten kan du köra en kvällsshoppingtur och kolla i diverse butiker längs gatan. Här hittar du allt från skönhetskedjan Ricky’s och Steve Madden till BCBG Max Azria och Guess by Marciano. Butikerna har oftast öppet till 22.00.

8. Stranden!
Miami South Beach
Varför inte ta en morgonpromenad här?

Man kan inte åka till Miami utan att besöka den fantastiska stranden. Bred, lång och fylld med fin, ljus sand. Hyr solstolar eller bred ut dig på handduken och njut av några härliga soltimmar som växlas med svalkande dopp i det turkosblå vattnet. Har du bokat en solstol kommer du bli servad av personal som erbjuder vatten och förfriskningar vid solstolarna men var beredd på att priserna är höga så en idé är att köpa med sig eget vatten för att slippa betala fem dollar för en liten flaska.

9. Aventura Mall
Shopping Miami
Miami är en riktig shoppingstad.

Adress: 19501 Biscayne Boulevard
En stor del av USA är alla de gigantiska galleriorna som ofta ligger lite utanför stadskärnan. Till Aventura Mall tar du dig snabbast med lokalbussen som går från både Lincoln och Collins Avenue. Här kan du utan problem tillbringa flera timmar eller till och med en dag. Varuhusen Macys, Saks och Nordstroms har egna varuhus här och butikerna är en salig mix av Abercrombie & fitch, Aldo, Banana Republic och lyxigare ställen som Hervé Leger, Burberry och Marc Jacobs. Här hittar du verkligen allt du behöver!

10. Miami heat
Är du ett basket ball fan? Eller känner du helt enkelt att du vill uppleva den där amerikanska sportstämningen som verkar infinna sig på de lite större sportevenemangen? Att få biljetter är inte det enklaste och kräver lite framförhållning. Priserna brukar ligga runt en tusen kronor, ja de är verkligen sporttokiga även i Miami och speciellt när det kommer till de lokala lagen.
För spelschema, priser och bokning av biljetter klicka här.
Det blir verkligen en upplevelse du sent kommer glömma!

Och så några saker du lika gärna kan missa…

Sushi samba
Du kanske får se en eller annan kändis och maten är det absolut inget fel på men med en hajpad restaurang kommer tyvärr överpriserna. Med grymt läge på Lincoln lockar Sushi samba lätt in hungriga. Både turister och Miamibor. Ett tips är att gå till närliggande restaurangerna Nexxt, Balance eller Aura för en mer prisvärd middag med minst lika bra läge om du vill titta på allt folk som passerar. Om du väljer sushi Samba så är det för känslan av att sitta på en fin restaurang och äta god (om än väldigt dyr) sushi.

Elektronikbutikerna på Lincoln
Överpriser är bara förnamnet och du kan inte, trots att du prutar få en riktigt bra deal. Så är det bara. På Apple store som ligger längre bort på Lincoln road hittar du mer seriösa priser och missa heller inte Best buy (Alton road) som är en mer budgetvänlig elektronikkedja med allt från kameror och mobiltelefoner till högtalare och tv-apparater.

Turistpriser på Ocean drive
Ocean drive är härligt på många sätt. Restaurangerna ligger på rad, inkastarna är många och övertygande och sen är det ju den där härliga utsikten mot vattnet… men priserna är höga och maten är överlag inte speciellt bra. Men visst, är du sugen på en enkel quesadillas så vet de hur de ska göras. Viktigt är att ha koll på priset i menyn, vara medveten om att du kommer få betala extra om du väjer att lägga till exempelvis tomater till din sallad. Men viktigast av allt!
Ska du beställa drinkar, fråga då vad de kostar. Att du annars får in en nota på en sangria för sextio dollar är inte en omöjlighet…

Dolphin mall
Dolphin mall är en outlet mall som du kan ta dig till med hyrbil eller shuttles som flera av hotellen erbjuder (runt 20 dollar/person) Här kan du fynda om du har tur och tålamod men var beredd på kaos, fyndhungriga shoppare och en hel del gamla kläder från tidigare kollektioner. Vad du betalar för att ta dig dit är ungefär vad du kommer spara in på shoppingen så det hela beror egentligen på hur mycket du är beredd att jobba för de eventuella fynden.

Till nästa gång…

Hotell:
Vi kommer lista våra favorithotell i nästa guide men ett tips sålänge är att kolla in hotellen runt Collins Avenue. Här hittar du hotell i olika prisklasser och har dessutom ett utmärkt utgångsläge för både shopping, restauranger, sightseeing och viktigast av allt: stranden.

Boka flyg och hotell till Miami

Boka flyg till Miami

Boka hotell i Miami

Boka sevärdheter i Miami

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.