Kalifornien – Santa Barbara och Solvang

Santa Barbara
Vi rekommenderar absolut ett stopp i den spanskinfluerade staden Santa Barbara som även detta är en av kolonialstäderna. I början av 1900-talet förstördes stora delar av staden och byggdes sedan upp i denna karaktäristiska stil.

Den mest kända byggnaden är rådhuset, County Courthouse på 1100 Anacpa Street som håller öppet dagligen. Rådhuset består av fyra byggnader och var tidigare även ett fängelse. Gå upp i klocktornet och få en fin utsikt över santa Barbara och de röda hustaken.

santa-barbara-court-house
Country Courthouse.

Santa-barbara_1
Utsikten från klocktornet.

Inte långt därifrån ligger El Presido State Historic Parc på ett ganska stort område. Det här är den ursprungliga bebyggelsen som är restaurerad. Det finns museum som visar mer om områdets byggnader och historia.

Santa-barbara_2

Den vackra kyrkan, Mission Santa Barbara är byggd 1786. En ombyggnad gjordes i nyklassisk stil 1820. Kyrkan är väl bevarad och är öppen dagligen för besökare.

Solvang

Solvang_3
Gör en avstickare till den lilla danska staden Solvang och känn dig nästan som hemma! 

En bit norr om Santa Barbara med en avfart mot Santa Ynez ligger den danskättade staden Solvang. Den grundades 1910 av ett antal lärare från med förfäder från danmark som önskade sig varmare vintrar. Det känns verkligen som att komma till Danmark med de typiska husen och bagerier som serverar wienerbröd. Du kan också hitta en kopia av ”Den lilla sjöjungfrun”.

medwt36004

Solvang_2
Varför inte njuta av ett ”danskt” bakverk!?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.