Kalifornien – Hearst Castle

Lite längre söderut om Monterey, förbi den närliggande staden Carmel, ligger Hearst Castle som är en upplevelse i sig. Har du väl tagit dig till så här långt är detta ett måste. Det är en av Kaliforniens största sevärdheter. Här finns massor av historiska skatter som är fraktade ända från Europa och andra delar av världen. Hearst Castle är ett palatsliknande residens och har klassats som ett nationellt minnesmärke. Slottet består av en stor blandning av olika byggnadsstilar, allt från italienskt, franskt, persiskt och andra länder.

Hearts castle monterey

Hearst Castle inrymmer inte mindre än 38 sovrum, pool med marmorgolv, vackra skulpturer samt världens största privatägda zoo.

Det byggdes av tidningsmannen William Randolph Hearst som fick överta tidningen San Francisco Examiner av sin far. Tidningen ökade snabbt i upplaga efter övertaget tack vare Randolphs vågade journalistik. Så småningom startade han fler tidningar och hade snart ett helt imperium.

Hearst_Castle_pool
Poolen med vacker mosaik och skulpturer. Bild lånad här.

Hearst Castle

Hans lyx kostade på och vid hans död 1951 hade han stora skulder. Som en avbetalning på skulderna donerade familjen slottet till staten Kalifornien 1958. Ett tag därefter öppnade slottet för besökare. Man måste dock boka rundturer för att komma in och detta bör göras i förväg då man endast tar emot ett visst antal besökare per dag. Här kan du läsa mer och boka. 

För dig som gillar vin kan så är Monterey är en av de största regionerna i Kalifornien där man har vinodlingar och producerar vin. De har dessutom blivit en av Top Ten Wine Travel Destinations 2013 i hela världen i tidningen Wine Enthusiast Magazine.

I den lilla staden finns många trevliga restauranger och uteserveringar i en mysig atmosfär. Stannar du här över natten finns det många mysiga Bed & Breakfasts att bo på. Hotell. Ska du däremot inte åka vidare söderut mot Los Angeles är detta en perfekt dagstur från San Francisco!

På Swansons rundresa, California Dreaming, ingår ett besök på Hearst Castle.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.