Vackra stränder i spännande städer…

…är nog omöjligt att tröttna på! Eller vad säger ni? Det finns så många att välja bland. Därför bjuder vi nu på ett litet smakprov från vad som finns där ute. Ta dig en titt på några av de bästa och vackraste i världen.

Kapstaden, Sydafrika
I Kapstaden bor 3,6 miljoner invånare och strax utanför staden finns runt 25 stränder att välja mellan. Här finns en strand för varje tillfälle; vackra, roliga, sportiga och sociala. Från Taffelberget kan du se över staden med magnifik utsikt. Camps Bay är en välskött strand med nära till barer och restauranger. Stranden skall vara en av världens vackraste med sin mjuka vita sand. Camps Bay hittar du vid foten av de 12 apostlarna. Clifton Beach består av fyra stränder. På nr 1 och 2 hittar man det vackra folket, på nummer 3 de homosexuella och på nr 4 familjerna. I Hout Bay finner du en familjestrand som aldrig blir överbefolkad och i Boulders Beach hittar du de berömda pingvinerna.

Camps Bay beach kapstaden
Camps Bay i Kapstaden

Dubai, Förenade arabemiraten
I Dubai bor 1,6 miljoner människor. Staden är trendig och håller en hög klass. Jumeirah är den mest kända och består mestadels av hotellägd mark. På stranden finns delar som är gratis men för de lite finare delarna kostar inträdet 30 kr. Vissa delar kan däremot kosta uppemot 200-600 kr per person och dag. Se upp för strömmarna här då de tidvis kan vara starka. Ett annat alternativ är European Beach. Stranden kallas just så för att det är många europeiska turister där. Dessutom är den gratis och har en fantastisk utsikt över hotellet Burj al arab och solnedgången.

Tel Aviv, Israel
Det finns ett Israeliskt talesätt ”Till Jerusalem kommer man för att be. Till Haifa kommer man för att arbeta. Till Tel Aviv, däremot, kommer man för att leka”. Tel Aviv i Israel är en modern stad med 390 800 invånare. Här finns milslånga stränder där du kan njuta av både sol och kite surfing. Det går till och med att bada och sola långt efter de andra medelhavsbadorterna stängt för hösten. Tel Aviv-borna flockas på stränderna när det är varmt. Ofta är de packade, speciellt på lördagar. Kom dit i tid! Stränderna i Tel Aviv är både säkra och rena och längsmed stränderna finns både ombytesmöjligheter och duschar. Vid Allenby Street ligger en väldigt fin och lugn strand. Här är vattnet långgrunt och sanden är mjuk. Perfekt för dig som vill resa till Tel Aviv med barn.

Tel aviv beach
Strand i Tel Aviv

Rio de Janeiro, Brasilien
I den stora staden Rio de Janerio på 6,3 miljoner invånare finns det många och välkända stränder. Copacabana är en stadsdel i Rio de Janeiro och stranden här är både den längsta och mest berömda. Copacabana Beach är även ett populärt tillhål för att fira nyår. Stranden följs av en strandpromenad med ett flertal restauranger, barer och hotell. Ipanema är också en av de mest kända stränderna här och ligger i södra delen av Rio de Janeiro. Låten ”The girl from Ipanema” har gjort stranden ännu mer känd. Men Ipanema är inte bara en av de mest kända stränderna utan även en av de största gaystränderna i Rio de Janeiro. Buzios halvö ligger ca 3 timmar från Rio de Janeiro. Eftersom det är en halvö finns här också många typer av stränder. Åker du hit har du ca 20 stränder att välja mellan. Som besökare på stranden i Rio de Janeiro skall du inte gå ner som den typiska turisten med parasoll. Det är heller ingen som har klocka, plånbok eller kontokort. Allt du behöver är lite kontanter, sololja och solglasögon!

Miami, USA
I staden på 404 500 invånare hittar du många exempel på stereotyper. Det är i South Beach som de vackra människorna håller till. Det är även den mest välbesökta och mest fotograferade stranden i världen. Stranden har även fungerat som tillhåll för kändiseliten. Bli inte förvånad om du ser någon gå förbi samtidigt som du läser en skvallerblaska om samma person. Vattnet här har en speciell färg och passar alla, ung som gammal. Det finns många aktiviteter på plats så som vattensporter. Självklart är de amerikanska badvakterna på plats för att hålla koll. Om man säger att det är på South Beach som de vackra människorna håller till, så är det i North Beach som de riktiga människorna bor. Hobie eller Virginia Key Beach är perfekta för vindsurfing och från Watson Island kan du åka på en helikoptertur.

miami beach
Miami Beach!

Valencia, Spanien
Valencia är Spaniens tredje största stad och var 2011 med i Lonely Planets topp 10 städer. Den 1800 meter långa stranden Playa de la Malvarrosa påminner om Copacabana. Stranden är full med aktiviteter, träning, lek och försäljare. Åker du hit på en weekend borde Malvarossa i alla fall få en halvdag. Jämte ligger även Playa de las Arenas där du kan promenera vidare längsmed strandpromenaden Paseo Maritimo. Här finns gott om restauranger! Ett kvarter bort ligger livliga barer som dunsar musik under sommaren.

Barcelona, Spanien
Populära Barcelona i Spanien är Medelhavets mest trafikerade hamn. I Barcelona bor 1,6 miljoner invånare och täcker en lång kuststräcka. Det är stränderna som mestadels fyller ut den långa sträckan med hela 4,5 kilometer. Trots att stränderna till största delen är artificiella lockar de ungefär 7 miljoner badare varje år! Bland de livliga stränderna längs kusten ligger också många restauranger, barer och klubbar. Barcaloneta är den största stranden i Barcelona. Stranden ligger väldigt centralt och är populär för bland turister och för skolutflykter. I den södra delen ligger Platja de la Nova Icaria som är den mest livliga. Stranden är 400 meter lång och ligger i centrum för kustlinjen. De flesta besökare här är turister och de som bor utanför Barcelona. Bogatell är en av de mest uppskattade stränderna bland Barcelonaborna på grund av sin säkerhet. Bogatell har även en högre medelålder.

Barcelona beach
Härliga Barcelona har mycket att erbjuda!

Sydney, Australien
Staden med 3,8 mijoner invånare är perfekt för strandälskaren och surfaren. Här finns de bästa och de mest kända stränderna i hela världen. I Bondi Beach hittar du mest svenskar. Här är det liv och rörelse! Coogee Beach är stor, gästvänlig och uppskattad. Här hittar du även ett bra nattliv. I Manly Beach är attityden mer avslappnad och stranden är kanske den mest populära i hela Sydney, dessutom billigare! Cronulla är speciellt populär bland familjer och här kan du äta en god fish’n’chips vid stranden. Men Cronulla lockar de flesta. Här kan du se människor träna, promenera, surfa och simma.


Var ligger din favoritstrand?

Gästbloggare Camilla Blomster

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.