San Francisco – restauranger och shopping

Du vet nu var du ska gå i San Francisco och vad du ska se. Men för att klara dina tuffa dagar som turist behöver du självklart äta och shoppa! Som tur är är San Francisco både en fantastisk restaurang- och shoppingstad. I San Francisco hittar du, som i resten av USA, snabbmatställen bakom varje hörn. Vill du ha KFC, Tacobell eller Mc Donalds behöver du absolut inte gå hungrig. Nedan följer lite andra mat- och shoppingtips!

2 pärlor i Fishermans Wharf
Det finns en uppsjö av restauranger i Fishermans Wharf. Gillar du skaldjur kan du hitta mängder av valmöjligheter här.

Bubba Gump
Bubba Gump finns på flera ställen i USA och det perfekta stället för dig som gillar som Forrest Gump och skaldjur. Restaurangen har många goda skaldjursrätter och är inredd med Forrest Gumps alla citat och prylar från golv till tak. Här finns det mycket att äta och mycket att titta på!

Boudin San Francisco Sourdough
San Francisco är speciellt känt för sina surdegsbröd. På Boudin serveras bland annat god soppa i urgröpta surdegsbröd. Hur gott som helst! Perfekt är att ta en lunch här eller varför inte köpa med sig lite till picknicken?

San Francisco bread bowl
Surdegsbröd med soppa

Vill du besöka en gammal amerikansk hamburgerrestaurang ska du gå till Mel’s Diner. Här har tiden har stått still i ett kvarts sekel. Här kan du välja mellan hemmagjorda hamburgare, smörgåsar och sallader. Lägg i en peng i jukeboxen och spela en gammal favoritlåt!

Om du letar efter en speciell frukost har Dan Persson på Resia Värnamo stället för dig. Det får man på Cafe de la Presse. Dan berättar att kaféet har lite ”journaliststuk” över sig med dagstidningar osv. Här är det inte jättebilligt så de höll på att missa det för att gå vidare. Men stanna här för frukost! Dan rekommenderar att man beställer in olika frukostmenyer och skickar runt mellan sig.
”Garanterar att ni inte blir besvikna här. Värt varenda cent.”

Dan Persson rekommenderar även en picknick på stranden. Som alla bör veta så badar man inte i San Francisco. Strömmarna är alltför starka och man ska inte låta sig luras av att surfarna är ute. Men då får man göra som jänkarna: skaffa en kylväska, inhandla en rejäl picknick och en freesbee. Sen åker man ut till exempelvis Half Moon Bay-stranden strax söder om San Francisco och tillbringar dagen med att sola, fika, kasta freesbee, prata med folk, promenera i strandkanten och bara ha semester. Det är ungefär här som det funkar bra att köra på High Way One för vidare färd söderut mot Los Angeles

San francisco beach
En härlig picknick på stranden!

Nu när du är mätt i magen är det dags att ta tag i shoppingen! De flesta turistaffärer hittar du i Fishermans Wharf medan nästan alla affärer finns nere runt Union Square säger Dan Persson. Befinner du dig runt Fishermans Wharf och tar spårvagnen är du där på 15 min. Union Square har fått sitt namn från de unionsvänliga möten som hölls här på 1860-talet. Vandra runt i området kring Market Street. På stan hittar du de populära amerikanska kedjorna. Victorias Secret är en given favorit bland kvinnor i alla åldrar. En favorit som ännu inte finns i Sverige till mångas förtret.  Forever21 är också en populär klädkedja i USA. Målgruppen tillhör de lite yngre men här finns nästan allt i klädväg.

Gillar du reseaccessoarer ska du bege dig till Flight 001. Här finns resväskor, guider och flera roliga tillbehör för din resa. Framförallt är de snygga! För musikälskaren är Amoeba Music i Haight Ashbury ett måste. De marknadsför sig som världens största oberoende musikaffär. Bland gamla och nya skivor kan du här gå runt i timmar.

Men fastna inte enbart inne i staden… Dan Persson tipsar även om Premium Outlet som är ett av de bästa ställena att fynda på, dock kräver denna runda en bil. Här hittar du Polo, Ralph Lauren, Nike osv till väldigt bra priser! Speciellt nu när kursen är så förmånlig.

 Gästbloggare Camilla Blomster

 

Boka flyg och hotell till San Francisco

Boka flyg till San Francisco

Boka hotell i San Francisco

Boka paketresa till San Francisco

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.