Resiabarometern 2013

Gästbloggare Camilla BlomsterNu är Resiabarometern med resetrenderna inför sommaren 2013 ute! Resiabarometern görs i samband med Sifo och visar hur och var vi svenskar helst reser nu i sommar.

För att fira detta höll Resia förra veckan en pressfrukost i butiken på Sveavägen i Stockholm. På plats fanns Resias kommunikationschef Ingela Schönning för att presentera sommarens resetrender, butikschefen Åsa Blomqvist och jag för att dokumentera frukosten. Vid klockan 08:00 började journalisterna droppa in för att ta del av Resiabarometern.

Resia Sveavägen
Klart för pressfrukost på Sveavägen!

Pressfrukost
Ingela presenterar Resiabarometern 2013

Temat för frukosten var en av sommarens hetaste trender: träning, träning, träning!

Många har redan bokat en träningsresa den här sommaren. Nästan två och en halv miljoner säger att de har hört talas om konceptet träningsresa och tycker att det låter intressant att boka en sådan. Då träning är en av de hetaste trenderna bjöds det på frukost av det lite nyttigare slaget. Det serverades fruktsallad, yoghurt och matiga smörgåsar. Några vågade sig även på att provsmaka den mystiska aloe vera-shoten.

Resias pressfrukost 2013 mat
Yoghurt och fruktsallad i stora lass!

Resias pressfrukost 2013 yoghurt
Physalis och hallon i honungsyoghurt

Det är inte bara träning som är den heta trenden just nu…

Sommarens charterraket heter Kroatien!
Hit har bokningarna ökat med drygt 50 procent jämfört med förra året. Då det finns både fler etablerade charterarrangörer och fler flygförbindelser så har Kroatien blivit mer tillgängligt för fler resenärer. Kroatien erbjuder mycket charm och en genuin känsla, något som tilltalar oss semesterfirare från Sverige.

Kanske har du som läser själv redan bokat en resa till Medelhavets nyfunna pärla?

Resia ryggsäck
Den här träningsväskan kan bli din i slutet av veckan!

För att följa upp det hälsosamma temat fick journalisterna en träningsryggsäck med sig hem. I träningsväskan fanns bland annat en handduk och vattenflaska, kanske något för nästa träningsresa?  Innehållet i kuvertet är ännu hemligt…

I slutet av veckan lottar vi ut fem av dessa träningsryggsäckar. Håll utkik! 

 


 

 

 

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

17 Responses to Resiabarometern 2013
 1. Anna Svara

  Fantastiskt!! 2v till Dubrovnik är bokat å klart i augusti! Längtar

  • Hallin Svara

   Anna: Åh, då har ni två fantastiska veckor framför er! Så mycket att se och göra. Fantastiska bad och god mat!

 2. Susanne Svara

  Kroatien lockar även mig.
  Det finns inga bra flygavgångar nära Skåne (till Istrien) så vi flyger med SAS från Köpenhamn till Venedig. Efter två dagar där tar vi buss eller båt till Slovenien för några dagar och sen vidare till Istrien i norra Kroatien med buss. Här ägnar vi oss åt sol, bad och kultur. Hemresan går med Norwegian mellan Pula och Stockholm, där vi oxå tillbringar några dagar innan vi tar tåget hem till Skåne.
  Vi skulle egentligen bara till Kroatien, men i slutändan blev det fyra länder….

  • Hallin Svara

   Susanne: Men det blir ju en fantastisk kombination. Så mycket ni kommer att få se och uppleva. Jag gillar den typen av resor!

 3. Marianne Bergh Svara

  Kroatsien är en pärla med sevärdheter i sin omgivning o vattnet som är klart o fint skulle gärna vilja komma dit igen iår.Klart är att nästa sommar återvänder vi dit igen.

  • Hallin Svara

   Marianne Bergh: Ja, det är verkligen ett resmål som man vill återvända till. Extra plus att maten är så överraskande god!

 4. Marie Svara

  Även vi har valt Kroatien i sommar. Blir en blandning av öluff och bilande i inlandet (tror vi…)

 5. Ah Svara

  Vi har inte valt ngt än, men Kroatien verkar härligt.

 6. Rose-Marie Svara

  Dubrovnik ser ut att ha allt.Nära till både träning och nöjen.
  Det blir mitt resmål i år.

 7. Ellie Schultz Svara

  Flyg från Malmö till Pula. Vattnet var turkos, som en dröm. Så en dag blåste det in mot land och min man blev bränd av en manet. Då köpte vi badskor mot sjöborrar och blev lite mer uppmärksamma.

  • Hallin Svara

   Ellie Schultz: Kroatien är underbart men det gäller att se upp när man badar!

 8. [...] har tidigare skrivit om koncepthotellen och hur de växer. När vi presenterade vår trendbarometer så ... blogg.resia.se/2013/02/25/mallorca-for-vuxna
 9. [...] har tidigare skrivit om vilka länder som ligger i topp för sommarens semester; 1. Spanien 2. Turkiet 3... blogg.resia.se/2013/05/03/sommarens-resetrender

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.