Restaurangtips i New York

Här kommer några av våra bästa New York tips: Var hittar du riktigt goda drinkar? Det bästa köttet och den allra läckraste desserten? Vi delar med oss av 10 hotspots du inte bör missa under ditt nästa New York besök.

Pastis New York

1. Pastis
Adress: 9 9th Avenue
Den välkända restaurangen Pastis ligger i hjärtat av Meatpacking district. Hit vallfärdar såväl turister som New York-bor för att äta äkta amerikansk mat med fransk touch. Testa en klassiker som Moules frites eller hemlagad ravioli med svamp. Hit går du för att äta gott, dricka en drink eller kanske ett glas välkyld champagne men framför allt: spana på de andra gästerna.
Prisklass: 4/5.
Förrätter som gratinerad löksoppa och calamares ligger mellan 10 och 20 dollar. Mellanrätter såsom sallader och smörgåsar ligger strax över 20 och vill du äta en ordentlig varmrätt med kött eller fisk som huvudingrediens får du betala upp mot 40 dollar. Den ekologiska laxen med grönsaker som tillval rekommenderas.

2. Soho Grand
Adress: 301 West Broadway
Hotell Soho Grand New York

På det här hippa Soho-hotellet hittar du en riktigt bra restaurang som du inte får missa! Lokalen är intim och mysig samtidigt som den känns både trendig och stilren. Här kan du äta gott utan att behöva betala allt för mycket och samtidigt njuta av den härliga atmosfären. Testa New York-rätten Steak frites, perfekt tillagad, och beställ till pommes frites gjorda på sötpotatis.
Prisklass: 3/5.
Soho Grands meny känns lite mer som en barmeny och du betalar strax över 20 dollar för Steak frites, ekologisk forell och hamburgare gjord på grillad tonfisk. Det finns även billigare rätter om du är sugen på en god omelett, en matig sallad eller en klassisk hamburgare.

3. La Esquina
Adress: 114 Kenmare Street
Utifrån ser det ut som en mindre Tex mex- restaurang med färgglada skyltar men när du kommer in inser du snabbt att det här är en pärla bland New Yorks restauranger. Vad sägs om välblandade caprinas, grillade majskolvar eller en fräsch cevice? Självklart finns det även kött-, fisk- och kycklingrätter med en underbar smak av Mexico. Vi utlovar en riktigt trevlig middag!
Prisklass: 3/5.
Huvudrätterna kostar upp mot 30 dollar men du kan komma billigt undan om du är sugen på tostadas, en god quesadilla eller en varm tortilla soppa som alla kostar under en bra bit under 15 dollar.

4. The Standard grill
Adress: 848 Washington street
Ytterligare en hotellrestaurang som är väl värd ett besök. Menyn är lång och välfylld av diverse köttbitar, skaldjur och ekologiska inslag när det kommer till både kyckling och grönsaker. Men hit går du främst för desserterna. Eller ja, om du går hit och äter så se åtminstone till att ha lite rum över när maten plockas av bordet. Vi rekommenderar varmt The deal closer som delas på två (eller fler) Här får du en skål med en mörk chokladmousse toppad med vispgrädde. Mums!
Prisklass: 4/5.
Det här en lite finare restaurang och priserna på huvudrätter ligger runt 40 dollar. De olika desserterna varierar i pris med vår favorit The deal closer är den dyraste på menyn och kostar 14 dollar. Men, så värt det.

5. The boat house
Adress: E 72nd (Central Park)

The Boathouse New York
En riktig kändis när vi snackar New Yorks restauranger är ”The boat house” perfekt belägen vid sjön i Central park. Här sitter du på första parkett vid vattnet och kan under måltiden titta på turister som ror runt i sjön eller helt enkelt njuta av den härliga utsikten. I restaurangen finns även en café del där priserna är något lägre. Perfekt om du vill stanna för en kaffe eller äta något lättare. The boathouse är en turistattraktion och under soliga dagar kan du faktiskt räkna med lite kö, men det är något speciellt med att sitta där. Utan tvekan.
Prisklass: 2/5. Runt 20 dollar kostar en klassisk brunchrätt såsom Egg Benedict eller våfflor med lönnsirap eller en ost- och skinkquiche. Kom dock ihåg att du betalar minst lika mycket för upplevelsen som för maten. Kanske mer.

Bar 89 New York6. Bar 89
Adress: 89 Mercer Street
Är du sugen på riktigt amerikansk fast food (tänk nachos, lökringar, grymma hamburgare och kycklingvingar) i en sofistikerad och trendig miljö så är det här ett utmärkt ställe att bege sig till. Känner du dock enbart för en drink innan middagen är det ett minst lika bra, om inte bättre alternativ. Här blandas drinkarna med omsorg och du kan förutom drinkklassikerna beställa in en Martini gjord med Godiva choklad. Testa Mojiton med champagne för det bästa av två världar.
Prisklass: 2/5. De flesta rätterna kostar under 20 dollar, det är ju trots allt ”burger joint”-mat vi snackar om. Men stället skvallrar inte om menyn och maten är över förväntan så tro inte att det är någon McDonald’s inspirerad restaurang. Drinkarna ligger runt 14 dollar beroende på vilken du väljer att testa.

7. The cupping room
Adress: 359 W Broadway
The Cupping Room New York
Är du sugen på brunch så gör du ett klokt val om du väljer att bege dig hit. Granola med färska bär, varma våfflor med lönnsirap, matiga omeletter och stora amerikanska pannkakor. Allt serverade av jättetrevlig personal och har du rum över efter middagen rekommenderar vi någon av desserterna från dessertvagnen. En Red velvet cake i storlek XL, kanske?
Prisklass: 2/5. Här får du en färsk fruktsallad för 12 dollar och fattiga riddare med frukt, glass och vispad grädde för 17. Klassiska pannkakor och våfflor med sirap och får du för 13 dollar. Toppa det med en kaffe och ett glas färskpressad juice och brunchen är räddad.

8. Koi New York
Adress: 40 West 40th Street
Sushi och japansk mat över huvud taget är populärt såväl här hemma som i New York. Koi som först öppnades i Los Angeles har numera två restauranger i New York. Beställ klassiska makis och nigiris men passa även på att testa på lite mer annorlunda rätter. Vad sägs om krispigt ris, tonfisk med jalapeno och vitlök eller kanske Mizoglazerad torsk? Avsluta sedan middagen med Mochi som en japansk risdessert som smaksätts med bland annat kokos, mango och hallon. Måste helt enkelt upplevas.
Prisklass: 5/5.
Koi är inget sushihak och priserna är höga. Räkna med 150 dollar för en lunch om du planerar att dricka något annat än kranvatten. Vill du dock lyxa till det lite under din semester och dessutom har en förkärlek för japansk mat, ja då kunde du spenderat dina pengar sämre…

9. Magnolian bakery
Adress: 401 Bleecker Street
Om hajpen efter den superkorta scenen från Sex and the City där Carrie och Miranda äter varsin Magnolian-cupcake lagt sig? Nej! Besöker du Magnolian bakery i West village så räkna med kö! Så vad är det med de här färgglada små cupcakesen som gör alla som galna? Förutom utseendet så är det såklart otroligt goda. Söta, men goda… Magnolian bakery är mer ett stopp för att plocka upp en muffins och en kaffe to go än ett sitta ner och fika-café. Men köp med dig och sätt dig på en bänk (plus om det är soligt ute) och njut av fluffig sockerkaka och sockrig frosting.
Pris: 1/5.
En cupcake kostar cirka 4 dollar.

10. Antique garage
Adress: 41 Mercer Street
Antique garage vinner många pluspoäng för sin supersnygga inredning. Restaurangen är i princip bara ett hål i väggen men kräver nästan ett stopp och du strosar runt i Soho. Här serveras mezerätter, kebab gjord på lamm, halstrad tonfisk och halloumi på diverse sätt och vis. Temat genom hela menyn är medelhavet och det framgår både av maten och alla kryddsättningar som har tydliga libanesiska vibbar.
Prisklass: 3/5.
Middagen kostar under 30 dollar oavsett vilken rätt d väljer från menyn. Risken är att du kommer vilja testa på någon av de läckra förrätterna och även efterrätterna, men oavsett så kommer du lindrigt undan.

Vänta inte… Boka din resa till New York IDAG!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.