Kalifornien – Sacramento

Sacramento är Kaliforniens huvudstad och ligger cirka 10 mil nordost om San Francisco. Staden är i ”lagom” storlek, 500,000 invånare, sjätte största staden i Kalifornien. Statskärna är kompakt med promenadvänliga stråk.

Mitt i staden ligger ligger Sacramentos största sevärdhet, State Capitol Building. Den är byggd mellan 1860-1874 och liknar den i Washington DC. Här finns Guvenörens kontor, Senaten och andra viktiga politiska kontor. På väggarna hänger porträtt på samtliga guvernörer. Byggnaden är väldigt vacker och även den tillhörande trädgården.

california-state-capitol-bu

 

assembly-chamber

 

fonster

 

govenor
Arnold Schwarzenegger var guvernör i Kalifornien mellan 2003-2011.

Gratis entré, gratis guidad tur varje timme mellan kl 9:00 till 16:00 vilket vi rekommenderar för att få veta mer om byggnadens historia. Det är öppet vardagar: 8 – 17, helger 9 – 17. Stängt alla amerikanska helgdagar. I byggnaden finns också museum, presentaffär och café.

Missa inte Old Town Sacramento där 100-talet restaurerade byggnader visar att det här var stadens huvudcentrum för guldrushen. Här ligger också California State Railroad Museum där du hittar en stor samling av gamla tågvagnar och lokomotiv som var viktiga under Kaliforniens uppbyggnad. Är du extra intresserad av guldrushens dagar så besök gärna  The Discovery Museum Sciens & Space center som ligger i närheten.

California_state-railroad-Museum
Se på ånglok och gamla tågvagnar på California State Railroad Museum. Bild lånad från hemsidan.

Det går både buss och tåg mellan San Francisco och Sacramento. Resan tar cirka två timmar.

2 Responses to Kalifornien – Sacramento
  1. Ah Svara

    Man blir ju så sugen att få uppleva detta i verkligheten. Det är så inspirerande att få dessa mail.

    • Hallin Svara

      Ah: Så glad jag blir att du tycker om att läsa det jag skriver. Vet du, jag har väldigt kul när jag skriver och det känns nästan som jag är på plats och upplever allt!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.