Malaysia

Har du kanske rest till Thailand tidigare och känner dig redo att upptäcka nästa land i Asien? Då föreslår vi Malaysia, här finner du såväl brusande storstadsliv i Kuala Lumpur, sköna stränder på Langkawi och Pangkor Island, brittiska kolonialtraditioner på Penang, och det fantastiska djur- och naturlivet i Borneos djungler.

Twin towers kuala lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är en härlig blandning av moskéer, skyskrapor och små kinesiska hus. Här finns en nattmarknad, stora shoppingcentrum, eleganta restauranger och små gatukök. Staden är väldigt utspridd och vill du uppleva så mycket som möjligt av Kuala Lumpur – ta taxi! Kuala Lumpur är perfekt som avstamp för vidare äventyr i Malaysia, antingen du söker sol och bad eller vill utforska djungeln.

Langkawi

Havet Langkawi, Malaysia

Ett stenkast från Thailands gräns ligger denna semesterort. Du bor på den största ön Langkawi – i den 99 öar stora skärgården, och därifrån kan du göra båtutflykter till de andra öarna i arkipelagen. Langkawi passar dig som söker ett resmål i tropikerna med sol, bad och avkoppling i största allmänhet. Var du än befinner dig finns bergen i bakgrunden, iklädda orörd djungel. Tempot och livsrytmen är lugn och antalet turister är begränsat . Du kommer inte att uppleva att Langkawi är överexploaterat.

Pangkor Island

Pangkor Island är en 26 kvadratkilometer stor ö som ligger på Malaysias västra sida, ca tre timmars bilresa nordväst om Kuala Lumpur och ytterligare 25 minuters båtresa från fiskesamhället Lumut på fastlandet. Här möter du en ö som fortfarande har få hotell och en begränsad turism. Öns huvudort är en blomstrande fiskeby med enkla restauranger och enstaka souvenirbutiker. Med taxi tar du dig på någon timme, på slingrande vägar, runt ön. Ruinerna av det holländska fortet som byggdes 1670 och templet Foo Lin Kong är vanliga besöksmål.

Borneo

Näsapa på Borneo

Vill du uppleva mycket på en liten yta skall du resa till Sabah. Med sina 74.000 kvadratkilometer och 1.440 kilometer kustlinje kan Sabah ge dig ett brett och varierat utbud av natur, äventyr och avkoppling. Faktum är att du utan problem kan tillbringa hela din resa till Malaysia i Sabah. Man förknippar kanske inte Sabah med sol och bad men delstaten erbjuder mycket fina möjligheter till avkoppling med sand mellan tårna. Dock är den främsta anledningen till ett besök det unika djurlivet.

Penang

Kvällbild över Paneng

Penang är lite av ett Hongkong i miniatyr med gamla brittiska kolonialtraditioner och en viktig roll som knutpunkt för sjöfart och handel. Penang, som en gång kallades Orientens Pärla, är fortfarande en vacker ö. 1,2 miljoner invånare, huvudsakligen kinesiskdominerad, bor på en yta av 25 gånger 10 kilometer. Georgetown är huvudstaden som verkar ha sovit i 100 år och som är väl värd ett besök. En gång var staden en brittisk knutpunkt i Asien och många av de gamla, kolonialbyggnaderna finns fortfarande kvar.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.