Zoning – vad är det?

Gästbloggare Camilla BlomsterBarnhotell, vuxenhotell och hotell med äventyrsbad är bara några av de koncepthotell som poppat upp som svampar ur jorden senaste tiden. Vi är rädda om våra semesterveckor och vill inte chansa att hamna på ett hotell som inte passar våra behov.

Har du hört talas om zoning? Det är den senaste trenden som går ut på att dela upp hotellanläggningen efter gästernas olika behov, åldrar och intressen. Efterfrågan ökar just nu på semestrar där flera generationer reser tillsammans, så kallade 3G-resor. Därför tas nu skräddarsydda hotell fram med områden för att täcka de olika behoven.

På de hotell som jobbar med zoning kan exempelvis barnfamiljer och vuxna delas upp för sig. Där kan du hitta flera olika typer av pooler, aktiviteter och restauranger. För barnfamiljerna finns aktivitetspooler och bufférestauranger medan en lugnare pool, spa och a la carté-restaurang lockar de vuxna. Som besökare kan du ofta välja All Inclusive eller helpension som alternativ. Idag finns zoninghotellen på olika platser runtom i världen och det är Fritidsresor som ligger i framkant. Fritidsresors Sensatori-hotell har zoning speciellt inarbetat i konceptet.

Mamma och dotter

Tips på hotell inför din nästa zoningresa:
Mexico: Sensatori Azul Resort Mexico, Blue Village Exotic Maya Caribe, Barcelo Maya Palace
Thailand: Indigo Pearl i Phuket
Kap Verde: Riu Touareg i Boavista
Teneriffa: Sensatori Palacio de Isadora
Kreta: Sensatori Atlantica Resort
Egypten: Sensatori Resort Sharm el Sheik
Mallorca: Blue Star Viva Palmanova, Blue Star Club Viva Blue

Hur väljer du hotell när du ska resa?  Vilket koncept passar dig?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Hotell
Taggar:

3 Responses to Zoning – vad är det?
 1. Inger Borg Svara

  Jättebra ha tillgång till zoning. Fastän jag är 55 plus så gillar jag stora typ sunvings resort där det finns barnklubb jag har ju arbetat inom barnsomsorgen i många år!

  Inger B

 2. Wila Svara

  Har precis kommit hem från en resa till Kap Verde. Vi bodde på Tortuga Beach på Sal. Jag kan förstå vad du menar med Zoning. På det här hotellet fanns 5 olika typer av restauranger som ingick i allinclusive; fisk, sushi, buffé, ”vanlig” mm. Det fanns både pool och strand, gym och SPA. Dagtid aktiviteter för alla åldrar; affrodans, vattengympa, beachvolleyboll, barnaktiviteter, utflykter mm. Ett ställe som passar alla åldrar.
  http://wila.nu/2013/february/resmal-kap-verde-2.html

 3. [...] Visste du att man kan spara pengar genom att gå ihop flera stycken och resa tillsammans? Det kan vara k... blogg.resia.se/2013/10/26/res-manga-tillsammans

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.