Var ska jag bo i New York?

New York Central park
Bo bra i New York. Vi vet var.

Att New York är staden som aldrig sover stämmer. Delvis. Känner du ändå att du behöver några timmars sömn för att orka med det hektiska tempot har vi några hotellalternativ värda att checka in.

Att hitta boende i New York är enkelt. Att hitta ett bra och prisvärt är desto vanskligare. Något man bör vara medveten om när man bokar hotellet är att prisnivån ligger lite högre än i andra storstäder. Men är du ett inbitet New York fan (eller ett blivande) kommer du tycka det är värt varenda krona.

Fågel fisk eller mitt emellan?
Ön Manhattan är uppdelat i tre olika områden: Uptown, midtown och downtown. Många som åker till New York för första gången väljer att bo i midtown eftersom det då är nära till det mesta: Times square, Rockefeller center, den shoppingvänliga delen av 5th Avenue, Empire state building och den södra delen av Central park samt varuhuset Macys och butikerna runt omkring. Uptown består av upper east- och upper west side. Harlem och norra delen av Central park. Den här delen av Manhattan är något lunare än Midtown och downtown men har absolut sin charm i form av breda gator, vackra husfasader, den underbara parken och lyxiga butiker och muséum. I downtown hittar du bland annat Financial district, China town och de trendiga stadsdelarna: Chelsea, Meatpacking district, Greenwich village, Tribeca och Soho. All shopping du kan önska dig i kombination med restauranger och barer i mängder. Många så kallade hot spots finns att hitta i den här delen av staden. (Mer om dem i nästa guide…)

Område: Uptown

Lyx: The Carlyle
Adress: 35 E 76th Street

The Carlyle New York interior
The Carlyle New York Exterior
Lyx från golv till tak och alternativet för dig som verkligen vill lägga lite extra krut på boendet under semestern. Fem-stjärniga restauranger, SPA-behandlingar, bastubad och yogalektioner finns att tillgå på hotellet och utanför har du Central park, Guggenheim och shoppingen på Madison avenue.

Mellan: The Empire hotel
Adress: 44 W 63rd Street
Precis i närheten av Central park, Lincoln center och Columbus circle ligger Hotel Empire som även medverkat som statist i serien Gossip Girl (det är här överklasskillen Chuck bor). Här bor du centralt och trendigt och råkar du vara här under varma dagar får du inte missa den härliga takterrassen med en fantastisk utsikt över staden.
Hemsida: www.empirehotelnyc.com

Budget: Days Hotel Broadway
Adress: 215 West 94th Street

Days Hotell Broadway Exterior
Days hotell Broadway Rum
På Upper west side hittar du hotellet Days Hotel Broadway. Perfekt för dig som vill ha ett bekvämt boende där wifi och frukost ingår i priset. Ett perfekt val när du vill ha nära till sevärdheter och storstadspuls men ändå föredrar att bo i ett lite lugnare kvarteren.

Område: Midtown

Lyx: The Setai Fifth Avenue
Adress: 400 Fifth Avenue
Ett lyxboende mitt på New Yorks mest välkända gata är The Steai Fifth Avenue som är känt för sin höga standard. Utanför dörren hittar du butiker som Saint Laurent, Dior, Saks, Henri Bendel och Louis Vuitton. Helt klart ett utmärkt alternativ för dig som vill ha ut det lilla extra av din semester.

Mellan: Affinia Manhattan
Vill du bo mitt i händelsernas centrum är det här rätt hotell för dig. Här har du myllrande Times square en kort promenad bort liksom Macy’s och det livliga shoppingdistriktet ”Fashion Avenue”. Empire state building är också en nära granne. Njut av shopping och ta en sväng i Hell’s kitchen och testa någon av alla internationella restauranger på västra 46:e gatan.
Hemsida: www.affinia.com

Budget: Yotel New York at Times square
Adress: 570 10th Avenue

Yotell Hotell New York exterior
Yotell Hotell New York Rum

Ett budgethotell utöver det vanliga.

Mitt i smeten ligger det här lite mer budgetvänliga hotell som har allt man kan önska av ett snyggt designhotell. Stanna på hotellet och njut av en middag i den coola restaurangen eller gå utanför dörren och upplev grym shopping och färgsprakande Times square by night.

Område: Downtown
Passa på att njuta av alla designbutiker och mysiga caféer på Mercer street.

Lyx: The Mercer
Adress: 147 Mercer Street
The Mercer ligger verkligen mitt i smeten med Broadways fullspäckade shoppingutbud åt ena hållet och Sohos alla designerbutiker åt det andra. Här bor du i stilren lyx utan krusiduller och The Mercer Kitchen är en känd restaurang och väl värd ett besök. Här har du allt du behöver för en lyckad New York vistelse.
Hemsida: mercerhotel.com

Mellan: Sheraton Tribeca Hotel
Adress: 370 Canal Street
Sheraton Tribeca New York
Sheraton Tribeca är ett perfekt utgångsläge för din New York-semester.

På Canal Street mitt emellan Tribeca Soho och China town hittar du mellanklasshotellet Sheraton Tribeca. Rummen är fräscha och rymliga och här har du ett perfekt utgångsläge både för att utforska Sohos trendiga butiker och besöka Ground Zero och Financial district. Obs! Internet tillkommer med $10 per dag, och se till att boka ett tyst rum långt ifrån hissarna, de skramlar rejält. Personalen vill även gärna tipsa om sin hotel shuttle till de olika flygplatsarna. Ett tips är att ta en yellow cab och förhandla om fast pris med dem. Shuttlen är onödigt dyr och det är krångligt att betala med kort.

Budget: The Jane hotel
Adress: 113 Jane Street
I hippa Meatpacking district ligger The Jane Hotel. Här finns både klassiska dubbelrum och mindre en persons rum för dig som inte vill lägga alltför mycket pengar på boendet. Hotellet har även en klubb där New Yorks trendiga hänger och dricker drinkar. Systrarna Olsen har bland annat synts i lokalen ett flertal gånger. Här har du spännande restauranger och trendiga butiker runt hörnet.
Hemsida: thejanenyc.com

För ytterligare valmöjligheter på boende, så hittar du fler hotell i New York här.

Boka flyg och hotell till New York

Boka hotell i New York

Boka flyg till New York

Boka paketresa till New York

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.