Stockholm gata för gata

Är du som jag att du gillar att åka till Stockholm lite då och då för att få känna lite storstadspuls på nära håll? Eller du kanske bor i Stockholm men tar dig inte tid att utforska staden?

Stockholm-gata för gata
Stockholm gata för gata av Michael Masoliver

I den här härliga boken av Michael Masoliver hittar du inte mindre än 600 adresser. Boken är fylld av kuriosa, adresser från filmer och brottsplatser samt författarhem. Du hittar även Stockholmsklassiska krogar, byggnader, fängelser, avrättningsplatser – från medeltiden fram till våra dagar.

Visste du att punkbandet Sex Pistols hade en spelning i gamla Kårhuset? Eller att Lenin en tid bodde på Rörstrandsgatan? Är du nyfiken på var Milleniumfilmerna spelades in? Var Lisbeth Salander bodde? Kakelugnsmordet – var ägde det rum? Vilka platser besökte Beatles när de var här på 60-talet?

Allt det här och mycket, mer ryms i boken som också har tydliga kartor. Boken kan läsas hemma eller tas med på stan för den som själv vill besöka en plats eller följa en utritad promenad. Boken innehåller även rikligt med bilder, både gamla och nytagna.

Boken finns hos Adlibris och kostar 183:-

8 Responses to Stockholm gata för gata
 1. [...] Nu är det tävlingsdags igen och vi har vi fem böcker i potten. Boken heter Stockholm Gata för gata o... blogg.resia.se/2013/03/01/tavla-och-vinn-boken-stockholm-gata-for-gata
 2. Gerd Fagerström Svara

  Eftersom jag nästan aldrig är i Stockholm, men gärna åker dit vore det toppen med en bok som vägledning.

 3. Gerd Fagerström Svara

  Eftersom jag sällan är i Stockholm o gärna åker dit,vore det toppen med en bok som vägledning.

 4. Göran Wred Svara

  Östermalm är nytt för mig skulle vara fantastiskt med en bok som kan vägleda mig för att se den fina arsitekturen som finns där.

 5. Anders Morke Svara

  Det skulle vara intressant att veta var Milleniumfilmerna spelades in. Förhoppningsvis vinner jag boken och kan upptäcka nya spännande & intressanta platser i vår vackra huvudstad.

 6. Kjell Sand Svara

  Är uppvuxen i Sthlm ( Södermalm SÖ )
  Tycker jag kan mycket om Sthlm men
  det måste finnas mer oupptäckta platser.

 7. hilma Svara

  Jag skulle vilja nästa gång jag kommer till Stockholm besöka Riddarhuset där skall finnas en sköld som skall tillhört min släkt men det namnet använd inte längre i släkten

 8. [...] att vinna boken “Stockholm gata för gata” bad vi er förra veckan att berätta om ett stäl... blogg.resia.se/2013/03/08/vinnare-stockholm-gata-for-gata

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.