Kombinera London med sol och bad i Frankrike!

Tåget Eurostar som går mellan London och Paris på drygt två timmar startade 1991. Sedan dess har det kommit till en hel del linjer och möjligheterna att åka till kontinenten har ökat. Nyhet för i år är linjen som går mellan London och Nice på cirka 9 timmar.

london
Börja resan i London.

eurostar
Ta tåget till Paris

En perfekt resa där du får både storstäder och sol & bad skulle kunna starta med flyg till London där du tar in på hotell för ett par nätter. Tåget som går till Nice stannar i Paris så om du vill till ytterligare en storstad hoppar du av tåget och njuter av den franska huvudstaden några dagar. Efter det kanske sol och bad lockar på Rivieran? Tåget från Paris till Nice tar 7 timmar och du upplever mycket under resan.

paris
Njut av Paris ett par dagar.

nice
Koppla av i Nice.

När du kopplat av i Nice med omgivningar är det dags att flyga hem igen. Billiga flyg går att hitta med Norwegian både till London och från Nice.

Tåget mellan London och Nice kostar cirka 1.100 enkel väg. Till Paris kostar det cirka 700:-.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

4 Responses to Kombinera London med sol och bad i Frankrike!
 1. Linus T Svara

  Rekommenderar verkligen den här modellen. Jag gjorde den själv sommaren 2011. Då hade vi först 5 dagar i London och tog sedan Eurostar till Paris där vi var i 6 dagar. Vi lyckades komma Nyköping > London > Paris > Nyköping för ca 1600 kr. Att göra om resan fst hela vägen ner till Nice ligger på önskelistan.

  • Hallin Svara

   Linus T: Just det. Det tror jag du har skrivit tidigare. Jag gillar den här typen av resor där man både får storstad och sol & bad. Att både få flyga och åka tåg är ju inte dumt. Att det dessutom är prisvärt är ju väldigt bra : ) Hoppas ni kommer iväg och även får med Nice på er tur!

 2. Linus T Svara

  Jag kommer förmodligen göra en liknande resa i augusti. Men då med flyg till New York och sedan en avstickare till Boston under några dagar. Gjorde denna resa för ca 3 år sedan, men 2 dagar i Boston var lite kort för att hinna med det man ville. Vi åkte då med Limoliner, en lyxigare typ av buss, till Boston och tåget Amtrak tillbaka. Rekommenderas om man är i New York en lite längre tid.

  • Hallin Svara

   Linus T: TACK för dina alltid mycket trevliga tips!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.