Smartaste packningstipsen

Gästbloggare Camilla BlomsterDet är inte alltid helt lätt att packa rätt. Under december månads julkalender kunde du vinna en resväska genom att dela med dig av dina bästa packningstips. Många bra förslag strömmade in! Därför kommer här en topplista över de mest använda packteknikerna, men även några kluriga tips som hjälper till i packandet.

Girl packs her clothes in suitcase

5-i-topp-lista – smartaste packningstipsen
1. Rulla kläder!
Ger mer plats och undviker att kläderna skrynklas.

2. Använd vakuumpåsar
Sparar otroligt mycket plats i både små och stora packningar.

3. Prov- och reseförpackningar
Små förpackningar räcker för en resa och kan slängas på plats. Dessutom får desto mer plats i väskan på hemvägen!

4. Planera i förväg med packlistor
Det är viktigt är att planera i förväg. På så sätt undviker du att de onödiga sakerna som du ”bara måste” ha med dig slinker ner i resväskan.

5. Packa allt – ta bort hälften
Packa det du tror du behöver, för att sedan inse att hälften kan tas bort på en gång.

När 5-i-topp-listan har prickats av kan det vara läge att tänka över några andra saker:
• Packa smart i handbagaget! Ha med ett ombyte ifall resväskan skulle komma på villovägar. Se även till att ha med de allra viktigaste sakerna för resan i handbagaget.

 • • Ett annat bra tips är att packa hälften av kläderna och sakerna i varandras väskor om dureser med sällskap. På så sätt är inte allt borta om en resväska försvinner under flygresan.
 • • Skulle trots allt vikten på resväskan vara ett problem kan vissa saker med fördel packas i handbagaget. Ta även på dig de största och tyngsta kläderna under resan.

 Dela gärna med dig av fler smarta packtips!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

2 Responses to Smartaste packningstipsen
 1. Inger Borg Svara

  Jag har alltid med mig min egen kudde:) Ja faktiskt inte så dumt jag lägger alltid den överst eller underst i resväskan det ger ju ett bra skydd mot eventuell ovarsam behandling av väskan.
  Sen ett smart tips knyt ett rött sidenband på handtaget på min väska lätt att se vilken som är min när den kommer på bandet. Man kan ju ta ett band som man lätt känner igen!!

  • Hallin Svara

   Inger Borg: TACK för bra tips Inger. En egen kudde kan vara guld värt när hotellet är knöliga eller inte tillräckligt höga! Rött band är ett enkelt och jättebra tips!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.