Utflykt till Petra i Jordanien

Vilken fantastisk kryssning som Carina Regn (f.d. anställd) från Resia i Stockholm har varit på. Tänk att i en och samma resa få se så mycket utan att behöva packa upp eller ner en enda gång. Dessutom ingår alla måltider, shower varje kväll samt aktiviteter i mängder. Lägg till sol och bad på däck när fartyget är ute till havs. Carina har varit på utflykter till Jerusalem och Luxor med Konungarnas Dal. Idag ska vi få följa med till Jordanien och klippstaden Petra.

Är du själv sugen på att göra Carinas kryssning? Vi säljer förmåndliga paket där både flyg till Egypten och kryssning ingår från 8.750:-. I det låga priset ingår även alla måltider, aktiviteter och underhållning. Hör med din Resia-byrå för mer information och bokning!

Carina berättar:
Jag borde ju ha lärt mig av resan till Jerusalem att jag skulle ha varma kläder på utflykten men på något sätt verkade hjärnan ha bestämt sig för att det skulle vara varmt på en kryssningssemester. Vid stoppet i bergen på väg till Petra insåg jag så fort jag klev ur bussen att det var läge att göra något åt saken; i 10 grader och dimma behöver man definitivt mer än en skjorta och halvlånga byxor. Med all säkerhet var jag inte den första som kommit till den insikten just här eftersom det fanns gott om filtar, ponchos och annat mysigt att köpa på fikastoppet… Sagt och gjort, 10 minuter och en grön ullponcho senare satt vi i bussen igen.

Redan på vägen genom bergen kändes det att det var något speciellt med Petra. Det var visserligen sten och öken vart man än såg men sanden var rosafärgad och klipporna hade spännande formationer; det var som taget ur en Star Wars-film. Och vi blev inte besvikna när vi kom fram.

Redan i början av vandringen häpnade vi över de fantastiska stenformationer som reste sig över våra huvuden i den djupa ravinen. Och vilka färger! Stenarna skiftade i både gult, svart och rosa, fläckigt och randigt om vartannat. Längs med hela ravinen fanns delar av statyer, gravkamrar, uthuggna trappsteg och rester av vattenledningar. Vår fantastiska guide lyckades dessutom levandegöra allt med sina berättelser och man kunde nästan se framför sig hur livet där såg ut en gång i tiden.

Efter 3 kilometers vandring stannade vår guide oss och sa att nu var det dags. Först förstod vi ingenting, det var ju bara sten omkring oss, men när hon bad oss ta 10 steg framåt insåg vi direkt vad hon menade. Mellan klippskrevorna uppenbarade sig den mest fantastiska rosa byggnad man kunde tänka sig och det som alla förknippar med Petra: The Treasury

Med stora ögon och tappade hakor försökte vi smälta intrycken men det var helt enkelt obegripligt hur de kunde ha byggt detta för hand för mer än 2000 år sedan! Bland åsnor, hästar, kameler och andra turister stod vi en lång stund och beskådade underverket innan det var dags att börja vandringen tillbaka genom ravinen.

I bussen på väg tillbaka till båten berättade vår guide mer om livet i Jordanien på ett varmt och humoristiskt sett och innan jag slumrade till under min gröna ullponcho hann jag tänka: hit måste jag tillbaka.

10 Responses to Utflykt till Petra i Jordanien
 1. Aniika Svara

  Det låter som en fantastisk resa! Kommer definitivt kolla upp det här resalternativet lite närmare. Tack för att du delar med dig.

  • Hallin Svara

   Aniika: Visst låter det bra! Jag älskar ju att se saker när jag reser så denna kryssning hade varit helt perfekt!

 2. Kurt Eriksson Svara

  Jag spenderade en dag i klippstaden Petra i oktober 2003. Petra är fantastisk och det går inte att ge platsen en rättvis beskrivning i ord och bild. Man måste besöka Petra för att se och förstå dess skönhet.

  • Hallin Svara

   Kurt Eriksson: Jag har förstått det också. Har skrivit om det flera gånger i bloggen för att jag är väldigt fascinerad. Men när jag ser på bilderna så blir det liksom inte de där storslagna som jag förstår att det är!

 3. pirjo Svara

  sonen med sällskap har åkt till Jordanien idag………..

  • Hallin Svara

   Pirjo: Spännande. Kan tänka mig att de blir väldigt nöjda!

 4. Marianne Bergh Svara

  Tack Carina för att vi fick dela dina tre fantastiska upplevelser med dig.Ha det gott

  • Hallin Svara

   Marianne Bergh: Visst var det spännande att få ”följa med”. En perfekt kryssning med sol, bad och massor av intressanta utflykter.

 5. Inger Borg Svara

  Denna plats har något magiskt över sig. det känns som man vore där när man tittar på bilderna i bloggen.

  Gott Nytt År från Inger

  • Hallin Svara

   Inger Borg. Jag håller med. Har skrivit om det en hel del i bloggen. Jag skulle verkligen vilja se detta på riktigt. Passar ju väldigt bra med kryssningen när man samtidigt får se så mycket annat.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.