Vinnare julkalendern tredje veckan

Nu har vi utsett vinnarna i vår tredje och sista vecka i julkalendern. Här ser du vinnarna i första veckan och här den andra.

Det har varit så kul att vi har haft så många tävlande och det har varit riktigt roligt att få kontakta alla er som har vunnit. Jag hoppas att ni alla vill besöka oss i fortsättningen. Kanske att ni har tagit er tid att läsa alla våra tips här i bloggen. Det finns över 1.000 resetips och de är sorterade efter världsdelar, land och städer. Är det något du saknar så hör gärna av dig med tips på vad du tycker att vi ska skriva om. Det tar jag tacksamt emot!

Måndag 17/12 – Årsprenumeration på Femina och handduksset
Här sökte vi tips på hur man kopplar av i julstressen.

Susanne vinner en helårsprenumeration på Femina –  Boka en resa tidigt på året för att resa bort under jul. Då är det underbart att bara sitta och räkna ner dagar och timmar till avresan. På så sätt slipper man baka, fixa julmat, julklappar mm och kan bara njuta.

Sylvia Svensson vinner ett lyxigt handduksset från Cottonmade – Tadet långsamt och börja tidigt med det som går att förbereda. Baka och ha i frysen, städa ett rum i taget, pynta lite i taget, allteftersom du blir klar med rummen. Passa på att köpa julklappar under hela året, särskilt på reor. 

Tisdag 19/12 – Resväska från Titan
Therese lämnade följande packningstips:
1. Packlista vilket är A och O när jag reser. Då ser jag till att jag får med mig det jag behöver och inte en massa extra saker som tar plats. 
2. Viker kläderna noga och gör dem så platta som möjligt. Byxorna viks bara en gång och ligger raklånga.
3. Lämnar duschartiklarna hemma.
4. Packar underkläder och strumpor vid sidan av kanterna. Lägger sedan kläderna i mitten. Sandalerna längst fram i väskan. Klänningarna eller dylikt på de andra kläderna så de håller sig fina. 
5. Låser och sätter ett spännband runt väskan.  

Onsdag 18/12 – På spåret 2 x 3
Här ville vi har nya uppslag på resor som borde vara med i på spåret:
Åse –
Jag skulle vilja se ett tävlingsinslag om Flåmsbanan i Norge. Denna är en av världens brantaste järnvägslinjer på vanlig räls. 20 km lång och med en massa tunnlar och vattenfall.
Man stannar i mitten av resan och där, vid ett vattenfall, stiger en älva fram och spelar vacker på Hardangerfela.
Det är vädigt vacker och mycket spännande att åka detta tåg och se Aurdalsfjorden 865 m längre ner! Finns många frågor som skulle kunna ställas både om området och vilka som byggde denna järnväg i en sådan svår terräng!

Håkan Nilsson – Jag tycker att resmålet borde vara staden Fairbanks i Alaska och att resan dit går med bil på Alaska Highway från Dawson Creek i Kanada. Alaska Highway är en ungefär 245 mil lång väg genom ödemarken. Vägen byggdes på bara 8 månader 1942 och anledningen var att det tidigare saknades vägförbindelse mellan det kontinentala USA och Alaska. Japanerna hade ju anfallit både Pearl Harbor på Hawaii och en flottbas i Alaska i december 1941, och nu ville USA givetvis försvara Alaska mot nya anfall, men först måste man således bygga en väg dit. Att det bara tog åtta månader att bygga en över 240 mil lång väg för sjuttio år sedan är ju fantastiskt!!! I början var bara militära transporter tillåtna på Alaska Highway, men nu är det istället turisterna som dominerar och inte minst husbilar och bilar med husvagnar på släp. När jag åkte på vägen såg jag mängder av björnar och bisonoxar längs vägkanterna. Spännande!

ÄRLIGT TALAT – Hade du hört talas om den här legendariska vägen tidigare?

Sofie Hedberg – Italien, Pompeji, staden som förstördes och begravdes av vulkanen vesuvius utbrott 79 e.kr och som man sedan 1748 börjat gräva ut och återskapa. Detta är ett mycket intressant resmål som jag definitivt tycker ska få vara med på ”På spåret”. Det är en vacker plats som bl. a. är med på UNESCO´s världsarvslista. Jag har själv varit där flera gånger och skulle gärna åka dit en gång till! 

Torsdag 20/12 – Presentkort 2 x 5.000:- på Resia
Jessica –
En rundresa i Florida. Det finns hur mycket som helst att göra där. Utmärkta stränder med fantastiskt vatten. Underbara Sanibel Island med alla miljarder snäckor! Definutflykter från Clearwater beach. Party på Miami Beach. Hockey i Tampa. Alla attraktioner i Orlando. Hemingways lugn i Key West. Japp – Florida har något för alla smaker!!

Gun Lindgren – Jag har aldrig varit utomlands och nästa år fyller jag 50 år. Var vore väl bättre att använda vinsten till än att åka iväg på en resa. Eftersom jag aldrig varit utomlands har jag inga större krav, men Australien har jag alltid drömt om att få åka till.

Fredag 21/12 – Resa till Berlin med Lufthansa och Sunhotels
Michelle:

Med min Mamma så fin!
Varje dag ställer hon upp för oss alla,
Med hjärta och glädje tillåter hon ingen att falla.
Som undersköterska tjänar hon inte mycke
Men det gör inget enligt hennes tycke.
Hon värnar om dem som byggt upp vårt land
Med all sin styrka sträcker hon ut sin hand.
Nu vill jag ge henne ett minne
Något som kommer tända varje sinne!
En resa har hon inte gjort på en evighet
Men idag så önskar jag att det kan bli verklighet.

Vi säger grattis till alla vinnarna!

4 Responses to Vinnare julkalendern tredje veckan
 1. Gun lindgren Svara

  Oh, vad glad jag blir. Brukar aldrig vinna, men nu gjorde jsg det och vid rätt tillfälle också.
  Tack så mycket.

 2. Michelle Svara

  Vad roligt, jag hoppa av glädje!
  Denna resan kommer att bli fantastisk!
  Tack så otroligt mycket 🙂

  Många kramar till er!
  Med vänlig hälsning,
  Michelle

  • Hallin Svara

   Michelle: Vad kul! Jag hoppas ni får det fint i berlin. Det är en fantastisk stad som jag skrivit mycket om här i bloggen. Sök på Berlin så kan du läsa alla tipsen!

 3. Hallin Svara

  Gun Lindgren: Vad kul. Nu hoppas vi att du kan komma iväg på en resa!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.