Bangkok – yoga, guidade cykelturer och den populära matgatan

Bangkok, ett av världens populäraste turistmål och en kaotisk oas att fly till under den mörka vinterperioden. Dagarna blir kortare, vintern är på ingång och långresan till Thailand känns som en tidig men efterlängtad julpresent.

Tempel. Bangkok
Krung Thep Maha Nakhon är det thailändska namnet på Bangkok, vilket betyder ”änglarnas stad”, och vacker är den utan tvekan. Staden bjuder på så mycket, att det inte räcker med ett inlägg som sammanfattar allt änglarnas stad har att bjuda på. Här finns alltid något nytt att upptäcka och se, och maten ska vi inte ens gå in på. Den som har en förkärlek för thailändsk mat, heta smaker och kulinariska upplevelser, har hittat rätt.

Börja dagen med yoga
Varför inte börja dagen med en yogakurs som avslappning innan resan börjar på allvar? Testa Absolute Yoga som ligger i centrala Bangkok och har bland annat en studio på Amarin Plaza, 4:e våningen. Adressen är Ploenchit Rd. Pathumwan, Bangkok 10330.

Gatumaten när den är som bäst
Sukhum Soi 38, gatan där den bästa gatumaten serveras. Det är en väldigt populär matgata och hit kommer partyfolket efter sina klubbesök. Matstånden varierar med allt från nudelsoppa, papayasallad, pad thai och så mycket mer! Stämningen är unik och maten är värd att testa. Adressen är Sukhumvit Soi 38, Skytrainstation Thong Lo.

Färdas längs Chao Praya
Under besöket i Bangkok, se till att göra en resa längs stadens flod, Chao Phraya. Pendelbåtarna kör fram och tillbaka, och du kan hoppa på vid Tha Sathorn. Du kommer passera spektakulära sevärdheter under din färd, så som templet Wat Arun och populära Grand Palace. Njut av färden och ta fram kameran!

Bangkok med cykel
Företaget Bangkok By Bike erbjuder spännande cykelturer genom Bangkok och guidar dig genom den livliga staden. Du får både uppleva turistiga Bangkok, men också komma närmre människorna och kulturen. Guiderna ser till att undvika den kaotiska trafiken, och kan sina rutter väl. En eftermiddagstur tar cirka fyra timmar, och går längs kanalerna på den västra sidan av floden och bland annat går färden till Arun templet. Under denna färd besöker du bostadsområden, vackra grönområden och sedan en härlig båttur tillbaka.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.