Vinn resväska från Titan Xenon

I dagens tävling kan man vinna en resväska från Titan Xenon i en riktigt härlig färg som definitivt kommer att synas – Hotpink! Väskan har fyra hjul och mäter 66 cm. Värdet är 1.899:-.

För att tävla vill vi att du tipsar oss om ditt smartaste packningstips för att få plats med allt du vill ha med dig på resan. Skriv ditt svar som en kommentar här nedan senast söndag 23 december. Vinnaren publiceras här i bloggen under vecka 1. Juryns beslut går inte att överklaga.

Tävlingen avslutad!

Varje vardag t om 21 decemeber lägger vi upp en ny tävling. Prenumerera på inläggen här till höger så att du inte missar någon tävling.

407 Responses to Vinn resväska från Titan Xenon
 1. Tomas Ekstrand Svara

  Vakuumpåsar är ett hett tips. Tips två är att anlita en stuveriarbetare som har erfarenhet av att stuva(packa) i dess olika format & former som i detta fallet en resväska.

  • Berit Åkerlind Svara

   Vacuummpåse,perfekt! Man KAN tvätta borta ochså. Ta bort hälften du tänkt packa!!!

  • Britt Gylldorff Svara

   Kläder rullas till tjocka korvar,
   hygienartiklar man inte kan vara utan ,
   fylls på i små burkar o flaskor.
   +ta bara med vad du måste!!

  • Sofie Andersson Svara

   packa ner allt du vill ha med dig be en vän och sätta sig på väskan så du kan drar igen dragkedjan inte det bästa tips men funkar alltid för mig..

  • Anna-Carin Svara

   Vi delar på packningen min man och jag. Vi har ett ombyte och tandborste i handbagaget om väskan kommer bort. Tunna skrynkfria kläder tar liten plats.

  • annika eklund-karlsson Svara

   Rulla, rulla rulla, allt går nästan att göra rullar av, tag bara med shampoo sololjor osv som går åt, så finns det plats till hemresan

  • maria Svara

   Börja med att packa i vakumpåsar men om det går- ta med mindre mängd kläder. Det kommer alltid med hem en massa oanvända kläder. Och var noga med att vika kläderna ordentligt och stoppa saker i skorna och sedan vinna en bra hotpink väska. God Jul

  • Siwi Mibesjö Svara

   Denna fina väska skulle passa mej perfeckt,nu när ja ska åka till FUERTEVENTURA i jan,min packning består av,bara reseförp i hygienartiklar.2 par bra skor,underklåder,plus badkläder o bara tunna kläder,toppar o kjolar, En litte tjockare tröja för ev kvällsbruk.Nu är resv halvfull, Så nu kan ja handla lika mycket till som ja hade med mej.

  • BRITTA Svara

   Ta fram det mesta,
   RENSA…
   Ta sen bara det bästa!!!
   KLART!

  • Lotta Strandh Svara

   Jag rullar kläderna..Ömtåliga saker rullas in i handdukar och eventuella flaskor stoppas ner i strumpor! =)

  • Siw Svara

   Jag ser till att min man har så lite som möjligt i sin väska så kan jag lägga en del av mina grejer i hans väska. Det har fungerat i många år och kommer nog att fungera länge till.

   God Jul!

 2. Jimmy Å Svara

  Bra tips är att rulla kläderna, sen är det forstås bra att inte packa mer än man behover.

 3. Anneli Svara

  Börja med att halvera allt du tänkt packa för det används ändå inte. Vik sedan allt och börja lägga pussel.

 4. Ida Svara

  Smartaste packningstipset måste väl ändå vara att resa till ett varmt land, då är kläderna tunnare och tar naturligt mindre plats 😉

 5. Inga-Britt Isaksson Svara

  Rulla rulla rulla
  så blir väskorna inte lika fulla 🙂

 6. Anita Svara

  om man rullar ihop kläderna så kan man utnyttja utrymmet i väskan bättre!

 7. Susanne Svara

  Jag har alltid med mig små prov- eller reseförpackningar när det gäller shampo, tvål, hudcreme osv. Vad gäller kläder tänker jag alltid efter ordentligt först, vad behöver jag? Och hur kan jag kombinera de olika plaggen. med varandra? Jag tar aldrig med något onödigt

 8. Barbro Lundqvist Svara

  Börja i god tid
  Gör en lsita på sånt du skall ha med dig
  Ta fram det du skall ha med dig och lägg utanför väskan
  Då får du en översiktsbild och kan rensa
  Packa

 9. Madde Svara

  Man packar alltid med sig för mycket! Ta bort det du tror du kommer använda och packa bara det du vet att du använder. Vakumpåsar är kanon om man vet att man kan använda dom till hemresan med! Planera packningen. Testa!

 10. Bonniebee Svara

  Ta inte med för mycket! Små flaskor med det som behövs i duschen. Platta till kläderna och vik dom fint.

 11. Mathias Såhlin Svara

  Jag köpte nya lackade högtalare och då kom högtalarna i jättefina tygpåsar, perfekt att ha som skopåsar i packningen!

  Annars är tipset att packa så lite som möjligt, helst så att allt får plats i en kabinväska.

 12. Susanne Svara

  Jag packar mycket i plastpåsar med zip, för då är det enkelt att tömma påsarna på luft och får genast plats med mera saker. Sen använder jag kläder, handdukar mm att linda in tex flaskor i, som stötskydd

 13. Dan Åström Svara

  Jag har alltid med en liten behändig digitalvåg så att jag kan väga väskan! Då vet jag hur jag ska packa och hur mycket jag kan packa!

 14. LillaNillan Svara

  Förutom rulla ihop det som går . . . använd de små ”luftutrymmena” i till exempel skor till att packa ner reseförpackningar av hygienartiklar, eller annat smått, inlindade i plastpåsar.Ta ej med stor necessär fylld med små, hårda prylar, utan känn efter vartefter under packningen, var necessärens tänkta innehåll kan få plats. Ta med några tunna, vackra tygpåsar/kassar samt några plastpåsar, så att du, vid ankomst, kan sortera in hygienartiklar, underkläder, strumpor m m i respektive påse/kasse och ”hålla ordning”.

 15. Anna Forsgren Svara

  Ta med det absolut nödvändiga.( så lite som möjligt )
  Brukar alltid vilja fylla upp väskan på plats. Shopping mm

 16. Pia Svara

  Det är svårt att få med sig allt man vill,speciellt om man har shoppat på resmålet.Att ha en resväska som inte väger för mkt. är ju en bra start

 17. Sören Svara

  Att tänka efter före. Dvs att enbart ta med det nödvändigaste. Det är lät att man har med ”bra att ha” som aldrig blir använt utan åker fram och tillbaka i onödan och tar upp plats och vikt i väskan.

 18. Ann-Christine Ring Svara

  Res ofta! Då inser man snart att hälften inte användes och då är det lättare att packa lätt nästa gång 🙂

 19. Carl Bendix Svara

  Ta fram allt som du måste ha med dig. Ta bort hälften. Packa ner resten !

 20. Mona Andersson Svara

  Packa ner hälften av det du tänkt, brukar räcka :-). Ta med tvättmedel Y3 och tvätta upp om det blir klädbrist. Packa ner ett ombyte och hygienartiklar i handbagaget, bra om resväskan hamnar på avvägar (vilket händer).

 21. Maria Svara

  Ta bara med det som du verkligen behöver, småflaskor av shampoo och tvål. Finns ALLTID kläder o hygienartiklar att köpa på semestermålet, om man skulle råka glömma nåt 🙂

 22. Emelie Öberg Svara

  Att rulla ihop kläderna är även mitt tips! Min sambo lärde mig det i början när vi var tillsammans och nu får jag med mig allt jag vill ha, även om det oftast är för mycket.
  Jag brukar även lägga fram det som ska med, så får han packa ner det (vilket görs metodiskt med uträknat och avvägd plats för necessär och andra hårdare saker). Då får allt allitd plats. Så ett annat hett tips: låt mannen i huset packar ner i väskan.

 23. Lotte Svara

  När jag packar mina skor fyller jag dom med strumpor eller annat smått

 24. Ingegerd Olsson Svara

  När jag reser i jobbet packar jag på morgonen när jag klär mig. Inget onödigt kommer med. Lägger fram allt innan jag packar. Fritidsresa ungeför lika men det slinker alltid med lite extra för oplanerade händelser.

 25. Therese Svara

  Packa aldrig fullt i väskan då man alltid vill ha med sig mer hem. Vik kläderna så perfekt som möjligt, stapla exakt i linje, lägg intill väskans kanter. Då får man plats med allt man vill ha med sig.

 26. Åsa Svara

  Med tre damer i familjen skulle en rosa väska vara så rätt! 🙂 Mitt bästa tips blir att packa i maken/pappas väska 😉 DÅ får man väldigt mycket med sig… Ett annat måste är att planera, planera och åter planera. Skriv packlistor och ta bara det du måste ha med…skippa om-ifall-att-plaggen!

 27. Malin Noréus Svara

  Jag stoppar dem i vacuumpåsen,
  då jag inte spränger låsen.

 28. Malin N Svara

  Rulla kläderna, och ta alltid med lite mindre än vad du tror behövs, för det behövs sällan.

 29. Susanne Fridman Svara

  Lägg fram allt du tänkt ta med dej tex på sängen och innan du lägger ner, värdera behöver du allt du tagit fram. Använd små flaskor till necessären det.

 30. Ingrid Svara

  Stoppa ner några påsar Y3, klädnypor och ett par galgar. Då kan du tvätta upp dina kläder och behöver inte packa väskan full. Ta med gamla underkläder, T-shirts och skor som du kan slänga inför hemresan. Det ger plats för inköp.

  • Elisabet Henriksson Svara

   Rulla kläderna,ta med skvättar/slattar av shampo,lotion och andra hygienartiklar,så flaskorna kan slängas.Packa hälften av det du tänkt ta med dig.

 31. Tobbe G Svara

  Ta bort typ hälften av kläderna du tänkt att ha med. Man klarar sig fint ändå!! Rulla kläderna är bra.

 32. Irene Svara

  Vakuum påsar är jätte bra. Det finns i massor av storlekar och man behöver inte en dammsugare.

 33. Michael Svara

  Ta bort hälften på en gång ,så får man plats!

 34. Rebecca Svara

  Kolla igenom behöver man allt, det är frågan man får ställa sig.

 35. Amanda Svara

  Om man stryker allt och sedan viker smart så får man plats.

 36. Maria Svara

  Hej!
  Jag är ju en sån där person som ska ha med mig en massa ”ifall att” kläder, vilket är en mardröm för packningen. Men de gånger jag tänker till, så brukar jag välja kläder som inte har så stor volym, att jag brer ut kläder i väskan för att det ska bli jämt fördelat. Och necessären måste innehålla så lite prylar som möjligt. Bekväma skor måste dock få plats.

 37. christina sjöström Svara

  Jag brukar ta med så lite som möjligt. Kläder som jag har inhandlat när jag varit till Thailand dom väger inte mycket så dessa kommer alltid med nu när jag reser.Då finns det plats för att shoppa mer under resan.

 38. Maria Giese Svara

  jag använder dessa vakumpåsar när jag packar helt perfekt och ger mer plats än rullade kläder som jag gjorde förut http://www.smartasaker.se/vakuumpasar-for-resan.html
  Då man ofta handlar med sig någon flaska alkohol när man reser kan jag tipsa om ännu en smart sak http://www.smartasaker.se/travel-bag.html förut rullade jag in flaskorna i kläderna och visst går väl de men olyckan kan vara framme ändå, men denna slipper man det. Vi brukar dessutom alltid ha med våran bagagevåg så vi ser hur mycket vi har med oss och kan slippa övervikt. Det var mina små tips, hopppas på tur då min resväska förstördes nu sista vi åkte till Gran Canaria ..

 39. Monica Höglund Svara

  Lägg fram det du tror att du behöver, titta på det ett par dar så vet du vad du kan ta bort. Små flaskor till hygienen och en liten påse tvättmedel. Så funkar det för mig.

 40. Anja Svara

  Eftersom vi är många i afmiljen blandas packningen i de olika väskorna. Alla kläder läggs i påse där luften sugs ur. Försöker planera så vi inte har för stora ex. schampoflaskor med oss. ta med så lite som möjligt, pack extraväska för ev. inköp gjorda på resan.

 41. susanne svensson Svara

  om man inte vill ha väskorna fulla
  ska man bara ta med hälften o detta rulla :o)

 42. Lisa Svara

  Allt jag vill ha med går inte, bara gilla läget, och tar därför med mycket mindre än jag tror jag behöver.Funkar:)

 43. pirjo Svara

  Vi åker med nästan tom väska ut i världen för det finns ju att köpa sol olja eller shampoo eller om man saknar ett par kalsonger. Tar med vacumpåsar för alla fina kläder man köper med sig hem och får på så vis bra stoppning för ev. en flaska av något gott.

 44. Patrik Sandsveden Svara

  Packar så lite som möjligt och med gamla slitna kläder som jag slänger istället för att ta hem. Kan då ta med lite extra hem istället.

 45. Ritva Svara

  Jag packar bara lätta saker, småförpackningar av hygienartiklar, tunna tröjor etc. För bättre plats kan man använda vakumpåsar. Men viktigast av allt – tag bara med det nödvändigaste. Det ger plats och viktreserv för inköp av roliga saker på resan!

 46. Jerry Svara

  Packa klart. Tag sen bort hälften o
  dubbla reskassan istället 🙂

 47. Helena Svara

  Tillräckligt stor resväska : )

 48. Aini Blomkvist Svara

  Att få plats med mycket så kan man rulla alla kläder i prydliga rullar.

 49. Sylvia Svensson Svara

  Packa inte så mycket! Det är kul att shoppa i resmålet och du behöver ändå inte hälften av det du brukar släpa med dig!! Och så rulla ihop det som går, sug ut luften ur zippåsar och gör en lista på vad som du verkligen måste ha!

 50. Charlotte Svara

  Tar endast med ett fåtal av mina favoritkläder,sen fyller jag väskan under min vistelse 🙂

 51. Therese Nilsson Svara

  Först och främst vilken härligt underbar färg det var på denna väskan! Mitt sätt att stressa ner är att ta en bra tidning krypa upp i favoritfåtöljen med en varm go pläd och en kopp te och gärna en bit choklad. Drömma sig in i tidningens värld och försvinna från nuet en liten stund!

 52. Johanna Svara

  Packsystem. Sortera alla kläder i olika små meshpåsar. Man ser tydligt vad man fått med sig och det är lätt att packa upp.

 53. Elin Andersson Svara

  Jag gör som de andra, tar bort hälften av det som är framplockat, rullar kläderna, lägger dem tätt och packar inte fullt, vissa gånger måste man ha koll på väskans vikt då den är handbagage.

 54. Louise Svara

  Jag brukar oftast packa mer än jag använder,
  Mycket ifall att är få resonemanget!
  Men en huvudkudde i resväskan är jättebra!
  Då slipper man nackspärr på semestern och handlar man lite kan man alltid ta kudden under armen på hemresan! 🙂

 55. Jacqueline Dovblom Svara

  Jag packar så lite som möjligt. Är det något som inte kommit med så klara jag mig utan det eller också får jag köpa det på plats om jag inte kan vara utan det.

 56. Christina Svara

  Tänk igenom vad du ska göra på resan, se till att allt går att matcha, sen är det bara att rulla det som går, använd packpåsar till mindre plagg och prylar. Ta inte med för mycket! =)

 57. Susanna Svara

  Köp billiga badhandukar på IKEA som känns ok att lämna kvar på resmålet och därmed få mer plats till nyinköpta prylar.

 58. Anna Svara

  Börja med att en lista skriva
  sedan över hälften hiva
  packa sedan mycket tätt
  så får du med allt lätt

 59. Tess Svara

  När jag stått mitt i packkaoset har jag många ggr tänkt vilken dröm det vore att resa endast med pass och kreditkort.. Och kamera såklart. Jag har dock inte vågat ännu. Jag packar oftast i ryggsäck och försöker packa olika typer av plagg i olika plastpåsar. Ex underkläder i röda påsen, toppar i gröna etc. Dels håller sig grejerna torra om man råkar hamna i regn och dels är det lättare att hitta.

 60. Inger Svara

  Det man måste ha med för att överleva ett par dagar på en öde ö läggs i handbagaget. Övrigt läggs i resväskan. Det lediga utrymmet fylls med nya saker från resmålet.

 61. Sofie Persson Svara

  Plocka fram allt du tänker ta med dig börja sedan att gallra för du brukar ändå inte använda allt. Tänk på att matcha så du kan använda toppar till byxor och kjolar att allt passar till varandra så behövs inte så mycket. Tvättmedel eller lämna på tvätt så går du runt på mindre kläder beroende på vart du reser. Till varmare länder behövs ytterst lite packning. Ta ändå med vaccum påsar för ev. shopping. Hotellen har så gott som alltid schampo och tvål lämna därför det hemma. Badhanduker brukar också finnas på hotellet vill du sejfa och ta med en egen tar du en gammal och lämnar den kvar när du åker hem! Åk i gympaskor även om det är vinter hemma, sedan är det väl bara flipp flopp och ett par snygg skor.

 62. Jonatan Borg Svara

  Se till att få väskan själv. 😉

 63. Bernt Schneider Svara

  Jag brukar rulla ihop kläderna, tar mindre plats

 64. Elin Svara

  – Använd alla ”tomrum” för förvaring, t.ex. i skor
  – Packa enbart sådant du vet att du kommer att använda, skippa alla ”det är bar att ha utifall…”
  – Rulla, vik och pussla

 65. Olivia Svara

  Mitt bästa packningstips är att stryka alla kläder sjukt mycket så de blir extremt platta. Därefter viker jag de inte, utan lägger raklånga i väskan. Dock får inte byxorna plats eftersom min väska är alldeles för liten. Jag får därför packa ner mina byxor i handbagaget. Och det var pinsamt när jag åkte till kreta för väskan råkade gå upp och jag tappade byxorna en efter en… Fick köpa nya när jag kom fram…. Så den här väskan skulle verklig komma till behov. Gillar verkligen rosa också! Hej hej 🙂

 66. sanna danielsson Svara

  1. Planera. Lägg först fram allt som du tänkt ta med. Och ta sedan bort lite!

  2. Rulla ihop kläderna!

 67. Hans Svara

  Rulla kläderna.

 68. Magnus Svara

  Rulla alla kläder.
  Se till att ta med småförpackningar av allt. T.ex hårvax, parfym osv.

  Sedan så när du packar så ser du till att lägga saker i sakerna. t.ex packa saker i skorna.

  Sen så ser du till att ta en vanlig ryggsäck som handbagage. Dels kan du använda den som ”strandväska/sightseeingväska” och sen så får du med mycket packning i denna med. Packa kläder i botten, sånt som inte är så tungt. Sedan avslutar du med att packa sånt som du kan ha användning av på flyget och flygplatsen i den.

 69. Kirsi Andersons Svara

  Skriver lista, provpackar. Och precis innan jag stänger resväskan så tar jag bort några plagg så jag får plats för några nya från resan!

 70. Ann-Marie Söderström Svara

  Köp sidenbadhandduk och siden sängkläder. Dom tar väldigt liten plats.

 71. Peter Svara

  Det enklaste är ju att skaffa en riktigt stor resväska som rymmer allt man vill ha med sig.

 72. Cecilia Svara

  Börja med att packa böckerna! Sen anpassar man klädmängden utifrån det 🙂

 73. Monica Grusell Svara

  Låta maken packs!!:))) Då blir det inte för mycket!!

 74. anneli jarebo Svara

  jag tar aldrig med underkläder utan bara två bikinis. torkar fort, bara att skölja upp. Försöker att bara packa väskan till hälften så att jag kan köpa lite nytt på plats. Badlakan tar jag med gamla o slitna, duger att ha i solsäng, men kastas innan hemfärd. sedan minsta förpackningen duschtvål(får duga som schampo också)hårspray etc

 75. inga-britt Svara

  Vacuumpåsar är mitt tips.

 76. Jonna Svara

  Necessären är en riktig platstjuv. Köp in små plastflaskor för att slippa ta med stora förpackningar av schampoo etc. Eller ännu bättre, använd ”gratisprover” som man brukar få med tidningar etc. Tar nästan ingen plats alls!

 77. Emelie Langer Strömberg Svara

  – Jag skriver först en packlista (detaljrik)

  – Tar fram alla kläder jag önskar att ha med, lägger dem på golvet och matchar ihop, om jag kan ta bort ex ett par byxor. Allt för att spara plats.

  -Sedan rullar jag vissa kläder för att få plats

  Vilken skönhet till väska, det vore min dröm att ha en ny väska då min är otroligt sliten och inte alls ROSA!

 78. Annette Jacobsen Svara

  Ta bort nessesären. Använd en liten plastpåse istället. I den lägger du bara det allra nödvändigaste. Nessesären brukar innehålla en massa ”bra att ha” saker och därför ta stor plats. Ta en jacka med många fickor på resan. I den kan du ha smått och gott förutom vätska.

 79. Monica Svara

  Ta fram det du vill ta med dig, håll dig till en färgskala så allt matchar, häng sedan tillbak 75%, så får du plats med inköpen från resmålet också!

 80. Malin Rindefors Arbin Svara

  Rulla kläderna. Då tar de mindre plats i väskan och blir inte så rynkiga.

 81. Anne Svara

  Mitt tips är att det du inte får plats i din resväska, det kan du packa i din mans väska. 🙂
  De har oftast massa plats i sin väska.

 82. Jörgen Svara

  Mitt bästa tips är att inte ta med dig så mycket saker. Det är bättre att packa lätt och sedan köpa det du möjligtvis saknar på plats. Man packar oftast för mycket ändå och det är sällan jag saknar något alls.
  Sedan ska man inte ta med sig så mycket toalettartiklar och liknande, köp istället små förpackningar på plats som kanske hinner ta slut innan du reser hem. Alternativt ser du till att spara en semesterförbrukning av dina favoriter som du tar med och kastar förpackningarna innan du åker hem.
  Det är trots allt på hemresan du kommer sakna plats för souvenirer och annat 🙂

 83. Linda Hemphälä Svara

  Lägg fram det du vill ha med på sängen. Sortera sedan bort det som inte behövs. Rulla sedan ihop kläderna.

 84. Johanna Svara

  Mitt bästa resetips är att rulla kläderna. Skorna brukar jag packa i en liten kartong. Och i kartongen runt skorna lägger jag schampo och vätska i en påse. Man får plats med mer i en skokartong än man tror. Och det åker inte runt i resväskan utan ligger stilla i kartongen.

 85. Lena Svara

  Vakumpåsr, rulla ihop…det mesta har väl redan sagts här. Det bästa knepet är dock att packa lite i sin partners väska..om man nu har en sådan. Män tar inte med sig lika mycket på resan har jag märkt. Och skulle din väska försvinna ett tag så har du ju med dig kläder så du klarar dig ändå vilket är en bonusfördel 🙂
  Vinsten är ursnygg. Själv har jag en budgetväska som får nya bucklor varje gång den är ute och reser så denna suktar jag efter!!! 🙂

 86. Kicki Bertelsen Svara

  Rulla kläderna eller vaccumpåsar.Sen kan man lämna hälften hemma kommer aldrig till användning iallafall

 87. Therese Svara

  1. Packlista, vilket är A och O när jag reser. Då ser jag till att jag får med mig det jag behöver och inte en massa extra saker som tar plats.

  2. Viker kläderna noga, och gör dem så platta som möjligt. Byxorna viks bara en gång, ligger raklånga.

  3. Lämnar duschartiklarna hemma.

  4. Packar underkläder och strumpor på sidan av kanterna. Lägger sedan kläderna i mitten. Sandalerna längst fram i väskan. Klänningarna eller dylikt på de andra kläderna så de håller sig fina.

  5. Låser och sätter ett spännband runt väskan.

 88. Michael Hallner Svara

  När man ska packa måste man planera.
  Ofta vill man ju shoppa och flanera.
  Då blir det mera hem än dit.
  Har du då fullt åker du på en nit.
  Ett kanontips är att en mjuk tom väska ta med.
  Då har du massor av mer plats än när du åkte ned.
  Man kan ju hitta nåt kul som inte finns hemma.
  Då slipper du ju knöla, pressa och klämma.

 89. Josefine Svara

  Rulla ihop kläderna och tänk smart när du packar, ta inte med hela garderoben som vi kvinnor gärna gör.

  Jag har letat efter en rosa väska länge så ser man den här vad är oddsen!?

 90. Ullan Svara

  Fyll skor med småsaker!

 91. Petra Lee Svara

  Ha en packlista.Man ska rulla istället för att vika kläderna. Ta inte med mer än vad du behöver 🙂

 92. Lena Svara

  Res med saker som du kan kasta bort efter resan och fyll resväskan med nya frächa saker till nästa sommar:) Den här resväskan skulle jag gärna packa ner mina saker i:)

 93. Karin Carlsson Svara

  Rulla kläderna så får det plats med mer och de blir inte så skrynkliga heller.

 94. Betty Svensson Svara

  Mitt smartaste tips, lägg kläder och allt annat absolut nödvändigt i tunna plastpåsar och skriv etiketter vad innehållet är, precis som nära man lägger in varor i frysen, fungerar toppenbra och man får god översikt i resväskan!

 95. Camilla S Svara

  Packa saker i andra saker så gott det går, omtåliga saker i handdukar. Använd reseförpackningar för hudvårdsprodukter.

 96. Lena Svara

  Tag fram det du vill ha med dig några dagar innan avresa. Tag sedan bort hälften när du packar. Dina kläder kan du rulla ihop så skrynklar de inte och tar liten plats. Tänk att allt du behöver som inte finns med kan du oftast köpa på resmålet. Brukar dock inte behövas.
  När du kommer hem – gör en lista på vad du faktiskt använde och använd den till nästa resmål.

 97. Jenny Hagström Svara

  Mitt smartaste packningstips är att packa kläderna i olika plastpåsar sorterat på typ av klädesplagg! Detta underlättar att få ner kläderna och samtidigt ha ordning på alla kläder!

 98. Lena Persson Svara

  Res till en plats med varmare väder.
  Packa bara lätta och tunna kläder.
  Rulla, pussla, trixa,
  så går allt att fixa.
  Köp en väska som kan expandera.
  Släpp på dragkedjan sén och handla mera.

 99. Tess Svara

  Rullar och stoppar allt smått i de tomrummen jag hittar ! Packar nästan alltid för mycket men ändå så är där massor med plats kvar när man kommer fram och öppnar väskan efter den slängts runt på planet.

 100. Elisabeth Svara

  Kläder som tål omild behandling, rulla ihop, platta till o.s.v. Minimalt med skor. Helst bara platta saker.

 101. marianne karlsson Svara

  Alla skor i botten i hörnen, sedan rulla alla kläder gärna i plastpåsar, där du sedan kan lägga smuts-tvätt.Och framförallt du behöver inte så mycket!

 102. agneta sund-besev Svara

  Eftersom jag vill ha mycket kläder med mig så använder jag vacuumpåsar att packa i. Dammsugare finns hemma och lånas på resemålet för hemresan.

 103. Madeleine Svara

  Ta bara med riktiga favoritplagg, det är ändå dem du kommer att använda. Onödigt att släpa på en massa kilon bara ”för säkerhets skull”. Lite beroende på resmål förstås men oftast kan man ju köpa duschcreme och sånt på plats. Sen är det bra att ha lite plats i väskan för saker man kanske vill köpa med sig hem.

 104. Åse Svara

  Packa sådant som kan användas på flera sätt. T ex en sarong går att använda som kudde, lakan, handduk, kjol och filt. Behövs den tvättas mellan användningsområden så ta med en förpackning med tvättmedel som ser ut som små papperslappar.
  Många ställen har möjlighet att lämna in kläder för tvätt, utan att det kostar så mycket. Nyttjar man det så behövs inte många olika kläder.
  I handbagaget har jag alltid ett ombyte underkläder samt badkläder ifall att väskan skulle komma senare än mig till resmålet.
  De flesta boenden har hygienartiklar så de behövs inte tas med hemifrån. Parfym kan man be att få som små provflaskor hos butiken som säljer skönhetsartiklar.
  En läsplatta fylls lätt med massor med böcker utan att den blir tyngre.

 105. Britt Svara

  Rullar mina kläder och packar tätt. Inga onödiga kläder som är bra i fall att om finns med, det går ju att köpa. Ibland räcker det med enbart handbagaget.

 106. David B Svara

  Packa ner glatt humör, det väger inte så mycket. Inse att det är nöjsamt att resa med mobilitet. Vem vill ha tyngd på sina axlar, speciellt när man reser?

 107. Elisabeth F Svara

  Släpa inte med större förpackningar än du behöver,
  ta packningen/halvera och rulla ihop det som är över.
  Då har du nog lagom mycket att packa ner,
  i hotpinkväskan som du lätt på bagagebandet ser.

 108. Jane Johansson Svara

  Vakuum för att få bättre rum- rulla resten,kanske inte klänningen till festen :).
  Slippa oro för incheck och kunna handla det där lilla extra.

 109. UA Svara

  Mitt bästa packtips är att packa med sig så lite som möjligt. Dit man reser har ju faktiskt affärer och allt man ev. skulle behöva köpa om man sedan upptäcker att något fattas eller tar slut; typ schampoo, kläder m.m. Annars packar jag alltid miniförpackningar med hår- och hudvårdsprodukter, ett par bra skor och lite kläder. Går ju även det att tvätta upp. Ofta upptäcker man ju alltid när man kommer hem att något inte var använt, så det tar jag alltid med mig till nästa resas packning!

 110. Maria Johansson Svara

  Packa smart o fylla ut hörnen ordentligt, ta med det nödvändigaste ex. mediciner som kan vara svårt att hitta.Matcha olika kläder som går ihop,ett par sköna skor,mycket går att köpa nere vid resmålet.

 111. Pernilla Fransson Svara

  Beror mycket på vart man ska åka. Det är bara att lägga fram det man vill ha med sig och sen kan man i stort sett plocka bort hälften. Många saker går ju att köpa på plats. Om det ändå blir svårt med plats så är vacuumpåsar är ett utmärkt tips.

 112. Ros-Marie Broström Svara

  Man lägger fram allt man ska ha med sig, sen plockar man bort,, ja nästan hälften,, ha ha ha
  Sen börjar man rulla ihop kläderna o ”pusslar” ner dom så får det plats på tok för mycket i alla fall =)

 113. Monica J Svara

  Jag packar så lättakläder som möjligt och toalettsaker i plastpåsar utan necessär! Om möjligt lägger jag skor i handbagaget eftersom de oroar hela resväskan

 114. Jenny Alfredsson Svara

  Jag tar med små förpackningar av toalettartiklar som schampo, balsam och tvål som jag sedan slänger innan hemfärd. Kläderna rullar jag mkt, mkt hårt och sedan fyller jag skor och andra håligheter med strumpor, underkläder och ihoprullade kläder. Supereffektivt! Skor med snörning kan sedan med fördel ’dras ihop’ och bli ändå lite mindre 🙂
  Det som inte får plats i min väska får sedan sambon ta 😉
  Sista tipset är nog det bästa för då slipper manju dessutom bära det själv, hehe.

 115. Ingemar Berglund Svara

  Packa alltid med mindre grejer än du tror du behöver! För att få marginal till shopping och övervikt, på flyget, så ta alltid med en ostkloss på en par kilo. Ost brukar vid Medelhavet vara överraskande dyrt. Även ett par halvkilospaket med bryggkaffe är kanonbra att ha med. Inte minst till USA. Kom bara ihåg att kolla införselreglerna för respektive land. Kom också ihåg osthyvel! Lycka till!!!

 116. Ingalill jacobsson Svara

  Mitt bästa tips är att inte ta med allt ”i fall att” för det finns med största sannolikhet att köpa på resmålet. Däremot vill jag ta med en extraväska för att få plats med alla inköp under resan.

 117. Siren Bortelid Moen Svara

  Planering!!! Med bra planering och plagg som går att använda ihop, tillsammans med små förpackningar beräknat för resans varaktighet är det aldrig problem med platsen. Då kan man stolt konstatera när man kommer hem, att allt man hade med sig användes!

 118. Lisbeth Pettersson Svara

  Man får ”la knö” som vi säger här i Götet! Skämt åsido, det gäller ju inte bara att packa. Nu för tiden är dom ju stenhårda med vikten och då gäller det att ha rätt väska också. Rulla det som går att rulla och packa i en titanväska så får man inte massa onödig vikt. Lätt som en plätt, packa i titan rätt och slätt!

 119. Mats Pettersson Svara

  Minimalt med kläder, och badlalan tar man en som inte är så fin den lämnar man kvar.

 120. Ingalill jacobsson Svara

  Badhanddukar till solresan: jag tar inte de nyaste finaste med mig för då kan jag kasta dem när vi åker hem. Och vips så blev det mer plats i väskan.

 121. Moa B Svara

  Finessen är ju givetvis att spara Maximalt med plats för hemresan! Vem reser egentligen hem utan souvenirer?? De guldkorn jag väl packar ner rullas hårt och sedan kör jag ryska dockor-effekten! Och glöm inte att proppa fulla de nedpackade skorna! B)

 122. Yvonne Pettersson Svara

  Kläder som du tröttnat på och lämnar kvar dom på resmålet.

 123. Birgitta Axelius Svara

  Om man rullar textilier (handdukar kläder osv) hårt
  kan man packa mycket på liten volym. Kläderna blir inga veck på, håller sig släta och det det blir ingen onödig luft emellan! Lärde mig detta av en globetrotter med ryggsäck.

 124. UlrikaH Svara

  Har man bara en bra väska så får man plats med det mesta 🙂

 125. Fredrik Nykvist Svara

  Bli nudist, då måste det räcka med väääldigt lite packning! 🙂

 126. Lena Ljungdahl Svara

  Det absolut bästa packningstipset är att låta min man packa väskan, då blir det en tandborste och ett VISA-kort och med det kommer man ganska långt 😉

 127. Jenny O Svara

  Jag packar alltid ner en tygväska -typ gympatrunk i botten (el toppen) av resväskan. Den brukar komma bra till hands när hemresan kommer och man inte får plats med allt nytt man köpt. Då behöver man inte slänga pengarna/tiden på att försöka hitta en ny väska (som sen inte används) alt lämna något kvar…

 128. Sofia Pettersson Svara

  Badlakan som jag ska använda till stranden tar jag med gamla slitna, sen kastar jag dom på plats. schampo tar jag ej med använder hotellets egna.

 129. Victoria Sellgren Svara

  Mitt bästa packningstips är att man först tänker igenom vad man verkligen behöver och att man absolut inte tar med sig mer än så. Oftast går det att komplettera på plats om nöden skulle vara framme. När det sen är dags för packandet är det smart att rulla så många plagg som möjligt, eftersom detta sparar plats. Necessären tar ofta mycket plats- fyll över i småflaskor och lämna hemma stora förpackningar.:)

 130. Therese Schildger Svara

  Istället för att krångla med att planera och ta med en massa onödiga saker så måste det väll vara bättre att Ta med några grundplagg och skor, hygienartiklar och mediciner , och sen köpa resten dit man ska resa!
  Då får man också med sig mer minnen från landet och man får sig nya klädet också 😉

 131. Elisabeth Svara

  Lämna det mesta hemma res lätt och packningen går galant luftigt och plats för presenter man har med sig hem 😉

 132. Linda Claesson Svara

  Vakumpåsar är perfekt om det är akut kris. Annars är det smidigt att rulla, rulla, rulla och fylla skor och annat med strumpor och småsaker!

 133. Birgitta Gellermark f. Ekberg Svara

  Resan är klar! Väskan saknas! Kommer att packa det absolut nödvändigaste………….. Handlar resten på plats!!!!!!!!!!

 134. Marie Svara

  Jag packar det mesta i plastpåsar och i tjocka handdukar. Det brukar alltid gå bra!

 135. Jessica Windström Svara

  Packa smart!
  Jag gör så att jag stryker det jag skall ha med, räknar antal dagar och plagg och tänker ut kläder som skall vara till eventuella speciella tillfällen på resan. Skor packas i kanten på väskan. ”Lösa saker” som krämer, blöjor, tillbehör i olika små necessärer eller zip locs påsar. Ordning och reda även framme på resmål.
  Åh vad jag längtar efter att resa nu! Älskar det och att packa 🙂

 136. Frida R Svara

  Om man vill ha med sig väldigt mycket saker är ett tips vakumpåsar, då kan man i princip ta med sig hela garderoben till mannens stora fasa.

 137. Maria S Svara

  Mitt bästa knep är att rulla alla plagg, då tar de mindre plats! Handdukar brukar oftast finnas på hotellrummet, annars köper jag på plats med landets motiv som även är kul att ha på stranden hemma sen! Packar absolut inget onödigt utan köper mkt på plats också, strandklänningar och sånt köper man ju billigt på stränderna tex! Har jag skor i packningen så lägger jag ner ömtåliga saker där i, som parfymflaskor tex.

 138. Christina Friström Svara

  Jag kan alla trix för att ta med så lite som, möjlig. Alla kläder kan kombineras i det oändliga, allt rullas, små förpackningar schampo, hudkräm o.s.v. men det spricker ändå eftersom jag är skofreak. Om jag inte har med mig minst 5 högklackade och ett par sandaler lider jag. Resa med bara kabinväska finns inte i min värld!

 139. Håkan Svara

  Om alla packade som mannen i familjen skulle det räcka med en väska i stället för tre till alla fem 🙂

 140. Aki H Svara

  Smartast sätt är att använda platssparande klädpåsar som löser platsproblemen på nån sekund. Det är bara att lägga i plaggen, stänga och suga ut luften med en dammsugare. Kläderna krymper och man får mycket plats i väskan. 😉

 141. Regina Svara

  Då jag för första gången ska resa i september med familjen har jag nu intagit alla tips:
  Vakuumpåsar så att allt blir mindre
  Rulla ihop kläderna (Kanske bättre än påsar då det kan bli skrynkligt.)
  Små reseförpackningar utav det nödvändigaste hygienprodukter man kan tänkas behöva.
  Skor ja finns inte många tips för det kanske en extra väska som den här skulle behövas.

 142. Sofia Carlsson Svara

  1. Var smart!
  2. Ta inte med dig för mycket grejer.
  3. Tänk ut i förväg till vad du ska använda dina kläder.
  4. Ta bara med kläder som matchar varandra. (En tröja ska gå och matcha med olika shorts och byxor).
  5. Vik kläderna fint så de inte skrynklar.
  6. Du behöver inte hårfön, du är snygg ändå!
  7. Hudvårdsprodukter, schampoo mm i reseförpackningar.
  8. Max ett par extra skor (ett par sköna på dig och ett par finare med dig!)
  9. Får du ändå inte plats? Eller envisas med att ha med hårfön, fem par skor och tre par handväskor? Köp en till väska från Titan Xenon – Hotpink!!!

 143. Kirsti Campler Svara

  Jag brukar bestämma storleken på resväska efter resmålet,mindre väska för solsmester,det blir ju lättare kläder och mindre antal plagg! Större väska till vintersemestern med skrymligare plagg!
  På alla resmål kan man tvätta upp kläderna eller lämna in på tvätt,man kan också ha mindre packning i väskorna och köpa sig lite nytt på resmålet!
  Mitt bästa tips ha flera storlekar av väskor hemma så får även mycket kläder och skor plats på resmålet om såskulle behövas! Rulla kläderna i väskan såhåller de sig fina när du kommer fram!

 144. Marianne Larsson Svara

  Låna min man som packmästare.Han tycker att det mesta är onödigt att ta med.Då blir det gott om plats i väskan.

 145. Maritha Svara

  Rulla kläderna hårt så tar de mindre plats och det bästa med det är att dom inte blir skrynkliga.

 146. Katarina Art Svara

  Jag skriver upp allting jag tar med, sedan när jag kommer hem, så noterar jag vad jag använt och vad som var onödigt. Sedan använder jag det som packlista till nästa gång. Även där noterar jag vad jag använt resp inte behövt. Till slut har man den ultimata packlistan, och det finns plats i resväskan till att ta hem souvenirer.
  Ett annat tips är att jag tar med tvättmedel, och så tvättar jag i handfaten ofta under resan, då klarar man sig med mindre kläder.

 147. Eva Svara

  Jag rullar mina kläder!
  Rullar man nogrannt tar kläderna inte bara mindre plats, det blir heller inte lika skrynkliga.

  Något annat man bör tänka på är att bara ta med sig sådant man brukar använda hemma.
  Lura inte dig själv att du plötsligt kommer använda toppen som är så fin men som du aldrig använder annars utan alltid testar men byter till något annat när du ska gå…

  Tredje och sista tipset. Lämna lite plats i väskan för shopping på plats, det mesta man glömmer eller saknar kan man dessutom köpa på plats. Kör därför på säkra kort som matchar så att du inte står där med klädpanik. Visst vill man vara fin även på semestern ;-D

 148. Hanna Svara

  Jag brukar ta fram alla kläder/skor som jag vill ha med mig, sedan kollar jag vilka plagg som går att kombinera och matcha, resten tar jag bort. Kvar blir basplaggen anpassade för resmålet. När det är gjort är packningen plötsligt betydligt mindre!

 149. Margareta Zetterström Svara

  Att rulla kläderna är bra tar mindre plats och blir inte skrynkliga. Hygienartiklar väljer jag i små förpackningar och tar med lite tvättmedel för att kunna tvätta upp om det behövs då behöver jag ta med mindre kläder.

 150. Ia Svara

  Ta med nästan inget, bara det absolut nödvändigaste i handbagaget. Lägg i en mjuk extrakasse för shopping, som lätt kan checkas in i stället. Då stöder du de lokala affärerna också.

 151. ola lagström Svara

  Hemligheten är ju att inte ta mer än vad man behöver och mjuka väskor brukar vara bra.

 152. Björn Svara

  Vinn väskan packa inget, använd dom 1800 kr som du tjänade på att inte köpa väskan till att köpa köpa kläder på plats istället , Får man ju nya kläder också.

 153. Dan Johansson Svara

  Packa som vanligt, sen tar du bort hälften för av erfarenhet vet jag och alla andra att man ALLTID packar för mycket 🙂 God Jul

 154. Birgit Svara

  Vilken är min största brist = kan inte packa inför en resa – vill ha med allt!
  Hur löser jag detta = gör en lista vad jag önskar ta med mig. Kvällen innan, packa efter din lista – lägg aldrig med det där extra, som du tror du kan behöva.
  Allt går oftast, att köpa på resmålet.

 155. Sophia Anderberg Svara

  Vakumpåsar att ha kläderna i! Hur bra som helst! 🙂 Packade i det när jag backpackade i Asien och det plattar till kläderna jättemycket och ger massa utrymme till ny shopping! 🙂 Finns till bra priser på Clas Ohlssons till exempel.

 156. Anna Svara

  Mitt smartaste packningstips är: ett gott humör, då har man allt man behöver för en härlig resa. Om man sen behöver något mer så har jag samma tips som så många andra, rulla, små förpackningar, vacuumpåsar och lätta kläder!! Att få packa i en läcker rosa väska gör ju allt mycket roligare också;-)

 157. Solvig Dahl Svara

  Allt går att köpa på plats. För en vecka så räcker det att ta med 2 par strumpor , två T-shirt, 2 par trosor eller kallingar, 1 par byxor eller 1 kjol, 1 tröja, badkläder.
  Köp shampoo, deodorant och tvättmedel och något snyggt att ta på till kvällen. Man köper alltid (om man är kvinna) en snygg klänning varför släpa med tre st hemifrån när man i alla fall använder den man köpt på semesterorten.

 158. Erika Alexandersson Svara

  Handduken är ofta en platstjuv. Tänk därför på att ta med dig en lite tunnare handduk som ändå är stor, att handduken torkar snabbare är ju även det en bonus.
  Ta med dig reseförpackningar av schampo m.m.

  Ska du ha med dig en tjocktröja, ha på dig den under ditresan så spar du även lite plats där.

 159. Irene Hansson Svara

  Ett smart sätt är att rulla kläderna på hårda pappersrullar, man får rum med många sådana och + att kläderna inte blir så skrynkliga.
  Smart va?

 160. Lillemor Svara

  Packa bara ner kläder som kan kombineras med varandra så behöver man inte så mycket. Ta sedan med en påse Y3 tvättmedel att använda om det blir kris:-).

 161. Susan Svara

  Rulla kläderna!! Använd utrymmen som skorna. Ta med reseförpackningar av duschtvål, schampo och hudlotion!

 162. Niklas Sirestam Svara

  Vakumpåsar, Små flaskor till Shampoo. Behöver du ha med dig lakan och handdukar så ta med de fulaste du har och släng dem sen innan du åker hem. Då får du plats med massa annat du köpt under resan. Rulla även dina kläder så tar de mindre plats.

  Jag brukar även ta med nått plagg av varje och sen köper man nya kläder där man är.

 163. Jenny Olsson Svara

  mitt bästa tips är att inte ta med så mycket. det går alltid att köpa nytt om du missat något!

 164. Teresa Westerberg Svara

  Mina tips kommer här:

  *Börja planera din packning i god tid.
  *Prova igenom plaggen hemma,( oftast är 50% ändå oanvänt när man kommer hem igen & har märkt på mig själv att jag ibland har packat kläder som inte riktigt sitter som jag tänkt 😉
  * använd miniatyrflaskor eller påfyllningsbara flaskor till schampo, showergel osv
  * vakumpåsar, speciellt på hemvägen när man shoppat på sig nya saker & kläderna inte behöver se nystrukna ut.
  * ta med dig en resevåg i handbagaget så att du håller koll på bagagevikten och slipper övervikten.
  * ha en ryggsäck som handbagage och skippa handväskan så har du lite extra plats till dina nyshoppade saker 🙂

 165. Carina Svara

  Om man har en stor Hotpink väska på 4 hjul, då ordnar sig allt.Behöver inte ha med mig så mycke mer än en super snygg väska 🙂 med lite hoprullade strandkläder o sandaler.

 166. Anders Eskilsson Svara

  Det som är bra att ha är vakuumpåsar.
  Sedan ska man inte packa ner mer än vad som behövs.

 167. Ida Svara

  Jag vet inte hur, men min väninna lyckas alltid få med sig allt nödvändigt i en minimal väska. Vi åkte nyligen en vecka till Barcelona, när vi möttes upp på flyget trodde jag att hon hade missuppfattat det hela då hon endast kom med en liten fjällrävenväska på ryggen. I denna hade hon alltås lyckats få ner allt man behöver i en vecka!
  Påväg till stranden tog hon endast med sig sin (ännu mindre) handväska, och därur trollade hon upp både handduk, solglasögon, solkräm och annat smått och gott.
  Mitt tips är att inte ta med för mycket. Tunna kläder, om man ska till ett varmt land, som man rullar smått. Tandkräm och andra förnödenheter kan man köpa där!

 168. Berit Görndt Svara

  Rationellt tänkande, absolut inga onödiga prylar i bagaget!

 169. Karin Svara

  Tips är att börja packa i tid så man kan tänka många gånger om man behöver allt man packat ner. Detta gör att min packning inte brukar vara så stor och jag får med de jag behöver bara. Ställer frågan till mig själv. När ska jag använda detta?!
  Sen packar jag mjuka saker först sen om något hårt ska med så de mjuka trycks ner, sen mjukt igen. Efter som jag då har väldigt lite packning när jag åker iväg kan jag köpa saker på den ort jag reser till och kan då plats med det i packningen hem 😉

 170. Anna Svara

  Skala bort kanske mer än hälften du tänkt ha med dig. Vet av erfarenhet. Ta med dig småförpackningar av produkter eller köp på plats. Packa i sista minuten så hinner du inte tänka ”vad som skulle kunna behövas att ha med” men skriv gärna upp och lägg ner det du verkligen inte kan vara utan. Som sagt handväskan tar faktiskt en stor del så kanske en liten extraväska där hade vart bra eller ta med ett handbagage 🙂

 171. Kristina Semborg Svara

  Skriv komihåglista. Stryk det oviktiga och sånt du kan köpa på plats. Lägg sen fram det du tänkt ta med. Sortera bort hälften. Ta med lätta kläder som tar liten plats.
  Lägg ner en rulle plastkassar med handtag, till smutstvätt. Förvara schampo etc i plastpåsar i nescessär mellan kläderna som skyddar mot stötar. Ha endast med tunna sköna skor som tar liten plats. Målet ska vara att ha tomrum över i väskan till minnen och annat du ska köpa på semestern.

 172. Hans Björkman Svara

  Kläder som sjunger på sista versen kan användas i enklare sammanhang på resmålet, kastas sista dagen och ger plats för fräscha inköp.

 173. Ingamaj Svara

  Packa väskan halv så är det minst bekymmer .
  Man köper oftast något när man är ute då finns det plats ,och man har inte fått med sig för mycket.

 174. Lotta Tovle Svara

  Ska du ut å resa och ha det underbart,
  gäller det att med vaccum packa smart.
  Du slipper att knöka och klämma,
  men kom ihåg lämna hamstern hemma!
  Glid enkelt ner påsarna i din väska av Titan,
  Boka med Resia och far iväg med valfritt plan.

 175. Maria Rehn Svara

  Rulla dina kläder så får allt plats samt ta med dig några kläder som du kan tänka dig att ge bort till behövande så får du plats med souvernirer från din resa också.

 176. Kicki Svara

  Mitt smartaste packningstips: Tänk efter före!

 177. EvaCarin Andersson Svara

  Efter att jag plockat fram allt jag tänkt ta med, gör jag en utresning, sen rullar jag alla skrynkelfria kläder, tar helst endast med sånt som inte skrynklar. Stoppar strumpor mm i skorna, köper små förpackningar av shampo, duschcrem mm. Har jag med böcker köper jag alltid pocket som är lättare och mindre.

 178. Camilla Axelsson Öhrn Svara

  De flesta tipsen är redan upplagda här….
  Men börja packa i tid…prova o kombinera…oftast använder man inte allt man packat ner. Fråga mig! Minst 50% av det jag brukar packa ner är oanvänt när jag kommer hem! Men jag har blivit duktigare! Vill ju får plats för shopping! Reste med Ryan air i våras….va ju ingen höjdare, men tog mig från A till B, å dåååå fick man packa snålt! Men lyckades shoppa i Milano ialf! =)

 179. Lotta Jansson Svara

  Pass, pengar, p-piller…:)
  Packa ner bikini och ett ombyte i handbagaget i fall att resväskan kommer på avvägar.
  Packa också ner en liten ryggsäck, är bra till stranden, shopping, och som extra bagage på hemresan. Även bra till taxfreeshoppingen, blir inte så tungt att bära som i påse.

  Ta med gamla handdukar som kan lämnas kvar.
  Kolla om hårtork finns på hotellet i stället för att ta med.
  Ta med rester av schampo, balsam mm sedan kan lämnas kvar/köp på plats.
  Packa i plastpåsar, blir mindre skrynkligt och får sparar plats. Ta med ett par uppblåsbara galgar, häng upp kläder som behöver strykas i duschen och sätt på varmvattnet en stund så ångas de släta och fina.

 180. Linda Burén Svara

  Smartaste packningstipset är att använda Resias småflaskor som kan fyllas med ex. schampo, balsam, hudkräm och duschtvål. De tar så liten plats så det blir lätt plats över i resväskan för lite annat…

 181. Maria Zetterström Svara

  Tänk på att kläderna ska gå att kombinera med varandra. Rulla ihop plaggen. Om du måste ha med tex ett par stövlar, stoppa grejer i stövlarna. Använd reseförpackningar i necessären.
  Tänk på att ha lite ”vikt” kvar, så du kan shoppa lite borta också.

 182. Annelie Svara

  Jag har lite svårt för att packa lagom, men jag rullar kläderna och packar skor i lite större påsar och då kan man trycka in sockar mm.i skorna utanpå påsen och fylla upp skon. Så hålls formen på skorna oxå. Små förpackningar av spray, shampoo, duschtvål.

 183. Lars Sjöberg Svara

  Allt av tyg jag brukar rulla,
  Väskorna blir aldrig fulla,
  Mycket kan Du också lämna kvar,
  Detta är mitt enkla svar.

 184. Anna Lundkvist Svara

  Mitt bästa tips är att rulla ihop kläderna och lägga tätt tätt bredvid varandra. På så sätt slipper du stryka dem också. Skor lägges runt kanterna på väskan.

 185. Jessica Karlsson Svara

  Gör en packlista,packa ner duschkräm,schampoo i små reseförpackningar,rulla ihop kläderna.
  Om du ska till en storstad så behövs inte mycket packning för då kan man ju shoppa mer =)

 186. Margaretha Svara

  Mitt tips är att ha en packlista som man minskar ner för varje resa efter vad som inte egentligen behövdes.Ta med pocketbok för läsning och skänk bort den före hemresa.Ta med ”gamla” kläder du inte verkligen behöver men ändå snygga och skänk dem till utsatta före hemfärd.
  Stoppa ner strumpor och underkläder i plastpåsar i tex skor/stövlar för att spara utrymme.Gamla badlakan kan slängas el skänkas innan hemresa.Eller gör som min dotter släng din gamla resväska du tog med,ge bort kläderna till fattiga och res hem med din lätta ryggsäck du packade ned med personliga saker.:)

 187. Kristina Svara

  Det gamla tricket att rulla ”sina måste ha med kläder”jättehårt.. Då får man plats med sina ”i fall att kläder” Svårt att packa rätt, men en ny väska så går det kanske lätt… God Jul… 🙂

 188. Ulrika Söderberg Svara

  Matcha så många plagg som möjligt och se till att de går att tvätta upp vid behov utan att bli alltför skrynkliga.

 189. kai-sa Svara

  Packa plagg som fungerar med varandra! Det vinner man mycket på. Garderoben kan egentligen vara nästan hur liten som helst om plaggen verkligen går att kombinera

  Ta med en liten sprayflaska. När man är framme och hängt upp kläderna sprayar man dem med vatten om de blivit skrynkliga

  Lägg skorna i skopåsar . De skyddar både dina skor och övrigt bagage

  Sist men inte minst sätt ett igenkänningsmärke på bagaget så det är lättare att upptäcka på flygplatsen

 190. Carin Hansson Svara

  Jag rullar dom kläder som går att rulla. Använder små flaskor till schampo och tvål.Tar bara med det nödvändigaste, kompleterar i såfall på resmålet.

 191. Annika Svara

  Packa o packa om igen för att gå igenom igen vad man VERKLIGEN behöver!

  Rulla kläderna eller lägg vaccumpåsar.
  Små resekit för hygienartiklar.

  Lägg en omgång kläder i handbagaget ifall resväskan skulle hamna på villovägar.

 192. hasse hällholm Svara

  ) Vakuumpåsar till alla kläder och bara ett kit med
  2) Om inte ta bara med dåliga kläder. Resten köper du nytt på resmålet- de gamla slänger du och behåkker mobiltelefonen o passet

 193. Linda Svara

  Min man är expert på att packa. Strumpor och småsaker får alltid plats inuti någon sko, förpackning, etc. En gång när vi skulle flytta utomlands så var helt plötsligt min stämgaffel och ena degkroken till elvispen borta när vi kom fram. Vi trodde de hade ramlat ut i tullkontrollen. Men, tro det eller ej. 7 år senare när vi spelade plockepinn (för första gången sen flytten) så föll det plötsligt ut ett par strumpor, min stämgaffel, degkroken och en skalkniv ur den runda plockepinnförpackningen! 🙂

 194. Andreas Svara

  Hej Hallin!

  Smartaste packningstippset är att förbereda sig väl. Vik ihop kläder ordentligt så att dom tar mindre plats! Och framförallt ta inte med dig för mycket kläder, man använder oftast bara hälften ändå!!

 195. Lois Dierks Svara

  Alltid när det ut på resa bär,
  jag ser till att packa ungefär så här:

  Skönhetsgrejer tar plats och är bra att organisera,
  se till att med ditt resesällskap detta koordinera.
  Varsin fön och plattång är onödigt,
  då får man bort mycket som är överflödigt.

  En backpacker kan behöva både lakan och handduk,
  gamla sådana kan slängas efter två veckors bruk.
  Badkläder skall alltid mé,
  så du slipper jacuzzin stå brevé.

  Tungt allra längst ner och i botten,
  lätta saker som behöver enkelt nås läggs i toppen.
  Läxböcker, dator och elektronik kan du lägga ned,
  det är väl ändå med vännerna dina du reser med?

  För längre resor behöver du inte ta med allt,
  det finns tvättmöjligheter i världen överallt.
  Välj kläder du använder hemma och känner dig bekväm i,
  Klädstilen ändras inte radikalt bara för att du är i Miami.

  Är det varmt borta men kallt hemma
  Kan du varma jackan lämna hemma.
  Vägen till flygplatsen är ofta kort,
  Och på plats glöms kylan fort bort.

  Missas något viktigt kan det oftast köpas på plats,
  så stressa inte upp dig, relax!
  Pengar, p-piller och pass –
  det kommer du långt med på plats!

 196. Susanne Welin Svara

  Vacuumpåsar är ju jättebra, men jag använder dem aldrig…Packa för vädret som brukar vara på resmålet, inte för det väder som skulle kunna kanske slå in, bättre då att köpa på plats än att bära med sig i onödan. Packa ett ombyte underkläder i handbagaget. Utnyttja alla skrymslen; i skor, packa strumpor platt, miniflaskor av det mesta och cremer flyttas över till miniburkar el. liknande. 🙂

 197. Carola Svara

  Vi packar skor, hygienartiklar, plattång m.m. i sambons lite mindre väska sen kan vi fylla min med kläder utan att behöva välja bort för många plagg. Perfekt!

 198. Solveig Gustafsson Svara

  Ta med minsta möjliga, tvätta på plats, shoppa resten.

 199. Ingrid J Svara

  1.Först skriver man en lista på vad man ska ha med sig. Då får man lättare en översikt, och ser lättare vad som är onödigt/vad som kan kombineras.
  2.Ta med lätta/snabbtorkande kläder som om det blir nödvändigt går att tvätta.
  3.För att slippa skrynkliga kläder är ett tips att rulla kläderna, plus att det är lättare att få plats med mer. Vaccumpåsar är också ett annat tips.Skopåsar är bra att ha.
  4.Ha alltid ett handbagage som du har ett extra ombyte i, liten necessär med nödvändiga saker te.x hygienartiklar och medicin, om du har det. Detta om bagaget kommit bort/är försenat, vilket händer då och då.

 200. Gihan Svara

  Jag brukar se till att jag packar ner ett gotthumör, det tar inte så mycket plats och göra att resterande saker nästan känns onödigt 🙂

 201. Helen Bengtsson Svara

  Ta med så lite som möjligt och köp resten på plats! 🙂 Alternativt tar du med dig saker som du sedan kan lämna kvar till andra = god gärning och lättare bagage hem.

 202. Estelle Svara

  måste vara en hardcase så att man kan sitta på väskan för att trycka ihop den.

 203. Klara Svara

  Rulla, vik och använd vakumpåsar

 204. Lotta Svara

  Rulla kläder och små förpackningar i necessären är en klassiker. Vi brukar också använda oss av packpåsar. Det komprimerar ytterligare och gör det lättare att hålla ordning på sakerna. Ett tips som kanske inte har med volymen att göra men som ändå är smart är att ha ett reservombyte av kläder i handbagaget och byta en packpåse med kläder med sitt resesällskap. På så vis är man lite garderad ifall bagaget skulle försvinna.

 205. MariaM Svara

  Mitt bästa tips för att resa lätt är att ta en liten väska och bara ta med det du verkligen måste!

 206. Eva-Lisa Svara

  Rulla kläderna lägg underkläder i en kasse. Ta inte med dig mer än du behöver, då kan du handla på plats.

 207. Lisbeth Svara

  Med vacumpåsar,det är kanonbra ! Allt blir platt och man får plats,sen när man ska hem lånar man städarens dammsugare en minut och fär allt vacumpackat igen, Enkelt !!

 208. ullah Svara

  Kolla att pass, biljetterna och försäkringsbevis är med !!
  Töm plånboken på onödiga klubbkort, gymkort, semesterfoton, kvitton

  Fotografera väskan och ha en lapp med namn och adress i väskan – om den kommer bort

  Återförslutningsbara påsar av plast för smycken, solglasögon, kontaktlinser och tvättmedel , hårborste mm

  Fördela vikten jämnt i din resväska eller väska genom att packa det tyngsta som skor och necessärer, längst ner
  Öronproppar, skavsårsplåster ett måsta!

 209. Veronica Svara

  Åh, min drömväska!!!
  Jag rullar alltid in ömtåliga saker i kläder eller handdukar så att det inte ska gå sönder, som tex parfym eller barnmatsburkar.

 210. malin sundström Svara

  Det bästa är att bara ta med sig det nödvändigaste så man nästan åker iväg på resan med en tom väska, då är det bara att handla så mycket nytt man vill,mycket roligare att packa upp allt när man kommer hem också! 🙂

 211. Linda Sjösten Svara

  Jag rullar kläderna istället för att vika dom, då tycker jag dom fyller alla hålor bättre och i skorna stoppar man i diverse småsaker

 212. Sara P Svara

  Det verkar som de flesta tar förgivet att resan går mot sol och bad=D Kanske inte springer runt och köper nya billiga kläder på tex en skidort…
  Mitt tips oavsett vart resan går är:
  1.De flesta sakerna i necesären kan hällas över i mindre flaskor/burkar. Spar iallafall hos mig mängder av plats.
  2.Utnyttja platsen i skor/pjäxor,jo då det finns alltid ngt att stoppa där!!
  3.Tänk på hur du viker ihop kläder och sånt, utnyttja varje litet skrymsle i väskan.

 213. kaarina Svara

  ta bara gamla kläder med dig, använda och kasta port.
  och köpa nya kläder

 214. Bonnie Svara

  Jag brukar ta med kläder som jag sedan tänkt avvara. Gäller även badlakan. Väskan är full på vägen dit och även om man lämnar det mesta kvar, så är väskan full på vägen hem – med nya kläder!

 215. Madeleine Bergström Sundelin Svara

  Rulla kläderna! Ta med tandkräm, shampoo etc i små flaskor (finns tomma små flaskor att köpa på Apoteket). Ta gärna också med lite tvättmedelspulver (typ Y3), så du kan tvätta kläder i handfat.

 216. Johanna Svara

  Be någon annan packa och bli överraskad! Man packar ner så mycket onödigt. Ofta klarar man sig med det lilla.

 217. Jenny-Anne Johansson Svara

  När jag åker på långresor och blir borta två månader eller med så packar jag till stor del gamla kläder som är ok, men som har sett sina bästa dagar. Jag köper lite nya kläder och när jag åker hem så lämnar jag kvar mina gamla kläder. Jag behöver inte oroa mig för ”överviktigt bagage” och jag får mina nya inhandlade kläder o.dy med mig hem.

 218. Kristina Myhr Svara

  En rulle toapapper i handbagaget, pappret är ALLTID slut på samtliga flygplatsers toaletter världen över!

 219. Athina Art Svara

  Res med så lätt packning som möjligt. Istället för resväska, som man måste checka in, tar jag med mig en ryggsäck som man inte behöver checka in. Ryggsäcken har man ju på ryggen och den tar med sig in i kabinen. Ta bara med käderna du har på dig, ett ombyte kläder i ryggsäcken, samt bara det allra nödvändigaste som t.ex. hygienartiklar i små förpckningar. Allt annat som du behöver under din semester finns ju i regel att köpa på plats på semesterorten. När semstern är slut lämnar du allt, utom kläderna du ska ha på dig när du åker hem, till någon fattig stackare som behöver nya kläder.

 220. tove Svara

  Rulla dina kläder, packa för olika väder.
  Packa hälften av vad du behöver. Resten bör du stå över. Du använder oftast samma favorit. Resten kan du köpa på ”kredit”.

 221. Annette Sedig Salomonson Svara

  Först och främst har jag de mest skrymmande och tyngsta kläderna på mig. Sedan är vakuumpåsar bra + ett tvättmedel.

 222. Emmie Barklund Svara

  Se till att halvera kläderna man har med sig. Är det något plagg man saknar kan man köpa det där. Ett finurligt tips jag har är att ta med sig två resväskor. Packa lätt i väska 1, och stoppa in väska 1 i väska 2. Efter du har shoppat och levt livet på resmålet, har man en helt tom väska att packa i! Plus att man reser med stil med en rosa väska!

 223. Janne Thörnqvist Svara

  Klart säkraste sittplatsen på ditt resmål bokar du genom att:
  *Börja med en hederlig sk ”Brassestol” och kapa den ca 15 cm ner längs ryggstödet på båda nedåtgående rören.Häri popnitas sedan ett midnre rör i den avtagbara delen så man enkelt kan skjuta på själva toppen på ryggstödet.Även armstöden bör kapas ca 8-10 cm på varje och vips så kommer denna ihoppfällabara variant ENKELT få plats i en stor resväska-”LYSANDE SICKAN”

 224. Ulrika Svara

  Packar kläder som är lätta – svala eller varma och som inte skrynklar när de rullas tätt. Reser oftast med en halvfull väska. Hygienprodukter tas med i små förpackningar och när de tar slut så köper jag nytt på plats.

 225. Matilda Svara

  Mitt bästa tips är att skriva en lista med alla saker du ska ha med i exakt antal, exempelvis 3 t-shirts, 1par -jeans osv och sen inte packa något mer än de på listan.

 226. Ursula Leonhardt Svara

  Rulla kläder och packa ner småförpackningar av shammpo o dyl. Tänk ut färdiga klädkombinationer så att inte en massa onödiga plagg åker med.

 227. Carolina Del Prete Svara

  1. Gör en lista med allt som jag vill ha med
  2. Lägger fram alla grejor.
  3. Plockar bort hälften av alla kläder
  4. Packar dagen innan
  5. Plockar bort ännu mer kläder
  6. Klart – det mesta finns ju faktiskt att köpa bara man har med sig pass, pengar, kort och biljetter samt några bra böcker förstås!

 228. Yvonne Nilsson Svara

  Packa lätt, schampoo etc kan man antingen köpa på plats eller ta med i små flaskor, börja i god tid
  så får du en större överblick, tänk smart du behöver ofast inte så mycket kläder som du normalt packer ner. Ta med Y3 så kan du tvätta upp kläderna eller anlita ett lokalt tvätteri som oftast är billigt så blr det också genast lättare!

 229. Linda Gilling Svara

  Packa ner en omgång baskläder,tuna byxor o en tröja ,ett linne,bikini,ett par goa skor,lite under kläder, små hygien artiklar.Shoppa resten billigt dit du åker typ som till Thiland el Turkiet där man får billiga kläder o bra kvalite.Jag tog med kläder jag inte va så noga med och efter veckans slut så gav ja bort dom gamla kläderna till en fattig fam som jag träffade och dom blev superglada(dom letade kläder o mat i sopptunnorna), och jag fick plats för mina nya inköp av kläder i väskan,mycke plats dit o mycke plats hem:)

 230. Maria Fanqvist Svara

  Tänkt till 🙂
  Packa reseförpackningar i nessisären, det sparar utrymme. Eller planera ihop med din reskamrat så kan ni ha gemensamma grejer!

 231. Klas Gölin Svara

  Vakum-påsar är jättebra.
  Även som folk skriver; små flaskor med schampo, balsam och tvål.

 232. Lottaliza Svara

  1) Packa allt du vill ha/kan komma att behöva/kanske känner för/borde använda.
  2) Ställ den överfulla väskan väl synlig i hemmet
  3) Sambon (= den som ska bära väskan) decimerar innehållet vid första åsyn!

 233. Siv Bergström Svara

  Ta inte med dig mer ombyten än dagar du ska vara borta.

 234. Susanne Svara

  Gör som jag! 🙂

  Packa bara väskan halvfull, och köp på stället billigt istället, så slipper du övervikten när du åker hem.

 235. Minett Svara

  Packa så lite som möjligt, så det finns gott om plats i resväskan. Utrymmet behövs för shopping på plats. Det går att shoppa nästan (förutom Nordkorea) överallt i världen. Det är alltid trevligt med ett nytt plagg.

 236. Johanna Svara

  Jag trycker ner så mycket som möjligt i kanterna av väskan + att man inte får glömma bort de andra facken som oftast finns med på en resväska:)

 237. Elisabeth E Svara

  Jag viker kläderna så platt jag kan, går inte väskan lätt igen så sätter jag mig på den och försöker igen. Skam den som ger sig, för allt nedpackat kan ju vara bra att ha ;). En ordentlig bagagerem runt också bara för ”ifall att”.

 238. Eva-Marie Svara

  När du reser, bär de tunga kläderna och skor. Gör underverk för vikten. Tänk noga efter vad du VERKLIGEN behöver ta med dig. Jag brukar alltid ta med mig kläder och skor som jag sedan aldrig använder. Tänk efter 3-4 gånger. Ha det gott

 239. Louise Rodenberg Svara

  Börjar redan en månad innan en långresa att göra en ” Checklista ” på vad som behövs packas ned. Sedan plockar jag fram kläder etc.
  Försöker ha ett par basplagg som tex: ett par byxor, en bra kjol, en finare klänning och ett par bas shorts.
  Utifrån det kan jag plocka fram matchande blusar, tröjor, kavaj skor.
  En liten mini neccesär med tanborste, tandkräm och kam packas ner, resten av alla hygien artiklar lämnar jag hemma, handlar på resmålet.
  Låter sedan detta hänga framme sista veckan innan jag reser, så jag kan titta, tänka och fundera på vad som är för mycket och vad som fattas !
  Sedan innan nerpackning i resväskan brukar jag för det mesta få solla bort 1/3 av allt jag plockat fram.
  Sedan rullar jag också alla kläder för att slippa att det blir så skrynkligt !

 240. Gunnel Svara

  Inte alltför stor väska
  färre plagg än förra gången
  ännu färre nästa gång o.s.v.
  ”Saker” handlas på plats.
  Allt som allt högst 15 kg på två.

 241. Anette Eriksson Svara

  Åker man till ett land där man tänkt handla mycket är det smart att ta med sig kläder som man tröttnat på. Vi åkte till Goa i Indien och gav bort allt vi hade med oss dit, kläder, smink, toalettartiklar. Det blev mycket uppskattat och vi kunde fylla väskorna med spännande kläder, tyger och andra saker därifrån.

 242. Birgitta Petersson Svara

  Mitt smartaste packningstips är att ha en lätt väska så du inte bär i onödan. I neccesären rensar du ut det mesta och använder reseförpackningar i stället. Ta med hanndukar som är gamla och slitna så kan du slänga dem när du ska hem.
  Ta inte med alla kläder som du tänkt – du kommer bara att använda hälften.

 243. Lena Svara

  Planera!
  Ta bara med det nödvändigaste.
  Tvättmedel!!!
  Små förpackningar av toalettgrejorna.
  Släng gamalt borta o köp nytt.
  Fyll på med souvenirer vid hemresan.

 244. Tova Svara

  När jag var yngre hade min dåvarande pojkvän jobb på en matbutik, vi kom på att använda affärens vacumförpackare till våra vinterkläder inför skidresan, blev hur mycket plats som hellst i väskan, synd bara att man inte har en sån hemma….

 245. Lena Hagberg Svara

  Det gäller att vika ihop plaggen noga och pussla ihop dem i resväskan. Strumpor stoppar jag i skorna och så klart miniflaskor och miniburkar av ”måste” grejerna. Det mesta går att kompletteringsköpa var man än är i världen.

 246. Anna Gummesson Svara

  Jag brukar rulla mina kläder i rullar. På nåt sätt så tycker jag att de tar mindre plats då. Innan jag gör det lägger jag upp alla kläder jag tänkt ha med och tar bort några plagg till – för man använder aldrig allt. Glöm inte att lämna plats för det du ska köpa med dig hem. Går det så ta med slitna underkläder, handdukar, lakan och sånt som du kan slänga sen om du vet att du vill ha plats till hemvägen. Praktiskt är också kläder med dubbla funktioner eller som funkar till flera olika outfits.

 247. Ingela Sjögren Svara

  Rulla kläderna tar mindre plats. Slitna underkläder, så slänger jag dem.

 248. Christina Hansson Svara

  Tag med lätta kläder som inte skrynklar, vik ej utan rulla, så slipper du veck på plaggen. Ser plagget ofräscht ut häng upp det i badrummet och spola varmvatten i badkaret så det kommer ånga på plagget. Blir som nytt.

 249. Christina Lydecker Svara

  Rulla kläderna, får plats med hur mycket som helst.

 250. Kajsa Borthwick Svara

  Vacuumpåsar slår allt, i brist på det så lägg skor i botten (sett är väskan står upp), byxor/tröjor/jackor utbredda överst i packningen, vilket ”låser” de andra plaggen, och underkläder/strumpor stoppas i alla skrymslen.

 251. Magnus Pedersen Svara

  Brukar packa ner kläder ( samt de nödvändigaste ) i handbaggaget. Då klarar jag några dagar ifall min incheckade väska kommit bort, samt att de finns mera tomrum i stora väskan att fylla med fynd och presenter till mig, familjen, nära och kära.

 252. Sara Svara

  Tipset är att rulla, så blir väskorna inte så fulla.

 253. Jerry Sandström Svara

  Vi lägger fram allt vi vill ha med. Tar bort hälften. Lägger resten i väskan. Plockar upp och lägger på sängen. Halverar igen och då har vi nästan bara kvar det vi behöver med oss.

 254. Elinor Elovsson Svara

  Brukar packa sparsamt för att kunna handla mycket när jag är borta. Att få med sig allt då är som att lägga puzzel, kan behövas läggas om och om igen tills allt får plats, ett tips är att stryka kläderna.

 255. Birgittha Svara

  Packa lätt, ej för mycket, lätt som en plätt!
  Rulla, rulla så snabbt blir väskorna fulla!

 256. Siw Svara

  När jag vet att jag ska ut och resa ställer jag undan halvfulla flaskor dusch-hårshampo, kan slängas lätt då. Jag rullar alltid så mycket som går och större plagg lägger jag i stora plastpåsar, kan sparas från gång till gång, då håller sig kläderna släta och fina.

 257. Åsa H Svara

  Rulla kläderna för att få plats med så mycket som möjligt. Utnyttja kanterna med strumor och trosor !

 258. Peter B Svara

  Ta med en extra bag av plast som du kan nyttja som handbagage när du ska hem. Den trycker ner i väskan på väg bort och tar fram när du ska hem (med alla grejer du köpt).

 259. Emelie H Svara

  Jag tar gamla sockar och strumpor med mej som kan slängas innan jag åker hem. Sover i en gammal t-shirt som lämnas kvar.

 260. Emma Vuckovic Svara

  Behövs inte så många plagg bara väl genomtänkta kombinationer! Tänk väl innan du väljer kläder det är det som är det viktiga =)

 261. Henrik B Svara

  Se till att kläder matchar. Då behöver du ta med så lite som möjligt. Skor är besvärligast. Tar plats och är svåra att matcha. Fyll dem med strumpor och underkläder.

 262. Lida Svara

  Tänk väl innan du väljer kläder det är det som är det viktiga och rulla kläderna, strumpor packa i skor, så blir väskorna inte så fulla.

 263. Maud Svara

  När jag tagit fram allt jag tycker jag behöver på resan går jag igenom det en gång till. Kanske behöver jag inte allt utan det som ev saknas kan köpas på plats.

 264. Fanny Jäderfeldt Svara

  Rulla kläderna! Det tar mindre plats och dom blir inte lika skrynkliga.

 265. Berra Svara

  Min sambo brukar låta mig ta allt som hon inte får plats med i sin väska.

 266. Lotta Svara

  Rulla rulla kläderna, tar mindre plats.
  Packa lite mindre än det du behöver.

 267. Camilla Svara

  Rulla och köp toalettartiklar på taxfree, (resestorlek), erfarenheten av resade gör resväskan lättare för varje gång 😉

 268. Susanne Svara

  Mitt tips är att tänka efter före, behöver du ha med dlg allt du har tänkt att packa ner? På de flesta ställen man reser till finns det affärer. Jag brukar säga att det man måste ha med sig är pengar/kreditkort, pass, biljetter och ev. mediciner. Allt annat kan man fråga sig om det verkligen behövs sen brukar packningen vara reducerad till lagom mängd.

 269. Lotta Larsdotter Svara

  Att använda små innerväskor för olika typer av packning.

 270. Emelie Haraldsson Svara

  Ta fram allt du vill ha med dig och fundera ett tag och sen ta bort det du inte tror du använder. Schampo m.m kan man hälla i små flaskor. Skulle man glömma eller sakna något går det säkert att köpa.

 271. Simon Korch Svara

  Bästa sättet att packa är att ta med hälften av det du tror du kommer använda, för väskan kommer snabbt fyllas upp av shopping & presenter under resan.

 272. Therese Lundberg Svara

  När våran familj på 6 personer så gäller det att tänka smart.
  Använd vacumpåsar till klädena å ta även med Y3 att tvätta de kläder som är ett måste eftersom man får packamed det nödvändigaste i klädväg.

 273. Jerry Magnusson Svara

  Hygienartiklar lägger jag i plastpåsar.
  Kläder viker jag ihop så att dom blir så små som möjligt.
  Rulla ihop handukar och ta inte med för mycket ,det går ju alltid att köpa det man behöver som man saknar.

 274. Elisabeth A Svara

  Välj din resegarderob med omsorg. Välj kläder som du kan mixa ihop hur som helst. Då blir allt använt och inget med i onödan.

 275. Violina Svara

  Jag brukar alltid rulla alla plagg! Det fiffiga med det är att plaggen inte blir skrynkliga, de tar dessutom mindre plats! Tar alltid med mig små plastflaskor (finns på Apoteket för en billig penning) som jag fyller med schampoo, balsam, remover o s v och lägger i plastpåsar i necessären.

 276. Karin Jönsson Svara

  Vakumpåsar är definitivt det bästa sättet att minska volymen på innehållet annars är en extra stor resväska också ett bra alternativ.Vill vinna denna väska till mitt barnbarn Robyn som älskar ROSA,

 277. Susanne Svara

  Packa lätt och slätt.
  Det är ju lätt som en plätt.

 278. Susanne Nilsson Svara

  Lägger fram det som jag ”vill” ha med mig och ber sedan någon som känner mig se med andra ögon på vad jag verkligen behöver. Brukar fungare utmärkt.

 279. Marita Svara

  Jag gör listor och planerar vad jag ska ha med mig. Sen gör jag upp outfits i tankarna så att jag inte tar med något som jag inte kan använda.

 280. Katarina Westman Svara

  Att stryka allting före man packar eller rullar ihop det gör att det tar mycket mindre plats. Plus att kläderna håller sig rena och fräscha längre om man stryker dem.

 281. Johan Holm Svara

  Först och främst gäller det att ha en lätt väska. Rulla ihop kläderna. Fyll småflaskor med det som du räknar med kommer att behövas för din vistelse för tvätt, schampo osv. Kan du och reskompisen ha vissa grejer ihop. Kolla av så att ni packar med samma saker som ni ändå kan låna av varandra. Tar du med myskläder, välj då sådant som är lite urtvättat och släng dem före hemresan och även någon t-shirt kanske. Det ger utrymme för nyinköpt för hemresan.

 282. monika gustavsson Svara

  Vira in och stoppa in! Fast först börjar du med att fråga dig själv: ”vad behöver egentligen packas ner?”.

  vh
  Monika

 283. Karin Svara

  Ta fram det du vill ha med dig och rensa sedan bort hälften – minst!
  Rulla i hop de kläder som går och utnyttja hålrum i skor och liknande till strumpor och underkläder exempelvis.
  Framförallt rannsaka dig själv om du verkligen behöver ha med allt det du vill.
  Sedan kan man ju alltid ha på sig en extra tröja eller varm/tjock jacka om det ska med.

 284. Gunnar Hörnquist Svara

  Det viktigaste är att jobba med en bra packningslista.
  T.ex. när jag kommer tillbaka efter en resa tittar jag genom i detalj, vad jag använde och jag inte använde.
  Vad som saknades och vad som var överflödigt.
  På det viset blir nästa resas packningslista bättre än föregående. Japanerna kallar det för Kaizen.

 285. Marianne Bergh Svara

  Brukar packa ett par dagar iförväg.Dagen före avresan har jag tänkt färdigt och tar då bort det jag anser att jag inte kommer att andvända,det brukar perfekt och gott om plats kvar för ev shopping på plats.

 286. Gunilla Pettersson Svara

  Packat till resmålet lätt som en plätt;)
  Hemma igen! Tvätta allt?
  Plastpåsar räddar mig från tråkigt jobb!

 287. Sonia Lopez Montes Svara

  Vem har sagt att det bästa packningstipset är något materiellt. Det viktigaste är att ”packa med sig” en öppen och bra attityd till resan. Resa i nuet, vara förutseende och spontan på samma gång. Få saker i livet kan utveckla en människa så mycket som att resa.
  Glädje, nyfikenhet, vänlighet och noggrannhet ska alla med i väskan. Trevlig resa!

 288. Erika Svara

  Kameran är viktigast så man får med sig minnena hem. Sen är små reseförpackningar utmärkt till necessären. Endast kläder för antal dagar, man vill ju rymma något man köper att ta med hem också. Två par skor räcker.

 289. Maria Svara

  Mitt tips är att tänka till ordentligt kring skor, de tar så mycket plats. Välj skor som passar till många olika tillfällen och som går att matcha till mycket. Max 3 par skor får hänga med – ett par för stranden, ett par när du vill vara fin och ett par för träning/tuffa shoppingpass 🙂

 290. Annemari Palokoski Svara

  Wow vad många inlägg 🙂 Jag packar några dagar innan sen minskar jag ner med hälften dagen innan.. jag rullar de som går att rulla, handuk brukar jag lämna hemma då det finns på hotellet. Jag tar med mig kläder som går att kombinera bra. Skor fyller jag med ev flaskor. På hemvägen fyller jag även smutstvättpåsen med ömtåliga grejer och allt lindas förstås in i plastpåsar ifall något börjar läcka.

 291. Ann-Sofi Svara

  Om du reser med någon: Packa hälften av kläderna & sakerna i varandras väskor. Så blir inte allt borta om en resväska försvinner under flygresan.

 292. Cathrin Lindström Svara

  Necessären har en tendens att ta större plats i resväskan ju äldre man blir:). Jag har numera alltid miniatyrförpackningar av alla mina crèmer, schampon, spray mm. Vips så har jag nu alltid plats för de där extra och ofta så väl behövda promenadskorna som tidigare fått stanna hemma!

 293. Aniika Svara

  Lägg upp allt du har tänkt packa ner på sängen. Rensa bort ungefär en tredjedel, det brukar vara så mycket man faktiskt använder i slutändan. I parfymerier brukar de vara generösa med att ge varuprover i små påsar alt. flaskor – strunta i stora förpackningar och ta med prover!

 294. Fredrik Falkevik Svara

  Vacuumpåsar.
  Pressar ihop och håller kläderna fräscha. Dessutom minimerar man risken att det skulle komma nåt på kläderna om en flaska eller dyligt skulle läcka.

 295. Åsa Svara

  Tyvärr är jag en ganska kass packare.
  Men att rulla kläderna är smart, då får man plats med mer.

 296. Märta Svara

  Lägg hälften av det du vill ha i ”gubbens” resväska, det funkar alltid, han ”behöver” inte ha så mycket ändå 😉

 297. Angelica Andersson Svara

  Mitt bästa pack-tips är att packa med så få veck som möjligt,vilket man tjänar massa plats på 🙂
  Och dessutom så är det skrynkelfritt när man kommer fram på köpet!

 298. Anja Svara

  Plocka fram det du vill ha med dig, plocka bort hälften. Sen hänger du tillbaka finkläderna du bara kommer att bära en gång för att döva samvetet. Resten av kläderna rullar du ihop och lägger ner i en liten väska. Liten och lätt packning gör resan mera njutbar.

 299. Marina Svara

  Gör som min sambo. Stoppa strumpor och små saker i era skor i resväskan. Försök att lägga runt kanterna. Ta helt enkelt inte med för mycket, allt går att köpa.

 300. Gunilla Svara

  Många har med sig för mycket, plocka bort. Ha med lätta skrynkelfria plagg och små förpackningar till tvål, tandkräm, schampo mm.

 301. Josefine Eriksson Svara

  När man bara MÅSTE ha med sina snygga stövlar..använd utrymmet inuti stöveln. Tryck ner oömma saker som strumpor, trosor osv. Då håller stöveln formen samt utnyttjar allt utrymme i väskan.

 302. Ingvor Pettersson Svara

  Rulla ihop alla kläder,sen har man med sig sitt kontokort om något fattas.man har alltid för mycke med sig!!

 303. Sanna Svärd Svara

  Packa lätt, man har alltid med för mycket. Jag lägger först fram allt jag vill ha med. Sen rensar jag en gång och sen en gång till när jag packar ner det. Sen när det väl ska ner i väskan så rullar jag allt och packar i påsar så man lätt får tag i det man vill åt. Tex grön- underkläder gul- linnen osv.

 304. Bertil Svara

  Tunna kläder som väger lätt rullas ihop. Kläder som går att ha i lager. Boken i ryggsäcken.

 305. Martina Johansson Svara

  Gör en list över de viktigaste, sen packar en vecka innan. å eftersom jag alltid packar förmycket så hinner jag gå igenom å ta bort saker å även packa om några gånger till. Men blir alltid förmycket ändå, men de är rätt härligt å packa om flera gånger hinner man längta extra mycket efter semester=) så gör inget om de blir förmycket packning, betyder bara att jag har mer alternativ =)

 306. Sara D Svara

  Jag tar med mig endast några lätta favoritplagg och använder reseförbackningar.

 307. Marie Larsson Svara

  Säg till maken/sambon att det är bra att ha sina kläder i bådas väskor: blir en väska försenad har båda ju ändå fått med sig lite ombyte! Sedan har du ju gott om plats!
  Ett annat tips är att tex. välja neutralt doftande deo, hårshampoo och bodylotion som båda kan använda. Sedan brukar vi ta med böcker som båda vill läsa och så byter vi. Det gäller att spara både på utrymmet och på kilona-något vill man ju alltid köpa med sig hem!

 308. Anna Larsson Svara

  Lägg fram allt och sortera bort i omgångar, minimera!
  Rulla kläderna och ha på dig /med dig plagg som är otympliga att packa ner! Småflaskor av allt!

 309. Pierre S Svara

  Packa väldigt lite och komplettera på resmålet om så behövs!

 310. Bengt Åberg Svara

  gör en lista på allt och sen tar jag bara det som egentligen behövs ta med

 311. Emma Svara

  Skriv en lista och packa lätt! Du behöver inte allt du tror dig behöva!

 312. Lars Svara

  Spara hälften av platsen i väskan till din fru……
  Det gör underverk för resehumöret

 313. Lasse Svara

  Jag tänker igenom vad jag skall använda för kläder dag för dag. Om det skulle bli för lite packat köper jag till på resmålet, har aldrig blivit så. Brukar ha got om vikt tillgodo när jag gör på detta vis.

 314. Christina Lindqvist Svara

  Jag brukar alltid ta med mig schampo, balsam, tvål mm i reseförpackningar/prover. Flaskorna brukar annars ta stor plats i resväskan. Jag har även med mig en digital våg för att kunna väga väskan.

 315. Helene Ohlsson Svara

  Brukar packa kläder på ena sidan av resväskan( locket) och skor, necessär i det andra facket. Tar inte med så mycket utan lämnar plats och vikt för inköp till resmålet !!

 316. Petra Vainionpää Svara

  Vakuumpåsarna är perfekta, tillsammans med reseförpackningar för schampo, duschkräm osv. Packa någon dag i förväg och samma dag som du ska åka tar du bort hälften – det räcker!

 317. Camilla Svara

  Det bästa tipset jag kan ge är att packa i plastpåsar med olika utseende, där du lägger exempelvis bysor i en påse och toppar i en annan. Då hittar du det lätt och samtidigt har tar det absolut minst plats när man packar i ryggsäck i alla fall.

 318. Håkan Svara

  Packa lite baskläder i handbagaget, om resväskan skulle försvinna. En del av kläderna tas med och används, kastas sedan för att spara plats för inhandlade grejor.

 319. Mie Jonsson Svara

  Absolut bästa tipset är att rulla sina kläder, de tar lite plats och blir inte skrynkliga 🙂 tadaaaaa

 320. Matilda Svara

  Att lägga fram allt framför sig och välja ut vilket man verkligen kommer att behöva. Tar gärna med sådant som jag kan lämna på resan och inte behöver ta med hem igen, typ lite halvfula plagg, små förpackningar med schampo istället för en stor flaska osv. Då får man plats att ta med sig sina semesterfynd hem istället. Sedan är det bra att rulla ihop det som går 🙂

  Mvh Matilda

 321. Anni L Svara

  Man ska rulla ihop kläderna, småsaker ska förvaras i vakuumpåsar. Saker som man vet att man använder mest ska finnas högst upp.

 322. Isabelle Svara

  Under mina 7 år som guide blev vacuumpåsar mina bästa vänner. Ska man var 6e månad få ner alla sina tillhörigheter i en resväska behöver man lära sig alla knep man kan. Med kläderna i vacuumpåsar sparar man otroligt mycket plats. Nu när jag åker med familjen på semestrar använer vi platsen som blir över att fylla med trevlig shopping 🙂

 323. Kicki Kronborg Svara

  Packa när du har 10 minuter på dig och tänk snabbt och smart: vad behöver jag för tre dagar? Det räcker gott och väl till en vecka .

 324. Iréne Hall Svara

  Tänk klokt innan du packar! Ta bara med favoritplaggen. Schampo och duchcreme finns alltid att köpa på plats! Vacumpacka är också bra förstås! Reser man två personer kan man också fördela sin packning i de två väskorna, ifall oturen är framme och en försvinner bort några dagar under transporten! Sån´t har hänt har jag hört!!

 325. Karolina Björkstedt Svara

  Wow! Denna väska vill jag vinna till min bror som är chaufför på Rosabussarna och just nu befinner sig i Peru. Han skulle bli överlycklig för denna rosa väska!

  Hans bästa packningstips är att ta med få favoritkläder, sköna skor och VISA-kortet. Saknar du något under resan går det oftast att köpa på plats. Du får på det sättet en sovenir från resan som du har plats för i packningen 🙂

 326. Siv Öhlund Svara

  Mitt recept på bästa packning:

  Handbagage med överdel behövs när man äter på flyget
  inte snyggt med fläckar på tyget
  Necessär med tillbehör i små storlekar är bäst
  man ska ju inte rymma en hel häst
  Ett par skor, fina byxan och kavaj så platt
  då ryms några toppar/skjortor utan spratt.
  Kanske en kjol och jeans ryms med vinst
  och sist bästa boken som är minst
  Packat och klart
  vi ses på nästa resa snart

 327. Gun lindgren Svara

  Hmm….få se nu..har aldrig varit på någon längre resa så det ska bli spännande att se hur man ska packa om man någon gång skulle få chansen.

 328. Marie Brännman-Karlsson Svara

  Välj ett varmt resmål. Då går det åt tunna kläder o man får plats med mycket;)

 329. Anna Norell Svara

  Små reseförpackningar till det mesta, samt vacuumpåsar till kläderna.
  Det sista jag gör innan jag stänger väskan är att sortera ut det jag inte BEHÖVER ( men som jag ville med för säkerhets skull ändå )Vips så försvann 1/4 av väskans innehåll 🙂

 330. Laila Svara

  Alla bra tips är redan nämna…men jag väljer storlek på
  resväskan beroende vart jag ska.Tycker om att få packa ner,det är en del av resan.

 331. Emma Svara

  Hej!

  Efter ett antal resor inser jag varje gång att jag har med alldeles för mycket kläder som inte används och därför har jag nu lärt mig att bara ta med det man verkligen använder.

  MVH Emma

 332. Lotta Garpsten Svara

  Kombinera ihop plaggen för morgon, middag och kväll och lämna allt som inte passar in hemma, Små förpackningar på toalettartiklar. Lätta och tunna plagg och man behöver inte byta kläder varje dag under semestern.Rulla ihop och packa smart, även inuti skorna.

 333. Anette Svara

  Vacuumpåsar samt begränsat antal kläder. Tvätta i den mån det går på plats. Kombinera olika kläder med varandra så får man mer att välja på med samma antal klädplagg. Stoppa småprylar i plastpåsar i skorna.

 334. Susanne L Svara

  Packpåsar av nylontyg i olika färger finns att köpa i friluftsbutik. Jättebra att packa t.ex. trosor i en röd, strumpor i en blå o.s.v. Knöla ihop och tryck ner i mellanrum i väskan. Lätt att hitta vad man ska ha när det finns i en påse. Rulla ihop kläder med avigan ut för att slippa skarpa veck. Använd hotellets schampo och duschtvål eller köp på plats.
  En tunn sjal i ull är värd sin plats i handbagaget.

 335. Sara Svara

  Planering planering planering!!

 336. Lisa Svara

  1. Investera i en ordentlig resväska.
  2. Listor: Vad vill du ha med dig? Prioritera!
  3. Packa smart: i vakuumpåsar, rulla kläder/handdukar, väsentligheter i handbagaget.
  4. Väskvåg: Väg väskan hemma så slipper du otrevliga överaskningar på flygplatsen

 337. Ellenor Svara

  Dragkedjan ska ej brista,
  så börja med en detaljerad lista.
  Rull, rull, rull,
  så blir väskan inte full.

 338. Kjell Svara

  Att göra ryska dockor av skor osv. och packa i det man packar är väl ett knep. Men det absolut bästa är den tid på året jag kan resa i min Levis jeansjacka med stora innerfickor som rymmer det mesta. och den är kläder, inte handbagage så jag har 2-5 kg till med mig.

 339. Sofia Tynn Svara

  Att packa rätt är som att äta rätt, dvs svårt.
  Lösningen är också densamma prioritera och planera.
  Behöver jag verkligen äta denna kakan?
  Behöver jag verkligen packa detta lakan?
  sedan blir det lätt men du måste packa tätt!

  Glöm inte väskvågen;) Res försiktigt! Kram Fia

 340. Stefan Svara

  Att planera in Vad man ska ha med sig gör Resan mycket lättsammare och att ta med sig hälften och köpa resten när man kommer ner och mindre rull och lättare bagage och billigare .

 341. Kerstin Holmberg Svara

  Mitt tips är att låta alla i familjen enbart ta med sig ett bestämt antal persedlar.

 342. Anette Rigestam Svara

  Jag lägger så mycket jag bara kan i handbagaget så att jag kan få plats med mer i min stora väska. Jag är hopplös,packar alltid för mycket kläder och har alltid panik och tror att bagaget väger för mycket!!

 343. Peter Svara

  Först fundera, vad behöver jag ha med, sedan: Vad måste jag ha med? Då blir det en bra mix. Långbyxor och kavajer läggs i botten, med ben och ärmar utanför. Därefter lägger man skjortor, tröjor, underkläder och hygienartiklar i väskan. Sist viker man tillbaka byxben och ärmar (och nederdelen av kavajen, lär det också bli). Du blir det minimalt med veck och det som ligger innanför byxor och kavajer reser tryggt och säkert!

 344. Ulla Andreasson Svara

  Packa underkläder och strumpor i ziplockpåsar och tryck ut så mycket luft du kan ur påsarna innan du stänger dem.

 345. ann siggelin Svara

  äsch finns inga smarta sätt att packa mer än att skaffa en Titan Xenon och trycka ner prylarna så gott det går, det viktigaste är att resväsan är snygg utanpå så den matchar mig 😉

 346. Emma Svara

  Köp en större väska!:))

 347. Merzedec Svara

  Man börjar med att göra en packningslista, utifrån den behöver du säkert bara hälften, och när du plockat fram ”hälften” kommer du inse att hälften av det med all säkerhet kommer att räcka, och om inte så ger det mig ett bra tillfälle att införskaffa något nytt på plats vid behov 😉

 348. Kristin Svara

  Att bara ta med det man verkligen behöver – på så sätt blir det enkelt att packa och man slipper bära tungt!

 349. Jenny Svara

  1. Välj klädesplagg som man kan ha lite när som helst tex både under dagen när man kanske går runt i en ny stad och på kvällen vid festligare tillfällen. Då behöver man inte ha lika mycket kläder med sig, eftersom kläderna tar störst plats.
  2. Rulla ihop kläderna du tar med i väskan.
  3. Tänk på att packa det absolut viktigaste och tänk sedan ”det går att köpa på plats”.
  4. Häll över allt flytande nödvändigt innehåll i småflaskor.
  5. Om du har, ta med en handduk som är gammal och som du kan slänga innan du ska resa hem (om du vill shoppa en del på plats)
  6. Använd ”lager på lager” om det skulle knipa.

 350. Malin Svara

  Mitt absolut smartaste packningstips är: du behöver bara hälften av vad du tror!
  Lägg fram det du vill ha med dig och ta sen bort hälften. Det låter krasst men det har aldrig slagit fel under mina resor, vare sig det gällt två veckor i Thailand eller en weekend i New York! På så sätt kan man också få plats med sovernirer och nya kläder på hemvägen 🙂

  Det näst bästa tipset är också att rulla ihop alla kläder var för sig snarare än att vika dem och lägga i högar. Fantastiskt effektivt!

 351. Jennie Holmér Svara

  När jag ska börja packa har jag en lista,
  denna följer jag in i det sista.
  Inte lägga till men möjligt att ta bort,
  det är regeln och det kan låta hårt.
  Trotts detta används inte allt,
  men kanske någon gång om det skulle bli kallt.

 352. Jacqueline Svara

  Mitt bästa tips är att tänka i lager. Första lagret är närmast kroppen, skor, underkläder, badkläder. Nästa lager innehåller shorts, kjolar, klänningar och toppar. Sen ev tjockare kläder. Rulla alla kläder hårt hårt och ta bort minst en tredjedel av vad du hade tänkt från början. Ska man vara borta en vecka behöver man inte sju par skor. Eller fyra olika sorters shampoo. Roligare att få med sig lite nya saker hem

 353. Louise Uddenbjörk Svara

  Börja packa i tid. Då har man chans att fundera på vad man verkligen vill ha med och det man behöver.

 354. Maria N Svara

  Skriv lista, lägg fram allt. Börja packa men ta bort hälften och rulla. Siden handdukar och sidenlakan tar liten plats. Små förpackningar med vätska i plastpåsar. En tvål för sidentvätt funkar till att tvätt.

 355. Annelie Svara

  Först måste jag ha en rejäl resväska och då med hjul. Annars blir det så tungt=) Ha lite mindre förpackningar av typ hudkräm, balsam osv. Bra med tid att stuva om x flera är bra. Sedan vacumförpacka de saker som går och är större. Packa allt lite om vart annat och se efter varje liten lucka i packningen så på något vi kommer allt med med lite trixande och fixande. En bra handväska kan ibland behövas där några småsaker läggs i =)

 356. Kristina Borgenstam Svara

  Packa i vakumpåsar – om det fugerar för hemresan också. Alt. rulla kläder hårt. Ta bara med små reseförpackningar av hygienprodukter etc. Fyll skor med strumpor/småsaker. Brukar inte bara vara platsbristen som avgör utan vikten. Använd så lätt väska som möjligt. Ibland kan det löna sig att lägga så tunga saker som möjligt i handbagaget (skor etc.)

 357. Marita Nyman Svara

  Vacumpåsar, ta med kläder som du kan lämna kvar. Dela på hygienartiklar om ni reser flera,fyll på småburkar som kan kastas. Bra basplagg, skor ta plats gåvänliga skor på sig, ett par i väskan. Eller packa väskan full och skänk bort allt till välgörnehet. Om du vill få plats med annat när du åker hem.

 358. Marita Nyman Svara

  Ta med kläder som du kan lämna kvar. Dela på hygienartiklar om ni reser flera,fyll på småburkar som kan kastas. Bra basplagg, skor ta plats gåvänliga skor på sig, ett par i väskan. Eller packa väskan full och skänk bort allt till välgörnehet. Om du vill få plats med annat när du åker hem.

 359. Sara Svara

  Planera sin packning! och ta med saker man bara tycker är super snyggt!För då går dom att andvända vid flera tillfällen fast inga så obekväma kläder som man ändå inte kommer andvända!

  Och utnytja att du ofta har 5-10 kilos hand bagage. Det kan man också packa i lite saker!

 360. Camilla Olsson Svara

  Packa kläder o skor som matchar varandra i olika kombinationer. Vill ju gärna ha plats kvar för eventuella köp. Ett par byxor, shorts eller kjol går att kombinera till olika toppar. Klänningar e toppen, ett tunt plagg o man e klar, väger nästan ingenting. Necessären ska bara innehålla små reseflaskor, viktigt!!

 361. Ola Petersson Svara

  Bästa tips är att låta frun packa hon är en jäklel på att få ner så mycket som möjligt i samma resväska.
  Vet inte hur hon bär sig åt.

 362. Kerstin Åström Svara

  Om allt som jag vill ha med i resväskan ska rymmas, väger jag väskan och tar bort/lägger till! Det finns ju en övre gräns som väskan får väga!!
  Jag har också med mig min LILLA DIGITALA BAGAGEVÅG med mig alltjämt! För man ska ju även packa väskan då man ska hem, och då är den i regel tyngre!!

 363. Thomas Svara

  Först och främst får man dra ner på ambitionerna och helt enkelt inse att man inte får plats mer hur mycket som helst. Nästa punkt är ”don efter person”, dvs rätt resväska för olika personligheter. En del av resbudgeten bör kanske spenderas på en stark lättviktsväska? I vilket fall, håll koll på vilken maxvikt som gäller för resan och bestäm dig i föväg om du är villig att betala för övervikt. Om det är en skidresa, så är vacumpåsar näst intill ovärderliga för att packa bulkiga dunjackor. Sist men inte minst, fyll vart skrymsle, inuti skor etc. Måste man, så måste man 🙂

 364. noomi Svara

  en enkel praktisk packning,minimalt med kläder,finns specialpåsar att köpa, man suger ur luften så blir det platt och bra, tja använd huvudet och tänk praktiskt, mera behövs inte

 365. Monica Nerhall Svara

  1. Lägg ett par skor och ett ombyte i handbagaget.
  Där brukar finnas vikt kvar och om resväskan kommer bort har man lite att börja med.

  2. Tag på dej en tjock tröja på resan så slipper du väga in den.

  3. Packa så tunna kläder som möjligt, speciellt klänningar och kjolar kan man få med fler på det viset.

  4. Utnyttja alla dolda utrymmen som innuti skor. Där passar tex strumpor och underkläder bra.

  5. Packa ner en tvättlina och lite tvättmedel så kan du tvätta en gång och får på det viset mer kläder.

  6. Använd små reseförpackningar till tvål och liknande eller hoppa över och använd hotellets.

  7. Köp solkräm på flyget.

  8. I nödfall, smyg ner lite i makens väska om han ska med.

 366. Sara Igersten Svara

  Gör en lista med allt som ska med, lägg fram allting man vill ha med och efter det sorterar man bort det som egentligen är onödigt och tar med det man gillar mest!
  Går allting ändå inte ner får man sätta sig på väskan och stänga igen den 😉

 367. Emilia Uddenbjörk Svara

  Tänka igen precis vad jag behöver. Tänker även fattas det något kan man alltid handla på stället man åker till. På så sätt får man alltid plats över till andra roliga saker.

 368. Yaxum Cedeno Svara

  Vakuumpåsar hjälper en att få mycket plats och även lägga det tunga längst ner så att inte något går sönder!

 369. Karin Svara

  Tänk igenom vad du verkligen trivs i och kommer att använda, ta inte med utifall att saker.
  Små förpackningar av tvål och schampo mm
  Underkläder och strumpor brukar jag ta med sånt som är lite slitet och urtvättat så kan man slänga när man har använt dem så får man inte med så mycket smutstvätt hem.

 370. Kerstin Rahkola Svara

  Kläderna i väskan ska rullas
  Då kan varje vrå i väskan fyllas
  Shampoo, tvål och annat som man behöver
  tas med i mängder så inget blir över
  Då souvenirerna hem i er väska rymmer
  och er väska fylls utan bekymmer.
  Nu hoppas jag bara att resväskan ska vinna
  och därefter drömresan på Resia ska finna

 371. Ulla-Lena Andersson Sjölin Svara

  Hej jag brukar rulla ihop kläderna en och en för att det tar mindre plats då.Lägger kläderna i högar i väskan. Skor gärna i plastpåsar så skorna inte lortar ner kläderna.

 372. Andreas Svara

  Först och främst gäller det att välja en rymlig resväska. Därefter att tänka igenom sin packning
  och endast packa till max 80% av kapaciteten. Då finns
  det plats att fylla på på resmålet. Att vara en hejare
  på att vika ihop kläder snyggt och prydligt, så de blir mindre skrymmande, är heller inte dumt! Har du provat alla dessa råd och ännu inte får ned allt, se till att ha manligt ressällskap, för i deras bagage finns det garanterat plats över! 😉

 373. Eva Pohjantähti Svara

  Beror naturligtvis på om det gäller skid eller badsemester. Om man dock utgår från solsemester så gäller det att tänka. Ta bara med det som man absolut måste i medicin och hygienväg. Det mesta går att köpa på plats. Även när det gäller underkläder så ha bara ett extra set med utöver det man har på sig. Oftast finns det marknader eller butiker som man ändå köper nytt och oftast billigare än hemma. Övriga kläder får man fundera noga på. På en solsemester tillbringar man ju den mesta tiden i en baddräkt eller bikini och behöver kanske bara något strandplagg att skyla sig med när man skall hämta mat om man har all inclusive. På kvällarna gäller oftast någon tunn klänning eller shorts och linne och inget tar någon större plats. Så avslutningsvis så kolla innan du packar vad det finns för köpmöjligheter på resmålet och minimera packningen efter det. Skippa badlakan, toalett artiklar och ta med en liten flaska med flytande tvättmedel för att skölja upp ev ett svettigt linne och köp resten på plats

 374. Katharina Forsberg Svara

  När och var resan blir av har betydelse men jag tar bara det allra nödvändigaste med mig så som, sköna skor, Tandborste osv. och resten handlar jag på plats, jag kan lova att man då bara har det man verkligen behöver för att njuta av en underbar semester.

 375. Ana Eriksson Svara

  Mitt tips är att ta med sig fina med gamla kläder för stranden och promenad så kan man bara slänga/ lämna kvar när det är dags att resa hem . Då finns det plats för någonting nytt som man köper på resan .

 376. Theres Falk Svara

  Gör lista på det viktigaste tänk praktiskt, hellre för lite än för mycket. I värta fall finns det affärer när man kommit fram 🙂
  Rulla ihop kläderna och glöm ej ha viktiga saker i hanbagaget om väskan skulle komma bort 🙂

 377. Tobias Svara

  Det bästa är ju helt klart att inte ha med sig för mycket 😉 Rulla funkar bra vakumpåsar lika så

 378. Johanna Zetterström Svara

  Det bästa tips jag har att erbjuda är att packa saker i varandra, om möjligt. Och att försöka matcha ihop flera överdelar med några underdelar så att man inte tar med sig för mycket!

 379. Maud Svara

  Packa lätt, packa rätt.
  Även om du runt sta´n får löpa
  går det mesta ändå där att köpa!

 380. Caroline K Svara

  Som alla andra har ju såklart jag också en svart resväska… Är så less på att behöva kriga mig fram till rullbandet så fort man ska hämta ut sin väska. Alla trängs bara för att få sin väska först. Men skulle jag nu haft en rosa så skulle allt bli mycket enklare. Jag skulle slippa all trängsel och lätt kunna gå fram och hämta väskan när jag såg en skymt av rosa. Kanon!

 381. Anna E Svara

  halvera packningen, packa i vakuumpåsar och använd ”tomma” utrymmen som skor och fyll väskan i kanterna.

 382. Jonas Svara

  Jag rullar alltid ihop alla kläder(ett lumpentips). Tar absolut minst plats-blir faktiskt inte heller särskilt skrynkligt bara man rullar ordentligt. Dessutom kan man rulla in ömtåliga saker.

 383. Sara Svara

  Packa i en lite mindre väska, köp en ny på plats om du behöver! 🙂

 384. Marianne Svara

  Har du ingen vacumpåse så undvid att vika kläderna för mycket. Bred istället ut plaggen så mycket väskan tillåter och ta med tvättmedel för att återanvända kläderna på samma resa 🙂

 385. Marita Larsson Svara

  En genomtänkt packningslista. Att dels tänka ut vilka kläder som passar med vilka. Och dels tänka i linje med: om det började brinna, vad skulle jag behöva på kroppen för att klara mig en vecka?! Då inser man att man klarar sig med rätt lite, och att praktiskt ofta går före snyggt. Inget jag ångrat hittills!

 386. Lina Svara

  Ta fram allt som ska packas, så som kläder och skor,
  Ta sedan fram en väska som är lagom stor.
  Sen gäller det att tänka Tetris,
  fylla ”hålen” och vara lite envis.
  Man kan också åka med dubbla lager kläder i värsta fall,
  då är det heller ingen risk att man på resan blir kall.

 387. Annicka Gunterberg Svara

  Åker nästan uteslutande på solsemester och då med kombinationskläder på mig ner.
  Badkläder, ett ombyte underkläder och en resefilt i handbaget ifall väskan kommer bort.
  Resten rullar jag hårt och då brukar knappt halva väskan vara full 😉

 388. Anna K Svara

  Innan jag stoppar in allt som jag vill få med mig lägger jag det i en enskild påse utanför väskan och tänker om jag verkligen behöver allt jag har packat? Jag har även en princip att vira runt ömtåliga saker (även de som kan böjas lätt, tex skor) i mittenlagret av packning, med mjuka grejer.

 389. Katja Svara

  Säger väl som pappa brukade säga, man tar bara med sig pass,plånbok och biljetter, allt man behöver utöver det kan köpas på plats och oftast billigt dessutom.
  Smart är väl ändå att ta med sig en tom resväska att packa ner allt det man köpt på resmålet 😉

  God Jul! 🙂

 390. Björn A W Svara

  Jag brukar ta med olika pack påsar som man kan skilja smutstvätt och läkemedel.
  Även rena kläder är alltid bra att skydda eftersom man vill snygg och fräsch på resan. Strykjärn kan man ofta låna på hotell osv.
  Man skall också lämna utrymme för saker som man vill ha med sig hem.
  Till exempel så köpte jag en del Fo fo i Belgien för flera kilo som alltid är populärt när man bjuder hem Burundier.

 391. Maria Svara

  Jag stryker och viker alla kläder noga. I skorna packar jag smågrejer. Vätskor häller jag i småflaskor eller i bästa fall har jag samlat på mig provförpackningar med tex hudkrämer. Reser alltid ut med halva väskan fylld, för att ha plats med inhandlade grejer och hittade pinjekottar.

 392. Åsa Fridlund Svara

  Jag lägger allt på sängen,tänker igenom hur kommande dagar kommer att se ut. När jag bestämt mig lägger jag i det iväskan och stänger så att man inte lägger i det som kan vara bra att ha. I väskan finns även en burk med tvättmedel.

 393. Jannica Åberg Svara

  Jag tar fram det jag vill ha med mej! Vilket brukar bli ALLDELES för mycket ! Men halverar jag det . Viktigt att packa lätt , för sen vill man ju alltid handla med sig minnen hem från resan också ! 🙂

 394. Dan & Kerstin Svara

  Vårat smartaste packningstips fann vi på Clas Olssons EN SMART OCH LÄTT DIGITALVÅG =99 KR.
  Denna har vi med oss vart än vi far, och kan därför packa allt vi vill utan att behöva tänka på övervikt!!

  • Dan & Kerstin Svara

   Förtydligande: EN LITEN RESEVÅG som man hänger resväskan i!

 395. Nathalie Svara

  Bästa tipset är att använda vakumpåsar, tar ingen plats alls! Dessutom kan man packa varje påse med en färdig outfit innehållande allt inklusive smycken och underkläder. Det spar dessutom tid! En liten resvåg är jättebra om man tänkt shoppa loss också.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.