Din Barcelona guide – Fem saker på din ”to do” lista

Detta är ingen omfattande Barcelonaguide, men med fem viktiga ingredienser för en rolig resa. Denna vackra medelhavsstad frestar med god mat, fenomenal arkitektur och oförglömligt och levande nattliv. Har du varit i Barcelona och i så fall vad har du för tips?

På väg till Picasso
Under ditt Barcelona-besök ska du inte missa chansen att få beundra fin konst. Picasso Museum ligger i kvarteret El Born, som i övrigt är känt för sina smala gator och vinbarer runt Basilica de Santa Maria. Mer än 3800 av konstnärens konstverk finns med i den permanenta utställningen. Picassos starka band till Barcelona genomsyrar museet och många av hans verk. Museet hittar du på Montcada 15-23 och söndagar från klockan tre är det gratis inträde.

World Press Photo 2012

Missa inte den världskända utställningen World Press Photo med pressfoto om kända och okända händelser runt om i hela världen. Utställningen är resultatet av världstävlingen i pressfotografi, som sedan visar de vinnande fotografernas tävlingsbidrag från hela världen. World Press Photo 2012 visas t o m den 6 januari 2013 på Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, så om du är i Barcelona under denna period, missa inte utställningen. Adressen är Montalegre 5.

Skridskoåkning på BarGelona
Om du åker till Barcelona under julen, ska du absolut inte missa skridskoåkning på BarGelona, i Plaça de Catalunya, som är en stor skridskobana mitt i hjärtat av staden. Barnen kommer älska det, lika mycket som de vuxna barnen! 60 minuter kostar 9 EUR samt 7 EUR för en halvtimme. BarGelona kommer att ha öppet fram till den 6 januari, för mer info besök www.bargelona.cat.

Vad sägs om lite flamenco?
I det andalusiska kvarteret i Poble Espanyol de Montjuïc, ligger Den Tablao de Carmen, som är en hyllning till den stora flamencodansören Carmen Amaya, född i Barcelona. Under öppningen av Poble Espanyol år 1929 gjorde hon sin debut. Här på Tablao de Carmen kommer du få njuta av förstklassig och dynamisk flamencounderhållning. Showen varar 60 minuter, och bjuder på de olika stilarna av den fantasiska flamencodansen. Till showen har du sedan olika alternativ som du kan välja, som exempelvis tapas eller en middag. Adressen är: Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 13 (Antiga Av. Marquès de Comillas).

Upptäck medeltida Barcelona
Få en egen Barcelona guide under din upptäcktsresa av medeltida Barcelona. Här hittade Resfeberbloggen en audio guide som du laddar ner till din mobiltelefon eller mp3-spelare. Den kostar 2,5 EUR, men du får använda den i fem dagar. Guiden tar dig genom medeltida Barcelona och berättar om de historiska byggnaderna. Du får dessutom en pdf-fil med information om byggnaden, foton, adress till byggnaden och annan viktig information. Här får du en försmak på pdf-filen (Det kan vara nyttigt att ha till hands även om du inte tänker köpa hela guiden). Om du vill ha en gratisguide, kan du ladda ned den på vår Facebooksida ”Vi älskar Barcelona”.
Fler Barcelona-tips hittar du på Resfeberbloggen.

Boka flyg och hotell till Barcelona

Boka flyg till Barcelona

Boka hotell i Barcelona

Boka weekend till Barcelona

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.