Varför vi aldrig tröttnar på shopping i London

”Shopping i London? Igen?”, så kan vissa låta när vi försöker förklara varför en shoppingrunda i London är för oss guld värd. Den behöver inte direkt betyda att man kommer att handla upp hela sin lön, eller överhuvudtaget köpa något. Ibland räcker det med att bara fönstershoppa och njuta av stämningen. Det mysiga vintervädret, en kopp gott kaffe och sedan en långpromenad längs Londons livfulla gator.

Hyde Park Winter Wonderland
Din shoppingrunda kan börja med lite mysig julstämning. Missa inte denna magiska mässa mitt i Hyde Park, med ett stort pariserhjul, en enorm ishall, Magical Ice Kingdom med mer än 500 magiska isskulpturer och massvis med andra överraskningar. Mässan började den 23 november och håller till den 6 januari 2013. Hitta dina souvenirer på den mysiga julmarknaden och värm dig sedan med en god kopp glögg. Barnen kommer att älska det magiska is-riket med glittrande vägar och kristall-liknande isskulpturer. Vinterlandet har öppet dagligen från kl. 10.00 till 22.00 (stängt juldagen).

Vi som älskar vintage
Det finns gott om vintage-butiker i London, vissa är billigare än andra. Här är några butiker som du bör besöka.

Thea Vintage
På Camden market finns flertal fantastiska vintage-butiker, och Thea Vintage är en trendig och liten butik. Du kan hitta prisvärda plagg från kända designers och mycket annat. Adressen är: Unit 16, Camden Stables Market, NW1.
Lost ’N’ Found
Det sägs vara den bästa vintage-butiken på Camden Market och består av två våningar fyllda med roliga kap. Här kommer du bland annat hitta Americana-klänningar från 50-talet, klänningar från 30-och 40-talet, bröllopsklänningar och mycket mer! Det finns något för både henne och honom. Butiken hittar du på Camden Stables Market, NW1.
What Goes Around Comes Around
Här kommer du hitta vintage-kap från 40- till 80-talet och magnifika accessoarer från Vivienne Westwood. Det ryktas om att just här kommer du kunna hitta sällsynta plagg. Adressen är: Camden Stables Market, Arch 47, NW1. Resfebersbloggen har också tidigare tipsat om några vintage-butiker om inte dessa skulle räcka.

Westfield London
Nu över till ett shoppingcentrum, Westfield London. Här kommer du hitta massvis med roliga butiker, världskända designermärken så som Jimmy Choo, Louis Vuitton, All Saints och många fler. Skulle du bli hungrig, finns här massa restauranger och också en bio om du efteråt behöver koppla av lite. Adressen är: Centre Management Suite Unit 4006, Ariel Way.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.