Göteborg – shopping och fik

Under helgen tar vi en paus från tävlingarna innan de drar igång på måndag igen. Det är så roligt att vi har så många tävlande!

Resia har sitt huvudkontor i Göteborg och jag vet att det är många som är här för att besöka Jul på Liseberg. Tänkte därför passa på att tipsa om en del sköna butiker som ni inte bör missa när ni är i Göteborg. I Göteborg fikar vi gärna och det finns mängder av fik. Vi tipsar om några av dessa.

Julstaden Göteborg
I fredags startade julstaden i Göteborg. Hela staden är upplyst av ljus i olika kulörer. På Götaplasten visas en film mot Konstmuseet, och nu även i år, mot Konserthuset och Stadsbiblioteket. Vid Bältesspännarparken kan du lyssna på den sjungande julgranen samt besöka International Market där det säljs mat och konsthantverk från hela världen. Julstaden är lite extra romantisk! På nio ställen i centrala Göteborg finns det kramhållplatser! Här kan du läsa mer om alla aktiviteter.

Julmarknader
Vill du ha mera julmarknader så ska du bege dig till Kronhuset, bakom Gustaf Adolfs Torg, som är Göteborgs äldsta kvarter. Julmarknaden pågår dagligen i Kronhuset. På gården finns flera små mysiga butiker.


Hemlagat godis hittar du hos Göteborgs Choklad & Godis.


Missa inte Café Kronhuset. Här brinner alltid en brasa och gulashsoppan värmer! 

En rolig julmarknad att besöka är Julform pop-up som varje onsdag-söndag i december håller till på Kyrkogatan 13 i centrala Göteborg. 25 hantverkare visar och säljer annorlunda klappar!

Även stadsdelen Haga anordnar traditionsenligt julmarknad längs hela Haga Nygata. Missa inte de mysiga butikerna på samma gata samt tvärgatorna. Är du ute efter en hatt så titta in i den fina hattaffären Stiernglans.

Butiker
På promenadgataorna i Göteborg håller de stora kedjorna till. Ta gärna några sidogator och du kommer upptäcka många fina små butiker. Bl a Magasinsgatan samt tvärgatorna har många fina affärer. 


Prickig Katt på Magasinsgatan 19 hittar du massor av härliga saker, underbara hattar, vintage, accesoarer och mycket mer.


Miss Ragtime på nummer 15 har lyxig second hand samt några få utvalda varumärken.


Artilleriet har ett handplockat sortiment med modern inredning och inredningsaccessoarer. Mycket snyggt!! Hittar du ingen inredningspryl så kan du köpa några goda kolor från Pärlans Konfektyr (enda återförsäljaren i Göteborg).


En inredningsbutik som du kan gå länge i är Grönbergs Interiör. Sortimentet är handplockat från Danmark, Frankrike och Sverige. Butiken säljer även blommor. Högt upp på Kungsgatan nummer 18.

Andra butiker i området som är värda ett besök är Grandpa på Vallgatan 3. Här hittar du ett härligt sortiment av dam- och herrkläder samt inrednigsprylar och accessoarer.

En annan favorit som ligger mittemot är Emma & Malena med kläder och smycken. Mycket för dig som gillar en marin livsstil.

Fika
Precis som jag skrev i inledningen så kryllar det av fik i Göteborg. Några jag gillar är:


Brogyllen sägs ha godaste kanelbullarna i stan. Härligt läge på Västra Hamngatan 2 vid kanalen och vacker inredning i f.d banklokaler.

Da Matteo vid Magasinsgatan och vallgatan sägs däremot ha det goaste kaffet i Göteborg. Ett större, där man även kan köpa bröd, ligger intill Artilleriet och ett mindre vid Vallgatan. Här finns även lunchrätter och matiga mackor.  

Det finns flera Le Pain Franscais i Göteborg. Men besök gärna det på Vallgatan 36 och beundra deras inredning. Har du tur finns det plats i någon av sofforna. Salladen med getost är riktigt god! Men missa inte mandelcroissantsen, mmm!

Till sist vill jag tipsa om ett riktigt klassiskt kafé som startade redan 1901. På Alströms konditori på Korsgatan 2 dricker du kaffe på kopp och köper klassiska bakverk. Om du tar entrédörren till gården så missa inte den härliga butiken Balders Hage med lantlig inredning!

21 Responses to Göteborg – shopping och fik
 1. Ulla Andreasson Svara

  En decemberresa till Göteborg för att uppleva skön julstämning och härlig gemytlig stämning är ett måste för min man och mig. Vi strosar runt på stan och njuter till fullo av julstadens synupplevelser, lyssnar på sång och musik samt besöker konditorier och restauranger.

  • Hallin Svara

   Ulla Andreasson: Åh, vad härligt. Göteborg är extra mysigt i december!

 2. Inga-brith Ström Svara

  Jag har inte sett så mycket av Göteborg, annat den gång jag var på genomresa till hamnen och gjorde en resa med båt till England… Så jag skulle gärna vilja tiia på Göteborg lie mer.

  • Hallin Svara

   Inga-brith Ström:
   Du får ta dig en tur. Under december händer mycket roligt i Göteborg. Men sommaren är inte dum den heller : )

 3. Lena Svara

  Alströms konditori kan jag rekommendera, besöker det varje gång jag är i Göteborg

  • Hallin Svara

   Lena:
   Vad kul att du varit där. Gillar det där lite gammaldags konditotikänslan!

 4. Bernt Schneider Svara

  Göteborg….. Haga…. och Julmarknad…. Stockholm slå det om du kan.. God Jul

  • Hallin Svara

   Bernt Schneider:
   : )

 5. Gunnel Svara

  Jag har bara varit i Göteborg på sommaren, men nu blir det en vinterresa nästa år. Tack för alla tips
  med fina bilder.Det blir lättare att hitta nu.

  • Hallin Svara

   Gunnel: Vad kul att du gillade tipsen. Det brukar avra samma upplägg varje december och det är verkligen en extra härlig känsla i stan då.

 6. Anncharlotte Hellman Svara

  Göteborg är för mig en underbar stad. Brukar försöka åka dit en gång/år, men i år har jag inte varit där än.

  • Hallin Svara

   Anncharlotte Hellman: Då får vi hoppas att det snart är dags igen!

 7. Eva Svara

  Tack!
  För alla tipsen. Gött för oss gamla göteborgare att bli påminda om hur fint vi har det….

  • Hallin Svara

   Eva:
   Ha ha, ja, jag tänkte lite så själv när jag gick runt och fotade. Vad mycket det finns som man tar för givet!

 8. Birgitta Svara

  Min dröm är en semesterresa med bil genom Tyskland och Österike, vidare ner till Italien. En resa där man åker dit ’näsan pekar’ och stannar där man vill. Det finns så många vackra
  platser och så mycket intressant att se.

 9. Ingegerd Olsson Svara

  Tack för tipsen! Har varit i Göteborg många gånger då det ligger på bekvämt avstånd hemifrån. Alltid lika gemytligt att komma hit!

  • Hallin Svara

   Ingegerd Olsson:
   Göteborg är allt en trevlig stad : )

 10. Anja Svara

  Stockholm är bekant.
  Göteborg lite av ett vitt blad.
  Fina tips att testa vid tillfälle.

 11. Hallin Svara

  Anja: Men då får du komma hit. I december händer mycket men sommaren är ju också väldigt härlig förstås med närheten till salta bad och alla uteserveringar öppna!

 12. […] Avenyn har öppnat upp sina uteserveringar och i Trädgårdsföreningen kan du njuta av alla blommor... blogg.resia.se/2014/06/24/tavla-och-vinn-en-helg-i-goteborg
 13. katja Midahl Svara

  Min älskade!!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.