Bra resmål i december

Det har blivit december och nu drar vinterresorna igång på allvar! I december är det perfekt att åka både på långresor till värmen, men även på resor till snön.

Skidresor
I december, när kylan och snö kommer innebär det att skidsäsongen startar. Det finns flera olika skidorter och alternativ som passar bra om man vill åka med barnen eller uppleva lite fart och fläkt i skidbacken. I december är det utmärkt att resa till snön i svenska eller norska fjällen, men även ut i Europa på skidsemester.


Skidsemester passar hela familjen.

Resor till värmen
Vinter och kyla innebär även att många suktar efter resor till sol och värme. Malaysias västkust är perfekt att resa till under december då regnperioden slutade under oktober. Malaysia bjuder på en dagstemperatur på 30 grader året runt.  Förutom att njuta av värmen finns det även en linbana som går upp till toppen av det höga berget Gunung Mat Cinchang som bjuder på fantastisk utsikt. Att tänka på vid resa till Malaysia är att undvika östkusten på grund av att det fortfarande är regnsäsong där under december.  Även svenskarnas favoritresmål Thailand är bra att resa till under vinterhalvåret. Eftersom Thailand har många semesterorter att välja på passar det även utmärkt att kombinera resan med besök på flera av Thailands öar.


Från linbanan upp till Gunung Mat Cinchang kan man se ända till grannlandet Thailand.


Njut av sol och bad i Thailand.

Resmål västerut
Även västerut finns det resmål som passar utmärkt att resa till under december månad. Nu är orkansäsongerna är över både i Mexiko och Västindien och resmålen bjuder på behaglig värme med några grader under 30 och en vattentempertur på 25 grader. Här kan man bada i kristallklart vatten och njuta av härliga stränder.

Att tänka på är att det är billigast att resa både innan och efter julledigheten. Då brukar priserna sjunka rejält!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

5 Responses to Bra resmål i december
 1. ingela andersson Svara

  Resorna till thailnd var helt onderbara men ta hjälp av det lokala folket då får ni en jättehärlig resa…

 2. Tulsi Olsson Svara

  Kommer Resiatomten med en underbar resa till Thailand i år?
  Alla resmål till varmate breddgrader uppskattas:-) 🙂 🙂 🙂 tomten fryser!

 3. Rubina Olsson-Webb Svara

  Jag håller med Tulsi:-) 🙂 🙂 🙂 🙂 jag och tomten frysr snart till is:-) 🙂 🙂 🙂 🙂 lite värme gör att vi tinar upp igen, om så bara ett tag:-) 🙂 🙂 Mexico har jag aldrig varit till…..:-) 🙂 🙂 Så Mexico är definitivt på önskelistan i år!

 4. kerstin Svara

  Till Thailand vill jag fara
  till värme och vattnet det klara.
  Slippa all snö och kyla
  Vinner jag kommer jag att yla!!!!!!!!!!!!

 5. Gertrud Bengtsson Svara

  Nej, jag har INTE redan sagt något om Playa del Sol. Visa mig det i så fall är jag tacksam!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.