Åk på shopping över dagen till Berlin

Boardingpass Riiiiiing – kallt vatten i ansiktet – taxi – flygtåg – incheckning Arlanda – säkerhetskontroll – take off – landar Terminal C – flygbuss – frukost på Kurfürstendamm – shopping – shopping – shopping KaDeWe – lunch – tunnelbana – shopping – kaffe – shopping – långa armar av all shopping – flygbuss – take off – slummer – landa terminal 2 – flygbuss – taxi – kolla dagens inköp – tandborstning – släck lampan 00.55 – GOD NATT!
Tunnelbane- och bussbiljetter Berlin
Så var min dag igår, och det låter kanske lite stressigt när man skriver så där, men faktum är att det inte alls är det. Jag ville åka iväg och julhandla, men hade inte möjlighet att resa med övernattning. Gjorde samma resa förra året just för att Berlin och flygplatsen Tegel är perfekt när man vill ta en snabbtur över dagen. Kort flygtid, flygplatsen ligger nära stan och det är enkelt att ta sig runt. Det kanske också kan tyckas vara lite lyxigt att göra en sån här resa, men ibland behöver man lite vardagslyx tycker jag.

Vi valde att flyga med Air Berlin, dels för flygtiderna och dels för att de hade bästa priset vid bokningstillfället. Reser du mitt i veckan och och bokar cirka två månader i förväg, kan du säkerligen få tag på biljetter under 1000:-. Det finns fler flygbolag att välja på, exempelvis SAS och Lufthansa.

Air Berlins första avgång från Stockholm (enligt nuvarande tidtabell) är 06.30. Ja det är tidigt, men det är värt den tidiga uppstigningen för klockan 08.30 kan du sitta mitt i Berlin och äta frukost. Sedan har du hela dagen framför dig att strosa runt, shoppa och bara njuta av att vara där!

Bildkollage över Berlin i julskrud

Vid kl. 19.30 är det dags att ta flygbussen tillbaka och åker man från Alexanderplatz då tar det cirka 40 minuter. Flyget till Stockholm går 21.30 och du landar 23.00.
Air Berlin flyger direkt till Berlin även från Göteborg och Köpenhamn och det finns avgångar till och från Berlin så du kan använda hela dagen.

Vad blev kontentan av dagen kanske du undrar? Jo, det blev faktiskt fyra julklappar och så några ”klappar” till mig själv. Och framförallt en energikick att få njuta en heldag i en av mina favoritstäder – BERLIN!

Budget:
Flygbiljett 1100:-
Flygbuss Berlin t/r 4,80 euro
Tunnelbana enkelresa 2,40 euro
Shopping xxxx kronor (hemligstämplat…)
OBS! Priser november 2012

Skulle DU kunna tänka dig resa till en stad över dagen för att shoppa eller helt enkelt njuta av staden? Dela gärna med dig av dina tankar om detta här i bloggen.

Boka flyg och hotell i Berlin

Boka flyg till Berlin

Boka hotell i Berlin

Boka weekend till Berlin

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.