Operaupplevelse – något utöver det vanliga

Upptäck Arena di Verona, som är den tredje största amfiteatern i Europa och är väldigt välbevarad. Den fantastiska akustiken i arenan gör det möjligt för sångare att sjunga utan ljudförstärkning. I år är det dags för den nittioförsta upplagan av den spektakulära operafestivalen med start den 14 juni fram till den 8 september. Sommarkväll, vacker klassisk opera under bar himmel, kan det bli bättre?

Romantiska Verona i norra Italien, är dessutom känd som skådeplatsen för William Shakespeares ”Romeo och Julia”. Om du aldrig tidigare har varit på en operaföreställning, men är nyfiken, är Arena di Verona något för dig. Den vackra scenen, sommarnätterna, romantiken och en storslagen operaföreställning. Innan operan startar, delas stearinljus ut enligt tradition till den lyriska publiken, och amfiteatern förvandlas till en lysande stjärna.

Arena di Verona. Opera i Verona

Giuseppe Verdis klassiska opera, La Traviata, utspelar sig i Paris och vi möter Violetta, den vackra sällskapsdamen som lider av tuberkulos, och har bara några månader kvar att leva. Alfredo blir kär i Violetta, och tillsammans påbörjar det förälskade paret ett nytt liv ute på landet. Men Giorgio Germont, som är Alfredos far, ber henne avsluta förhållandet, för att deras kärlek har svärtat ner familjens heder. Violetta uppfyller faderns önskan och återvänder till sitt tidigare liv…och vad händer sen? För mer information och bokningar av operaföreställningar i Verona, klicka dig vidare till Resfebers hemsida.

La Traviata var bara ett klassiskt exempel från det Arena di Verona har att bjuda på denna säsong. Andra klassiska mästerverk som du kan se fram emot är bland annat Aida och Romeo et Juliette. Mer om mästerverken och Arena di Verona, hittar du i ett tidigare blogginlägg: Opera i Verona – 90:e operafestivalen 2012.

Vy över Verona. Italien

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.