The Reef – badäventyr för stora och små

November. Grått, ruggigt och regnigt. Vi bestämde oss för att byta ut mörkret mot 28-gradigt varmt vatten och härliga Karibiska vibbar för en dag och besöka The Reef i Fredrikshamn. Alla + bilen från Göteborg. Drygt tre timmar från Sverige kunde vi kliva in i det tropiska landskapet med vågsvall, delfinljud, äventyrsgrottor, klätterväggar och härliga varma bassänger. Ett perfekt sätt att fly vardagen för en stund.

Åska och skyfall
Badhotellet The Reef ligger precis vid hamnen i Fredrikshamn. Redan i lobbyn förstod vi att här är det en enda sak som gäller. Bad. Badrock, badhanduk och flip flop är ett måste i packningen eftersom det enklaste är att byta om på rummet och ta hissen direkt ned till badlandskapet. Sedan är det bara att ta del av äventyret. För helt klart är det så att miljöerna på The Reef kittlar fantasin. Efter en kort stund när vi badat i den stora poolen drar det ihop sig till åskväder. Vågorna blir större, ljuden högre och till sist står vi mitt i ett skyfall. Barnen är lyriska.


Elliot och Jonathan är redo för äventyr.

Spa-känsla för de vuxna
Efter att ha testat både klätterväggen och vattenrutschkanan samt avverkat ett livat vattenkrig på piratskeppen känner vi vuxna oss ganska trötta. Och lite frusna. Någon tipsar oss om den varma bassängen som ligger längre in i badlandskapet. In igenom droppstengrottor, och plötsligt byts de karibiska fläktarna mot en härlig spakänsla. Mörk schiffer, sobert och lugnt. Med delfinläten i bakgrunden.

Treausure Cove
Längst tid spenderade vi vid Treasure Cove. Elliot (9) och Jonathan (7) ägnade timmar åt att dyka efter skatten på botten. Till slut kunde två extremt stolta killar växla in uppfiskade guldmynt mot glass i baren. Smilla (4) valde helst den mindre, varma poolen vid klätterväggen. Klättra, dyka. Klättra, dyka. Helt outtröttlig.


På jakt efter skatten i Treasure Cove.


Klätterväggen – Smillas favorit.


Härligt kvällsdopp i utomhuspoolen.

Fantasifull miljö och skön stämning
Vi hade en riktigt härlig dag på The Reef. På plussidan hamnar den varma och fantasifulla miljön. Musiken och stämningen. Som mamma till tre barn som aldrig vill sluta bada skulle jag dock önska ett något större utbud av mat och snacks i Lobster Bob´s Bar.

En resa till The Reef ger mycket upplevelse för pengarna. Prisexempel i november. Billigaste utresedag är söndag. Då bokar du båt, boende och bad för familjepris 1938 kronor för två vuxna och två barn. För större familjer finns också bra familjerum som rymmer fler.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.