San Francisco – Redwood-träd

Är du i San Francisco så kan du passa på att se på världens högsta träd, Redwood.

Kalifornien är det enda ställe som dessa jättelika träd växer. Fram till mitten på 1800-talet då området beboddes av indianer fanns det inte mindre än 2 milj. tunnland (8,100 km²) med redwoodträd. Området lockade många guldgrävare med förhoppning om att vaska sig till ett rikare liv. Då arbetet misslyckades började man istället intressera sig för de jättelika Redwood-träden som visade sig ha fantastsuika egenskaper, inte bara attd eväxte fort de var även ett av de mest massiva trädslagen i världen.

Träden började avverkas och guldgrävarna gjorde nu stora pengar på att sälja virke till hela Kalifornien och andra områden. Efter en lång tid av massavverkan då nästan bara 10% av träden återstod började man arbetet med att bevara jätteträden. 1920 byggdes första nationalparken och flera följde.

Redwood National Park
Redwood National Park skapades 1968. Idag är den sammansatt av flera olika parker och utgör en yta på 115 km², 8 mil från norr till söder. Här finns flera naturrum och stigar att följa. Du kan också följa med på guidade visningar för att lära dig mer. I parken kan du hitta världens högsta träd, Libbey Tree, som är 112 meter. Det finns även flera campingplatser och övernattningsmöjligheter. Redwood ligger cirka 30 mil norr om San Fransisco så en övernattning är att föredra. Parken är öppen varje dag och det är gratis entré. Läs mer här.

John Muir Wood
Vill du titta på Redwood-träd på närmare håll så rekommenderas en tur till  John Muir Wood som ligger cirka 2.5 mil från San Francisco. Nationalparken har tre olika vandringsleder som alla är lätta att gå. Även här kan man gå guidade visningar för att lära sig mer. Även om inte de högsta träden står här så når de ändå 75 meter och har en omkrets på 3-4 meter. Parken är öppen varje dag och inträdet är $7 för vuxen.

Boka flyg och hotell till San Francisco

Boka flyg till San Francisco

Boka hotell i San Francisco

Boka paketresa till San Francisco

4 Responses to San Francisco – Redwood-träd
  1. [...] - Snötäckta berg (högsta berg, Mount Whitney, 4.418 m) - Världens högsta träd (läs om Redwood-tr... blogg.resia.se/2013/02/01/manadens-resmal-kalifornien
  2. [...] högst upp utefter kusten ligger Redwood National Park med världens högsta träd. Läs här i bloggen ... blogg.resia.se/2013/02/03/norra-kalifornien
  3. […] så ska du bege dig till Redwood National Park som ligger cirka 30 mil norr om San Francisco. Läs m... blogg.resia.se/2017/02/09/tips-for-dig-som-ska-resa-till-kalifornien

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.