Nu är det jul igen och vi åker till London

Kan man någonsin tröttna på London? Kan man någonsin tröttna på att läsa om alla platser och sevärdheter, turistfällor och outforskade smultronsställen som denna spektakulära metropol har att bjuda på? Nej, för London är den obligatoriska weekenddestinationen som aldrig är sig lik. Det finns alltid något nytt att se och upptäcka.

Very Important Pedestrian Day
Vad sägs om att tillägna en heldag åt shopping i London? Fönstershopping eller en efterlängtad shoppingrunda, det är upp till dig! Oavsett vad du väljer, har du kommit rätt. London levererar butik efter butik, vare sig du ute efter vintage eller det senaste från Stella McCartney. Du som planerar en Londonresa under november, kan vara med om en unik upplevelse. Resfeberbloggen har tidigare tipsat om den viktiga fotgängare-dagen, och i år är det dags igen. Den 24 november (bara för dagen) förvandlas West End till en bilfri zon, som inkluderar Oxford Street och Regent Street. Det återkommande och populära julevenemanget heter ”Very Important Pedestrian Day”. Fotgängare tar över och shoppingrundan startar. Det bjuds på specialevents, prisvärda erbjudanden, juldekorationer, musikunderhållning och så mycket mer!

Julgranen på Trafalgar SquareNorska julgranen på Trafalgar Square
Sedan 1947 har Norge varje år skänkt en julgran till Londonborna, som en tacksamhetsgest för att Storbritannien stöttade Norge under andra världskriget. Julgrantändningen på Trafalgar Square symboliserar för många Londonbor en start på julen, och i år tänds granen den 6 december. Norrmännen kallar den stora julgranen för ”skogens drottning” som oftast är över 20 meter hög och cirka 50-60 år gammal.
Varje kväll blir det julsång på torget, med start den 11 december fram till den 22 december. Grupperna som uppträder samlar också in pengar till olika välgörenhetsorganisationer.

London Eye och Eyeskate
Hyr skridskor och glid över isen, känn den friska vinden mot ansiktet och njut av stämningen på Eyeskate som ligger precis framför London Eye. Varje omgång på isen varar 45 minuter och i priset ingår lån av skridskor.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.