Prag – tips på hotell

Att välja hotell brukar vara svårt när man ska besöka en storstad för första gången. Det finns mängder att välja på och man vet inte riktigt vilket område som det egentligen är bäst att bo på.

Här har våra säljare delat med sig av sina bästa hotelltips i Prag i olika kategorier.

Budget
Emma Åström (f.d. anställd)Resia i Umeå bodde på ett budgethotell, Capri, som ligger på ”lillsidan”, Malá Strana. Det är inte långt att gå övr Karlsbron och du är i gamla stan på cirka 15 min.
Pris: cirka 350:-/natt/dubbelrum

Mellanklass, 3 stjärnor
Evelina Andersson (f.d. anställd)Resia i Uppsala tipsar om Prague Centre Plaza som är ett populärt mellanklasshotell med bra pris. Bra läge precis vid tunnelbanestationen Pavlova. Men avstånden är aldrig långa i Prag.
Pris: cirka 400:-/natt/rum


Frukost på Prague Centre Plaza.

Thomas Levin (f.d. anställd) från Resia i Gävle tipsar om Hotel Novometsky som har ett perfekt läge med 5 minuters promenad till Vaclavplatsen.
Pris. cirka 600:-/natt

Mellanklass, 4 stjärnor
Therese Sundahl (f.d. anställd) från Resia i Jönköping tipsar om ännu ett hotell i närheten av Vaclavplatsen. First Republic är ett 4-stjärnigt modernt hotell som är lite mindre och mysigare.
Pris: cirka 500:-/natt

Modra Ruze mellan Vaclavplatsen och Gamla Stan tipsar Eva-Lotta Solheim (f.d. anställd) från Resia i Linköping om. Hon rekommenderar det varmt och hyllar det perfekta läget!
Pris: cirka 650:-/natt


Modra Ruze.

Ulla von Dolwitz (f.d. anställd) från Resia i Lysekil bodde på K+K Hotel Central som ligger i hjärtat av Prags gamla stadskärna, alldeles intill Prasna Brána.
Pris: cirka 850:-/natt

Lyx
Till sist tipsar Petra Palmgren (f.d. anställd) från Resia i Alingsås om Boscolo Hotel om verkligen är något extra! I Prag är priserna lägre än många andra storstäder varför man kan unna sig ett lyxhotell.

Petra berättar:
Brukar du säga att hotellstandarden inte spelar någon roll för vi ska ju bara sova där! Då behöver du inte ta del av mitt hotelltips men letar du efter ett annorlunda boende av hög klass så har du kommit rätt! Boscolo Hotel Carlos IV är ett underbart hotell med italiensk lyx när den är som bäst. Hotellet ligger i en pampig gammal byggnad som tidigare varit ”bankpalats”. Gångavstånd till sevärdheterna men ändå är det ingen störande trafik.


Unna dig att bo lyxigt på Boscolo Hotel.

Förutom generösa utrymmen som är vackert inreddda finns bra restaurang och vill man ha en stunds avkoppling bör man besöka poolområdet i källaren som är något utöver det vanliga. Frukosten är väl tilltagen och du kan få din omelett stekt precis som du önskar den. Service och omtanken är ett signum. Du behöver inte bära bagaget till rummet utan får hjälp med detta om du önskar. Hotellet har även egen chaufför som mot rimlig kostnad kan bokas för bekväm transfer till flygplatsen.
Pris: Cirka från 1.300:-/rum/natt.

Alla priser som anges är cirkapriser och kan variera beroende på när du reser.

Boka hotell i Prag

Boka flyg och hotell till Prag

Boka flyg till Prag

Boka paketresa till Prag

Boka weekendresa till Prag

3 Responses to Prag – tips på hotell
 1. Åsa Andersson Svara

  Skall resa till Prag för första gången, har tagit del av Hallins reseblogg och
  fått många tips. Upplevde bloggen som värdefull guide som
  förmedlade information av stor vikt för en innehållsrik resa!

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Åsa! Vad roligt att höra att du gillar bloggen! Ha en riktigt härlig resa till Prag!

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Åsa,

   Åh så kul att höra. Hoppas att tipsen kom till belåtenhet. Återkom gärna och berätta. Kanske ni hittade fler bra ställen att tipsa om?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.