Till fjällen med barnen

Så här års är det många som börjar tänka på fjällsemestern. Det är verkligen ett perfekt sätt att semestra tillsammans. Mycket frisk luft, roliga aktiviteter, rosiga kinder och kvällar där alla går runt i sina långkalsonger och är så där härligt trötta efter en dag i backen. Hur är det då att åka med sina barn på semester i fjällen?

Här har vi samlat några tips som kan vara bra att tänka på:
– Om det är första gången ni åker så välj gärna en skidort som är lite mindre. Det är mer utrymme i backarna och det kan känans mindre stressigt när det inte är så mycket liftköer.

– I början när barnen lär sig åka skidor så är det bäst att skippa stavarna. De kan börja användas när barnen är runt 7 år.

– Ta pauser ofta. Det kan vara tröttsamt för små ben att ploga nerför backarna. Packa ner en matsäck och fika med jämna mellanrum!

– Det är inte nödvändigt med skidskola. Det kan vara bra någon dag för att lära sig hur du själv ska lära ut. Men det är förstås kul att som förälder få åka på egen hand en stund…!

– Om barnet har lärt sig lite mer så är det underbart att åka tillsammans. Låt barnen åka först och bestämma farten.

– De flesta skidskolor tar emot barn från 3 år. Om du vill börja innan så kräver det mycket hjälp av dig som förälder. Ta gärna med en pulka och gör andra aktiviteter med barn som är små.

Har du andra tips du vill dela med sig av så fyll gärna på!

2 Responses to Till fjällen med barnen
  1. Kajsa Svara

    På mindre orter ät ofta avstånden också mindre och man kan låta bilen stå hela veckan. Ski-in ski-out är att rekommendera om det finns. Sen kunna gå eller åka skidor till liftar, längdspår, restauranger, affärer och aktiviteter direkt från stugan/lägenheten.

    • Hallin Svara

      Kajsa: Det är verkligen ett bra tips för barnfamiljer. För bilen vill man ju helst slippa!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.